© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Στην Άρπυια, το Μικρό Νησί των Στροφάδων

Πολλές οι φορές της ενασχόλησής μας με τα Στροφάδια. Μέχρι τώρα όμως -άξια και δίκαια, θεωρώ- παρουσιάζουμε ξανά και ξανά πτυχές απ' τη ζωή και τη φύση τού μεγαλύτερου από τα δύο νησιά.
          Σήμερα έχουμε την εξαιρετική χαρά να ξεναγούμαστε στο Μικρό Νησί, την Άρπυια, μες από καταπληκτικής ωραιότητας φωτογραφικά στιγμιότυπα, τα οποία μάς έφερε και μάς δώρισε ένας καλός και πιστός φίλος του Ιστολογίου μας, της Ζακύνθου και της εν γένει Οικολογίας, ο Γιώργος Καρρής, Εργαστηριακός Συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων (Παραρτήματος Ζακύνθου) και δραστήριο Μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
          Περισσότερα στοιχεία για το Μικρό Νησί, τον υπάρχοντα εκεί μισοερειπωμένο ναό των Αγίων Ονουφρίου και Πέτρου, τα οικολογικά χαρακτηριστικά του τόπου κι επιπλέον φωτογραφίες, βλ. στην πολή ενδιαφέρουσα ανάρτηση υπό τον τίτλο "Άρπυια: Το πλωτό καταφύγιο των θαλασσοπόρων" (του Γ. Καρρή) στα Κεφάλαια Θεολογίας του Περιβάλλοντος.







4 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Kαλημέρα,
Ευχαριστούμε για το αγνάντεμα απο την Άρπυια.Ζηλεύουμε με την καλή ζήλεια!

None είπε...

Πιο καλή είναι η μοναξιά, έλεγε το τραγούδι, αλλά η τόση μοναξιά δε λέει.

Δέσποινα είπε...

Poli omorfes fotografies.Efxaristoume !

kiki είπε...

Αχ...τις τελευταίες μερες ούτε να σχολιάσω δεν προλαβαίνω. Θέλω καποτε να πάω στα Στροφάδια...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails