© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Κυριακάτικα δειλινά χρώματα στις Άνω Βολίμες








Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα βρέθηκα για μια κοινωνική φιλική εκδήλωση στις Άνω Βολίμες, στο ορεινό και παραδοσιακό αυτό χωριό της βόρειας Ζακύνθου. Από εκεί φέρνω τις παραπάνω φωτογραφίες.

Στην 1η φωτό αποτυπώνεται το παλαιό και κομψότατο μονό καμπαναρίο του Αγίου Δημητρίου, στη 2η φωτό το ολοκαίνουργιο πυργοειδές καμπαναρίο του ίδιου ναού (πρόσφατη προσφορά εκ βάθρων ενός εντόπιου Μεγάλου Ευεργέτη), η 3η φωτό αποτυπώνει την Αγία Βαρβάρα, έναν παλαιότερο ωραίο ναό στην άλλη πλευρά του ίδιου δρόμου και στις υπόλοιπες (4η έως 7η) ο παντεπόπτης ήλιος της δύσης, μες από τα βαρύτατα σύγνεφα, προσπαθεί να σκορπίσει τις όσες ανταύγειες διαθέτει, χρώματα απροσδιόριστα, διαρκώς μεταλλασσόμενα και αντικρουόμενα!... Ώσπου δεν αντέχει την αναμέτρηση και καταδύεται, μελαγχολικός πλην υπερήφανος!!!

11 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Polu omorfes fotografies! M' aresei polu to paixnidi tou hliou me to nero!

Βασιλική Ν. είπε...

Μελαγχολικός πλην υπερήφανος λοιπόν!
Αλλά εμένα την καρδιά μου την έκαψε η φωτογραφία εκτός κειμένου, εκεί επάνω αριστερά....
Την καλησπέρα μου!

θλιμμένος μπούφος είπε...

Υπέροχα χρώματα,υπέροχες εικόνες!
Σας περιμένω στο προσωπικό μου blog nikap.blogspot.com

P. Kapodistrias είπε...

@ Δέσποινα στη Γαλλία, γεια και χαρά σου. Ευχαριστώ για την επίσκεψη.

@ Βασιλική στη Θεσσαλονίκη, καλώς την! Απέστειλα ήδη μερικά νεότερα πονήματα.

@ Νίκο, με υγεία το Ιστολογείν. Να ξέρεις, ότι και μες από αυτή την ασχολία μπορείς να υπηρετείς την Ποιότητα. Καλά ιστολογήματα!!!

σα είπε...

Ήρθαν πάλι στη μνήμη μου νοσταλγικές μνήμες από το ταξίδι μου στη Ζάκυνθο πριν αρκετά χρόνια. Υπέροχα χρώματα, φωτογραφίες τραβηγμένες με τα μάτια της καρδιάς! Νάστε καλά.

P. Kapodistrias είπε...

@ σα,
καλώς ήρθες στην παρέα μας. Ελπίζω μη σε απογοητεύσουμε. Όντως η Ζάκυνθος είναι ωραία, αν και (όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα μάλλον), όταν την ζεις, βιώνεις και τα ελαττώματα της καθημερινότητας. Παρ' όλ' αυτά την αγαπάμε.

σταυροδρόμι είπε...

Καλημέρα κι από τη δική μας παρέα που δεν έχει έρθει ακόμη Ζάκυνθο, αλλά με τα τόσα όμορφα που περιγράφονται σ΄ αυτή τη γωνιά, προβλέπουμε να ερχόμαστε σύντομα. Μαθαίνουμε να αγαπάμε έναν τόπο και με τα όμορφα και με τα δύσκολά του. Γιατί άσχημα δεν υπάρχουν. Ακόμη και τα ελαττώματα της καθημερινότητας έχουν μια μυστική ομορφιά κρυμμένη μέσα τους.

P. Kapodistrias είπε...

Καλώς τα παιδιά του Σταυροδρομίου. Χάρηκα την επίσκεψής Σας. Εύχομαι να είσθε γεροί και δυνατοί, αλλά και δημιοργικοί σε ό,τι κάνετε. Θ' ανταποδώσω σε λίγο την επίσκεψη. Έρρωσθε!!!

kiki είπε...

Οι 4 τελευταίες είναι σούπερ!

danae είπε...

POLY OMORFES OI FOTO APO BOLIMA...
H FUSH PALI MAS SUGKINHSE ME THN OMORFIA THS...
POS PAEI TO KALLITEXNIKO-EIDIKO SXOLEIO;;;;;NOSTALGO LIGO TO GRAFEIO KAI TOUS SYNADELFOYS

P. Kapodistrias είπε...

Τα πάμε ως ειδικό (καλλιτεχνικό, για να μην παρεξηγηθώ) Σχολείο. Από προχτές έχουν κατάληψη και με το δίκιο τους. Στο γραφείο λείπετε εσείς και ατόνισε το σύσσωμον του πράγματος... Τώρα πλήρης ερημιά έως ότου στείλουν νέους... Γενικώς, ένα βήμα πίσω...
Εσύ με το ΕΑΠ, ελπίζω καλά! Καλημέρα!!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails