© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Δροσερές εικόνες από την Παλιά Επίδαυρο







Οι παραπάνω δροσερές εικόνες προέρχονται από την Παλιά ή Αρχαία Επίδαυρο, ένα μεγάλο και αξιόλογο αργολικό χωριό 1700 περίπου μόνιμων κατοίκων, με σωστή και μετρημένη τουριστική ανάπτυξη, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου.

Οι ομορφιές του τοπίου είναι καταφανέστατες. Δεν είναι τυχαίο, το ότι οι Αρχαίοι Έλληνες επέλεξαν αυτήν ακριβώς τη γη για να ιδρύσουν το Ασκληπιείο, θεραπευτικό κέντρο της αρχαιότητας αφιερωμένο στον θεό Ασκληπιό, αλλά και το σημαντικότερο και ωραιότερο θέατρο, στο οποίο εμπεδώθηκε το αρχαίο δράμα, συνεχίζοντας να πρωταγωνιστεί στα δρώμενα του καιρού και του τόπου μας. Εδώ, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε η σύσταση του πρώτου Ελληνικού κράτους και θεσπίστηκαν οι πρώτοι νόμοι της χώρας. Εδώ, τον Δεκέμβριο του 1821, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της οποίας ορίστηκε και το γαλανόλευκο ως το χρώμα της Ελληνικής σημαίας και συντάχθηκε το Σύνταγμα της Επιδαύρου, το οποίο υπήρξε ένα από τα πιο προοδευτικά της εποχής του. [Περισσότερα ιστορικά στοιχεία, βλ. εδώ].

Βρεθήκαμε εκεί το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου γευτήκαμε την αβραμιαία φιλοξενία της συγγενικής μας οικογένειας Νίκου και Βάσως Κατσουρίνη (με την ευκαιρία ευτυχέστατου γεγονότος) και της οικογένειας του π. Γεωργίου Λεονάρδου, παλαιού συμφοιτητή και διαρκούς φίλου. Όπως καταλαβαίνετε και ως Ιστολόγος που σέβεται τον εαυτό του, βρήκα τις καίριες στιγμές, ώστε να ταμιεύσω για εσάς μερικές εικόνες από το γραφικό (αν και κοσμοπολίτικο τελευταία) αυτό χωριό, που το γλείφει τριγύρω η θάλασσα και το αγκαλιάζουν με περιπάθεια ευωδιαστοί κήποι με κάθε λογής λουλούδια και απέραντοι πορτοκαλεώνες.

Αξίζει να πάτε!!!

2 σχόλια:

kiki είπε...

Πανέμορφες εικόνες! Χρόνια πολλά και βοήθειά μας ο Άγιός μας!

P. Kapodistrias είπε...

Χρόνια καλά και ποιοτικά νά έχεις, αντεύχομαι!!!
Είδες τι κάνουν οι Εικόνες! Διασώζουν, αποτυπώνουν, γοητεύουν. Εσύ, άλλωστε, είσαι πλέον πεπειραμένη πρέσβειρα της Φωτογραφικής Ιστορίας!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails