© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

ΑΡΠΥΙΕΣ: Οι αρπακτικές φτερωτές γυναίκες των Στροφάδων Νήσων

Πολλά και ιδιαιτέρως μαγευτικά (έως σκληρότητας) στοιχεία αντλούμε από την Ελληνική Μυθολογία για τις Άρπυιες, τις αρπακτικές φτερωτές γυναίκες, που έδρασαν και στις Πλωτές Νήσους μας, δηλαδή τα Στροφάδια. Εσείς μπορείτε να τ' αναγνώσετε εδώ.
Όπως είναι γνωστό, το Ιστολόγιό μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στα στροφαδινά θέματα. Ως εκ τούτου, με πολλή χαρά λάβαμε από μια νέα φίλη, την Πάττυ Ξανθοπούλου - φοιτήτρια Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ένα σχέδιο μιας μυθολογικής Άρπυιας, που δημιούργησε η ίδια. Την ευγνωμονούμε από καρδιάς και το δημοσιεύουμε ευχαρίστως, μαζί με κάποιους πρόχειρους στίχους που εν τω μεταξύ μάς προέκυψαν...


ΣΤΡΟΦΑΔΙΝΟ

Άρπυια κρώζω
στην άκρα ετούτη δύση
κι ανατολίζομαι
του Βορέα γιος εγώ
πλωτός αρμυρίζομαι.

-Και στο γιατί σου
δεν υπάρχει διότι.
Πάψε και πάμε...
-Ωκυπέτη Αελλώ
την Κελαινώ φοβάμαι...

Πηγάδια ξερά
λυγμοί αναβρυτικοί
παρέα μόνη.
Ας μη χρονοτριβούμε
ο Τρόμος μάς χρεώνει.
[12 & 17.10.2007]

34 σχόλια:

thras είπε...

για φαντάσου, τι φτιάχναν αυτοί οι αρχαίοι με το μυαλό τους!Υπάρχει ελληνική λέξη που να τονίζεται πριν και από την προπαραλύγουσα?

P. Kapodistrias είπε...

Θρασύβουλε,
έχεις το δίκιο σου!
Υπερέχουν διαιώνια οι Αρχαίοι και μπορούμε να καυχόμαστε γι' αυτούς εσαεί. Για εμάς και τον σύγχρονο πολιτισμό μας, ποιος, μα ποιος, μπορεί να καυχηθεί;;;

thras είπε...

Γι αυτά που λες επέτρεψέ μου να διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..Ως προς το δικαίωμα να καυχόμαστε, δηλαδή..Ο δικός μας "πολιτισμός" είναι περίλαμπρος!Τι μου λες τώρα! Αρκεί κανείς να κάτσει μια βδομάδα μπροστά στη τηλεόραση, χωρίς να χάσει καμιά εκπομπή ή σειρά και θα τον θαυυμάσει μονομιάς!!

θλιμμένος μπούφος είπε...

Θρασύβουλε πολύ άκυρο το σχόλιό σου. Μην προσπαθείς να κάνεις κριτική μόνο και μόνο για να δείξεις την ωριμότητά σου. Σίγουρα είσαι όσο λέει η ηλικία σου; Γιατί το προφίλ σου παραπέμπει σε πενηντάρη. Είσαι σε ωραία ηλικία, μη βιάζεσαι να μεγαλώσεις.

thras είπε...

όταν λές άκυρο τι εννοείς?Δε το πρσδιορίζεις και από μόνο του δε σημαίνει τίποτα.Βαριά λέξη...Ούτε κάνω κριτική μόνο και μόνο για να δείξω ωριμότητα.Τέλος πάντων, δικαιολογείσαι να τα λες επειδή δε με ξέρεις.Όσο για το αν βιάζομαι να μεγαλώσω είναι μια απόφαση που πάρθηκε καιρό πριν,δε ξέρω καν πότε.Έχω περάσει αυτή τη φάση, να ανησυχώ επειδή ξεχωρίζω απ' τους άλλους.. Όχι ρε, δε θα μας κάνετε όλους ίδιους, όσοι θέλουν πρέπει να 'ναι διαφορετικοί!Άμα είχα μείνει να μιρλιάζω για το αν είμαι φυσιολογικός, θα μουνα ίδιος με τα άλλα βλαμμένα που δε ξέρουν που παν τα τέσσερα και όλο τους το είναι περιστρέφεται γύρω απ' τη μπάλα και τ' αυτοκίνητα και τη ψευτομαγκιά!Ανθρωπάκια, που θα ζητήσουν αργότερα σε ερήμους να βρουν νερό.Κι άμα βρουν καμιά έρημο σφύρα μου, γιατί είναι καταδικασμένα να προχωραν πιο αργά κι από μυρμήγκια και κάθε λεπτό να ξεχνάν που βρίσκονται!Δε πιστεύω στο φυσιολογικό γιατί δεν υπάρχει!Κι ούτε στο μέτρο πιστεύω.

dokisisofi είπε...

1) niko ki esi mikros eisai
2) poios leei oti oi mikroi prepei na tin vgazoun panta me masimeni trofi kai na min skeftontai?
3) Thrassivoule evgales ola sou ta dontia? ti eipe i paidiatros? mprizola mporeis na fas?

thras είπε...

Tα 'βγαλα όλα!Να κοίτα!Κάτασπρα ε?

thras είπε...

(δε μ' αρέσουν οι μπριζόλες!)

P. Kapodistrias είπε...

Βρε παιδιά, δεν λέω, καλή η συζήτηση και χαίρομαι να συνεχιστεί. Αλλά ξεχάσατε εντελώς την κρώζουσα Άρπυια, στην επικράτεια της οποίας βρίσκεσθε, κι επιδοθήκατε σε γόνιμες (πιστεύω) αψιμαχίες. Σαν στο σπίτι σας.
Να βγάλω λικέρ, ξηρούς καρπούς ή τσάι με συμπάθεια;;;;

Υ.Γ. Dokisisofi, χαίρομαι που ξανάρθες!!!

thras είπε...

Ναι ρε νίκο έλεος, 19 είσαι!όταν γεννιόμουν ήσουν 4!!Κανένας απ' τους δυο δεν ήξερε τι γινόταν γύρω του!!Όταν λες στο προφίλ "Ελληνικά και μόνο" να φανταστούμε από Βανδή και κάτω??την Θεά-Αρβανιτάκη ας πούμε την ξέρεις ή ούτε που την έχεις ακουστά??Πάντως κρίνοντας απ' το προφίλ, πολύπλευρη προσωπικότητα είσαι αδερφάκι!(μέχρι κι αδερφός μου τώρα που το σκέφτομαι, πιο μεγάλος από σένα είναι, μας το παίζεις και μεγάλος!)

thras είπε...

Ουπς, συγγνώμη Π.Κ μου, παραφέρθηκα!Δε θα επαναληφθεί το υπόσχομαι!Συγγνώμη ταπεινα!Δε το λέω ειρωνικά εννοείται..Τώρα το συνειδητοποιώ ότι είναι λίγο άσχετα με το θέμα!!

P. Kapodistrias είπε...

Συνεχίστε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ειλικρινά. Ήδη έφερα απ' την κουζίνα τα τσίπς!

@ Θρασύβουλε, νέε φίλε μας. Παρότι μού θυμίζεις τον εαυτό μου, πολλά πολλά πολλά χρόνια πριν (παρόμοιος χαρακτήρας ήμουν κι εγώ), πρέπει να σου πω από καρδιάς, ότι τα άκρα κάνουν πάντα κακό. Δεν ωφελήθηκα εντέλει, γιατί παραθεώρησα την παιδικότητά μου προσπαθώντας να είμαι ένας -ας πούμε- μικρός σοφός ή ένας παιδαριογέρων.
Τώρα θεωρώ, ότι πρέπει να σεβόμαστε την εκάστοτε ηλικία μας, να την χαιρόμαστε και να δοξάζουμε τον Θεό για το θαύμα που είμαστε!!!
Ό,τι απ' τη ζωή μας δε ζήσουμε μάς εκδικείται, φίλε μου.

Εδώ επίτρεψέ μου να συμφωνήσω με την κοινή μας φίλη τη Βασιλική Ν., η οποία σε κάποιο σχόλιο σε δική σου ανάρτηση σού έγραφε:

"[...] Δεν είναι καθόλου ανώτερο να ακούς στα δέκα σου Φαραντούρη από το να κλωτσάς μια μπάλα βρίζοντας!
Έχει και το σώμα τις ανάγκες του, θέλει να εκτονωθεί, να παλέψει, να κλωτσήσει, να χτυπήσει! Πώς αλλοιώς θα νιώσει σώμα; Σκεπτόμενο;

Εγώ λοιπόν στα δέκα μου έπαιζα μπάλα σαν τρελή κι έβλεπα φανατικά ποδόσφαιρο, -δεν κάνω πλάκα! Για Φαραντούρη ας μη το συζητάμε, μαύρα μεσάνυχτα!
Άσε που και το βρίσιμο εκτονώνει ιδιαίτερα τον άνθρωπο που σήμερα έμαθε μόνο να μαζεύει να μαζεύει να μαζεύει μέχρι που στο τέλος σκάει και μετά σου πέφτει σε κατάθλιψη! Ξέρεις τι άγιο πράγμα είναι ο ιδρώτας; Για δοκίμασε σε παρακαλώ και τα ξαναλέμε!
Όλα είναι φυσιολογικά και όλα αφύσικα. Συχνά μας θυμώνει αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Και συνήθως για να κατανοήσουμε κάτι πρέπει να το βιώσουμε... -γαμώτο!
Πολλά φιλιά και ήσυχο βραδάκι Θρασύβουλέ μου! "

dokisisofi είπε...

Καλώς σας βρήκα!
Απολογούμαι που από το στροφάδων τπο κάναμε λίγο της Στυμφαλίδας όρνιθας...Συμπαθάτε μας ρε παιδιά..Ζούμε μια πολύ ανιαρή ζωή οι έρμοι! Θέλουμε κι εμείς να πούμε κάπου τα κουφά μας...
Παρεπιπτόντως, ένα λικεράκι μπανάνα η μανταρίνι θα ήταν ότι έπρεπε. Θέλετε να σας διαβάσω μεγαλοφώνως το ποστ????

P. Kapodistrias είπε...

Αχ, ετοίμασα λιμοντσέλο απ' τα χεράκια του φίλου μου του Μπελούση. Φυσικό 100%!
Φίλη Dokisisοfi, άρχισε να μάς διαβάζεις ό,τι επιθυμεί η ψυχούλα σου!!!

θλιμμένος μπούφος είπε...

Όταν λέω άκυρο, εννοώ άκυρο, δηλαδή δεν καταλαβαίνω τι λες. Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσε ο Π.Κ, γι΄αυτό έκανες αυτό το σχόλιο.
Τη διαφορετικότητα, όχι μόνο τη θεωρώ θεμιτή αλλά και αναγκαία. Άλλωστε αυτή φέρνει την ανατροπή. Ποιός σου είπε να μην είσαι διαφορετικός; Μόνος σου τα λες μόνος σου τ΄ακούς.
Μάθε όμως, ότι στη ζωή δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο αλλά και το γκρι, όπως και η διαφορετικότητα συχνά είναι θετική άλλοτε όμως ρέπει προς το αρνητικό. Πρέπει να ξέρεις και αν δεν το ξέρεις αναγκαστικά θα το μάθεις, ότι στην καθημερινότητά μας μπορούμε να συνδυάζουμε διάφορα πράγματα και να είμαστε πολυδιάστατοι.
Με στενοχωρεί το γεγονός ότι ένα δεκαπεντάχρονο παιδί μιλά με τόση αλαζονεία, αναφερόμενο σε ανθρωπάκια. Ξέρεις, όταν αύριο θα βγεις στην κοινωνία θ΄αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες. Πώς μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος ότι αύριο δε θα χαθείς μην μπορώντας να επιδείξεις τα προσόντα και τις ικανότητες που αδιαμφισβήτητα μπορεί να έχεις; Πώς μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος ότι και ΄συ δε θα γίνεις ένα μυρμήγκι που θα ψάχνει νερό στην έρημο; Γι' αυτό άσε το σνομπισμό και την αλαζονεία καταμέρους. Εκτός πια κι αν εσύ είσαι η εξαίρεση στον κανόνα. Στο εύχομαι ολόψυχα, μαγκιά σου. Συγγνώμη αν η λέξη δεν είναι του επιπέδου σου αλλά είμαι από χωριό. Άλλαξέ τη αν θες.
Θέλω επίσης να σου πω, ότι καλά θα κάνεις να πιστεύεις στο φυσικό γιατί αλλιώς πιστεύεις στο αφύσικο και θεωρώ πως διαθέτεις την κρίση να καταλάβεις ότι αυτός δεν είναι ο ορθός δρόμος.
Όσον αφορά το μέτρο, μην το πιστεύεις ούτε αυτό. Πίστεψε στην υπερβολή. Μάθε όμως πως η υπερβολή ποτέ δεν ευεργέτησε κάποιον, αντίθετα πολλούς τους τσουρούφλισε. Εξάλλου, θέλω να πιστεύω πως γνωρίζεις τι έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για το μέτρο. Και δυστυχώς για ΄σενα αυτούς δεν μπορείς να τους αμφισβητήσεις. Εκτός και αν τους υπερκεράσεις. Στο εύχομαι και αυτό.
Δεν είμαι μεγάλος, ούτε το παίζω. Στο κάτω κάτω και ΄γω στο κλουβί μου ζω. Δε νομίζω ότι έχω ζήσει περισσότερα πράγματα. Εγώ όμως ποτέ δεν ήμουν δογματικός και αλαζόνας, αν και πίστεψέ με θα μπορούσα. Διέθετα και διαθέτω τη στοιχειώδη κρίση και σκέψη απέναντι στα πράγματα κάνοντας την καθημερινή μου αυτοκριτική. Ακούω τους άλλους και προσπάθώ να βελτιώνομαι όσο μπορώ και με παίρνει. Πετάω στο κλουβί μου, αλλά δε βράζω στο ζουμί μου.
Μπορείς ν΄ασχολείσαι με ότι θες και με ότι σε γεμίζει, δε θα σου υποδείξω εγώ, συζήτηση κάνουμε. Άσε όμως την υπερβολική σιγουριά στην άκρη γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα σε ωφελήσει. Και ΄γω πιστεύω στον εαυτό μου αλλά κρατάω και μια πισινή. Επιπλέον μην υποτιμάς τους άλλους. Θεωρώ, φρονώ και κρίνω ότι ο καθένας αξίζει το σεβασμό. Στο κάτω κάτω δεν κάνουν κάτι αφύσικο, με τη μπάλα και τ΄ αυτοκίνητα ασχολούνται, και μ΄αυτό; Άλλο αν εσύ ξεφεύγεις απ΄το μέσο όρο όπως τουλάχιστον πιστεύεις και θες να δείχνεις. Αν μη τι άλλο όμως αυτά που γράφεις σε προδίδουν, τουλάχιστον όσον αφορά την ηλικία σου, γιατί φαίνεται ότι ζεις στον κόσμο τον δικό σου, όπως λέει και ο Φοίβος, ξέρεις ο γνωστός τραγουδοποιός, δεν ακούω τα σουξέ του αλλά εν προκειμένω ταιριάζει. Έχεις βεβαίως όλο το χρόνο ν΄ αναθεωρήσεις τις απόψεις σου αυτές. Παρεπιπτόντως, όταν λέω ελληνική μουσικη και μόνο δεν εννοώ τα σκυλοτράγουδα ούτε βέβαια τη Φαραντόυρη, αλλά αυτά τα τραγούδια που εκφράζουν την ψυχή μου αποκλείοντας τα κλαμπίστικα νταπαντούπα. Όσο μεγαλώνω, αρχίζω και καταλαβαίνω τι αξίζει και τι όχι. Έχει όμως προηγηθεί μια χρονοβόρα κριτική διαδικασία, εξάλλου δεν ντρέπομαι να κατατάξω τον εαυτό μου στο μέσο όρο γιατί έτσι είναι.
Αν είσαι παιδί indigo συγχώρεσέ με που σε κούρασα. Νόμιζα πως μιλούσα σε κάποιον σαν και ΄μενα.
Ζήσε όπως θες, δώσε όμως αυτή τη δυνατότητα και στους άλλους χωρίς να τους μηδενίζεις. Ο πλουραλισμός είναι υγεία.
Υ.Γ. Έτσι για τον εποικοδομητικό διάλογο, δεν είναι επέτρεψέ μου αλλά επίτρεψέ μου. Η προστακτική δεν παίρνει αύξηση. Δεν το παίζω έξυπνος στο κάτω κάτω και ΄γω στο λύκειο το έμαθα γιατί ομολογώ ότι στα αρχαία δεν ήμουν ποτέ καλός, αλλά περίμενα ν΄ακολουθήσω τη φυσική ροή των πραγμάτων έχοντας ανοιχτά τα μάτια και τ΄αυτιά μου. Ελπίζω αυτά που σου είπα τουλάχιστον να σε προβλημάτισαν. Αν πάλι όχι, κακό δικό σου. Χαίρε!

θλιμμένος μπούφος είπε...

Αγαπητή Dokisisofi, κανείς δεν είπε ότι είμαι μεγάλος και επίσης κανείς δεν είπε ότι οι μικροί δεν πρέπει να σκέφτονται. Δεν έχεις παρά να ξαναδιαβάσεις τα γραπτά μου. Βεβαίως καταλαβαίνω ότι θες να παίξεις το ρόλο του διαιτητή και αυτό σε τιμά.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορείς στα πλαίσια αυτού σου του ρόλου να αμφισβητήσεις τις καλές μου προθέσεις. Εγώ το παιδί θέλησα να συμβουλεύσω και δε θεωρώ ότι του είπα κάτι λάθος. Καλά θα κάνεις και ΄συ να τον συμβουλεύσεις. Εγώ το δρόμο μου άρχισα να τον διαβαίνω και το μέλλον θα δείξει που θα καταλήξω. Γι΄αυτό δε χρειάζεται να κάνεις το διαιτητή, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει αντίπαλος. Νομίζω ότι μπορείς χωρίς τη δική μου υπόδειξη να καταλάβεις ποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη υποδείξεων.

P. Kapodistrias είπε...

Παιδιά, σεμνά και ταπεινά... Χαλαρά, παρακαλώ, ήρεμα... Μη μου το κάμετε ...καλοκαιρινό. Τώρα τελευταία έβαλα την ταπετσαρία, τα κάδρα, τα μικροέπιπλα. Είπαμε...

dokisisofi είπε...

Θρασύβουλε καλά σου λέει...
Φρόντισε επίσης να μην μετανιώσεις για στιγμές σαχλαμάρας και ανεμελιάς που έχασες γιατί ήσουν δογματικός. Αμφέβαλλε (η προστακτική παίρνει αύξηση εσωτερική νομίζω) , δοκίμαζε και μην βιάζεσαι να αποδοκιμάσεις. Πολλοί λουστήκαμε στο τέλος αυτά που φτύναμε.
Καλό μεσημέρι σε όλους
i hate my life
and my life hates me

P. Kapodistrias είπε...

Συμφωνώ με την προλαλήσασα.
Η ζωή σού δίνει και καταλαβαίνεις. Ό,τι σπρώξεις στη γωνία, σού επιστρέφει ως αχόρταγο τσουνάμι. "Το χόρτο που κορόϊδεψες, φύτρωσε στην αυλή σου", λέει και ξαναλέει ο λαός μας αψευδώς.
Γι' αυτό, ας είμαστε γενικώς συγκρατημένοι και προσγειωμένοι, όσο γίνεται.

P. Kapodistrias είπε...

@ Dokisisofi μου,

ως προς την προστακτική του αμφιβάλλω, το σωστό είναι "αμφίβαλε" και ὀχι "αμφέβαλλε". Βέβαια αυτό το λέω ως φιλολογών και όχι ως φιλόλογος (κατά το καβαφικό "χριστιανίζων").

Μόνον εκείνος ο πολύς και ιδιότροπος της Αλεξανδρείας ο Μέγας (τον Καβάφη εννοώ) μεταχειρίστηκε τον προστακτικό τύπο "Επέστρεφε", στο ομώνυμο ποίημά του:


Επέστρεφε

Επέστρεφε συχνά και παίρνε με,
αγαπημένη αίσθησις επέστρεφε και παίρνε με -
όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη,
κ' επιθυμία παληά ξαναπερνά στο αίμα·
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται,
κ' αισθάνονται τα χέρια σαν ν' αγγίζουν πάλι.

Επέστρεφε συχνά και παίρνε με την νύχτα,
όταν τα χείλη και το δέρμα ενθυμούνται...

(1912)

Η προστακτική αυτή έχει πια μείνει στην Ιστορία της Ποιητικής Τέχνης, παρότι λανθασμένη.
Χάριν της αλήθειας πρέπει όμως να πούμε, ότι υπάρχει και μια διαφορετική εκτίμηση γι' αυτό το "επέστρεφε", την οποία μπορείς να βρεις εδώ.

thras είπε...

προς νίκο:Μόνο στα άκρα κρλυβεται η αλήθεια, η λύτρωση, η βασιλεία των ουρανών,η συνάντηση με το Θεό..δε τη βρίσκεις στο μέτρο!Το μέτρο είναι πολύ μικρό για να τα χωρέσει..αυτά κι άλλα τόσα που τα ακολυθούν.Είδες που συμφωνούμε στο θέμα της διαφορετικότητας?Διαφωνούμε βέβαια στο τι σημαίνει άκυρο...Δε μας απασχολεί αυτό όμως.Μπορεί και να χαθώ, να μη βρω το νερό..θέλω όμως να το ζήσω κι αυτό.Θα έχω κερδίσει τόσα πολλά που θα ξέρω πως να το αντιμετωπίσω.Δεν υπάρχει αλαζονισμός και σνομπισμός στα λόγια μου.Έχω κάθε δικαίωμα να μιλάω με σκληρά πλην πραγματικά λόγια για τους ανθρώπους που με πλήγωσαν και με κατέστρεψαν ανεπανόρθωτα..Η δοκισίσοφη σίγουρα με καταλαβαίνει σ' αυτό..Έχει σχέση μ' αυτά που έχει περάσει ένας άνθρωπος.πάλι καλά όμως που τα πέρασα.Αυτά μ' έκαναν να μην είμαι ζώο και άβουλο πλάσμα.όσο για το αφύσικο..Το άφύσικο μου δίνει ζωή..
όσο για το χωριό σου δε νομίζω πως απέχει πολύ απ' την κλειστή "πόλη" μου.
Επίσης, ποτέ δε μίλησα για υπερβολή αλλά για υπερπήδηση του μέτρου..Το μέτρο μας κρατάει σκλαβμένους..Μας κρατάει μες στη μούχλα του φυσιολογικού και του συνηθισμένου.Είναι γάγγραινα αυτό.

Δεν είμαι σίγουρος γι αυτά που λέω, ούτε ξέρω αν θα τα πιστεύω το επόμενο λεπτό.δε τα υπογράφω αλλά δε κρατάω κι πισινές..Αν είναι να καώ ας καώ.Ναι ζώ στον κόσμο μου για να επιβιώσω..πριν λίγο καιρό, πίστευα ότι κάποιος πρέπει να ζει ανάμεσα απ' τον κόσμο του κι απ' τον πραγματικό δανειζόμενος στοιχεία κι απ' τους δύο..Για να είναι ισοροπημένος και φυσιολογικός!Τι γελοιες λέξεις!!Εάν αποφασίσεις να ζεις έτσι θα πέσεις στο κενό ανάμεσα απ' τους δυο κόσμους.Ή καλύτερα, δε θα πέσεις, θα πέφτεις γιατί δεν έχει επιστροφή..Όσο για τo indigo, πολύ χαρδαβέλλα δε βλέπεις?Και γω το χα δει αυτό το επισόδειο με τα παιδιά Ιντιγκο αλλά ξόδεψα τόση ώρα και το δα επειδή Μόλις είχα δει στο DVD 3 επεισόδεια X-Files απανωτά κι ήμουν κάπως επηρεασμένος..Σε καταλάβαίνω για την ερώτηση επειδή προφανώς ήθελες να ανταποδώσεις κάποια ειρωνία μου, τες πα, ξέρεις την απάντηση..Παρ' όλα αυτά σ' ευχαριστώ πολύ γιατί είσαι ο πρώτος που δε μου χαϊδευεις τ' αυτιά κι αυτό είναι πολύ καλό..ανάλογα πως το κάνεις βέβαια και πού το στηρίχ=ζεις..Δε το στηρίζεις πουθενά εσύ αλλά κατάλαβα τι θες να πεις πάνω κάτω και ψάρεψα κάποια στοιχεία...προς διόρθωσιν..Κι εσύ έχεις ανάγκη υποδείξεων πάντως, και όλοι μας..όλη αυτή η συζήτηση θα πρεπε να γίνει στα δικά μας μπλογκ ή καλύτερα στα μέιλ και όχιστο μπλογκ του πκ που είπε ο καημένος να γράψει γι' αυτά τα μυθικά τέρατα κι του βγήκαν άλλα τέρατα..Συγγνώμη λοιπόν πκ, και θα σου πρότεινα να τα σβήσεις αφού δει ο νίκος τι του γράφω..πρέπει να τα σβήσεις..Εγώ αυτό θα χα κάνει..Αυτό έκανα και όταν πλακώθηκαν ο μενέλαος με τη δοκισισοφη.Σβήσ'τα αφού τα δει..

Δοκισίσοφη, τι έχουμε πει?δε σιχαινόμαστε τη ζωή....Τη ρουφάμε μέχρι τελευταία σταγόνα..Τι σου' χα γράψει ολόκληρο κείμενο της πολυδούρη τότε παλιά...Μου' χε βγει το χέρι!

thras είπε...

τζάμπα το 'χα γράψει??είχε κάποιο νόημα!

θλιμμένος μπούφος είπε...

Θρασύβουλε, χαίρομαι που αν μη τι άλλο προβληματίστηκες και άφησες, έστω για την περίσταση, στην άκρη τη δογματικότητα. Αν και ζαλίστηκα με το κείμενο σου (κάπου σ΄έχασα), πάνω κάτω κατάλαβα τι εννοείς, αλλά δε θα μπω στη διαδικασία να γράψω τα ίδια. Ότι είχα να πω το είπα και οι υπόλοιποι επισκέπτες του μπλογκ ας κρίνουν. Αν θες κρατάς τα λεγόμενά μου, αν θες τα πετάς.
Θέλω όμως, επειδή εσύ το έθιξες, να σου υπενθυμίσω ότι πρώτος εγώ ενέταξα τον εαυτό μου στο μέσο όρο πράγμα που σημαίνει ότι σαφώς και χρειάζομαι υποδείξεις και συμβουλές (τι μανία να μη διαβάζετε ότι γράφουν οι άλλοι ατόφιο αλλά να βγάζετε δικά σας νοήματα, αν δε σου κάνει κόπο ξαναδιάβασε τι σου είχα γράψει). Αυτό όμως δε θεωρώ ότι με εμποδίζει να δώσω κάποιες συμβουλές που στην τελική είναι κοινώς αποδεκτές.
Όσο για το Χαρδαβέλα, πράγματι βλέπω, αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό, άλλωστε και ΄συ είπες ότι παρακολουθείς. Όμως για τα παιδιά indigo, μπορείς να βρεις σε άπειρα σημεία πληροφορίες και όχι μόνο στο Χαρδαβέλα. Δεν είναι η τηλεόραση η μοναδική πηγή γνώσης, γι΄αύτο μην είσαι τόσο σίγουρος ότι το είδα από ΄κει.
Ακόμα, ότι σου έγραψα χτες, θεωρώ ότι το στήριξα με ξερά και καταφανέστατα επιχειρήματα, μάλλον εσύ δεν τα ΄πιασες. Ίσως πάλι θα ήθελες να γράψεις μια απάντηση κατασκευάζοντας ένα πάτημα. Αλλά όσα σου είπα, τα έγραψα με μεγάλη προσοχή ακριβώς για να μην έχεις να μου πεις κάτι. Επαναλαμβάνω ότι δεν το παίζω τέλειος απλά διατύπωσα ξεκάθαρα και λιτά τις απόξεις μου στηρίζοντάς τες με επιχειρήματα. Ο καθένας εξάλλου μπορεί να το κάνει αν τα διαθέτει. Καλά θα κάνεις, για ΄σένα το λέω, ν΄ακολουθήσεις έναν παρόμοιο τρόπο γραφής και να γράφεις λίγο πιο άμεσα και λιγότερο φιλοσοφικά -μην ξεχνάς ότι σε παρακολουθεί ένα σχετικά μεγάλο και στην πλειοψηφία του μέσο κενό- και αυτό απλά στο προτείνω δε στο υποδεικνύω. Άλλωστε η πολλή φιλοσοφία είδες που οδήγησε τον αείμνηστο Λιαντίνη.
Δε θα δώσω συνέχεια γιατί δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, μάλλον και ΄συ το ίδιο. Ας το κλείσουμε εδώ.
Υ.Γ. Π.Κ, σε παρακαλώ μη σβήσεις αυτή συζήτηση γιατί νομίζω πως οι προβληματισμοί και οι εποικοδομητικοί διάλογοι όπως αυτοί εκφράζονται στα σχόλια -και μιλάω γενικά- δίνουν μια άλλη διάσταση στο εκάστοτε ιστολόγιο και δίνουν τροφή για περαιτέρω προβληματισμούς.

dokisisofi είπε...

Προτιμώ την ορθογραφία της ποίησης. Και όπως λέει και ο Πωλ Ελυάρ "Η ποίηση είναι μεταδοτική". Να'ξερες πόσο χαίρομαι που έκανα λάθος...
Αλλά πάλι μπορεί τα λάθη μου να είναι απότοκο της κρίσης της γλώσσας στην Κύπρο. Θρασύβουλε, θυμάσαι ένα σκετσάκι του Χάρυ Κλυν που σου έστειλα για την κρίση της γλώσσας το 1987? Ε...έχουμε 2007 και τα πράγματα είναι πολύυυυ χειρότερα. Δεν ξέρω βέβαια αν εδώ ήταν και ποτέ καλά. Τελοσπάντων.
Τι είναι το λιμιντσέλο?

P. Kapodistrias είπε...

@ Νίκο,
εννοείται ότι δεν θα σβήσω κανένα από τα σχόλιά σας, διότι στην ουσία δεν λοξοδρόμησαν. Στο κάτω κάτω της Γραφής, το Είναι και το Γίγνεσθαι επιδιώκουμε απαξάπαντες δια μέσου των Αιώνων από τ' αρχαία ήδη χρόνια έως και τον εδώ Διάλογό σας (μας).
Οι σκέψεις σας είναι πολύτιμες και χάρηκα που αναπτύχτηκαν εδώ με τρόπο νεανικότατο. Με χαρά μου να Σας έχω οποτεδήποτε θελήσετε. Εννοείται, μ' ευγένεια και αλληλοσεβασμό!!!

P. Kapodistrias είπε...

@ Dokisisofi.
Ομολογώ, ότι κι εγώ θέλγομαι από την ορθογραφία της ποίησης. Με γοητεύει. Ζώντας και κινούμενος καθημερινά όμως σ' ένα περιβάλλον (για μένα λέω) που η τρίχα ευκολότατα γίνεται τριχιά, πρέπει να είμαι όσο γίνεται ακριβέστερος και σαφέστερος στον τρόπο έκφρασης. Ως ποιητεύων όμως, τού δίνω και καταλαβαίνει. Ποιητική αδεία γαρ. Εκεί να δεις μίξη γλωσσών, λεκτικές παρασπονδίες και ακροβατισμοί. Όλ' αυτά -εννοείται- τα χαίρομαι υπερβαλλόντως, κατέχοντας μάλιστα την πεποίθηση (κατ' άλλους ίσως ψευδαίσθηση) ότι παράγω Τέχνη, κατά το δυνατόν.

Ως προς το λιμοντσέλο, πρόκειται περί λικέρ λεμονιού. Μακάρι, να μπορούσε το Ιστολόγιο να προσφέρει στούς αναγνώστες του -ένεκεν τιμής και γνωριμίας- σφηνάκια του υπέροχου αυτού ηδύποτου!!!

None είπε...

Προς Νίκο:
Παρακολουθώ από χτες το λέγειν σου με τον Θρασύβουλο.
Είναι λίγο τσόφλι αυτός??

Porfyrogennitos είπε...

@ Π.Κ.: Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Να κάτι άγνωστο που δεν γνωρίζαμε για τα πανέμορφα Στροφάδια.

@ Νίκο: Πολύ θρασύς ο Θρασύβουλος. Πολύ καλάμι...!!!

θλιμμένος μπούφος είπε...

Τα συμπεράσματα στο λαό...

dokisisofi είπε...

ta simperasmata sto lago

kamia fora me to kalami, ama to matheis kai ligizei
mporeis na kaneis kai almata
to thema einai na exeis sfoyggaria apo kato


liker lemoni?????
mmmm

efxaristo gia tin polidouri thrass alla de simfono mazi tis.
oute nomizo oti iparxei kati pou legetai zoi
akou zoi
ti einai?
i diadikasia anapnois olon ton katoikon tis gis? poios skarfistike tetoia ennoia?
poios nous?
ti einai o nous?
milate epi tis ousias na katalavenomaste
ena limintsello tora tha to tsakiza
kai tha etriva magkika kai ta xeili mou
kalo vradi...

thras είπε...

None Νομίζω καταλαβαίνεις ότι αυτό που έκανες λέγεται κακία και πικραγγουριά ε?Αυτό είναι σχόλιο δικό μου που είχα γράψει στη δοκισίσοφη..Και επειδή είναι λέξη που η δοκισίσοφη και μόνο καταλαβαίνει τι εννοώ μ' αυτήν, δε νομίζω πως μπορείς να τη χρησιμοποιείς έτσι..

Τες πά, τι παλεύω κι εγώ να ημερώσω τον "Αλλότριο" με νανουρίσματα και χάδια...

Νίκο, τι είναι αυτό??"Να μην έχω να πω κάτι" Τι φράση είναι αυτή?πόλεμο κάνουμε?

'στο διάλογο δε πάμε να διασώσουμε τις απόψεις μας, πάμε να διασώσουμε την αλήθεια"(δε θυμάμαι τώρα ποιος το 'πε αυτό)
κι είναι καλά κρυμμένη η άτιμη..
Φιλάκια!

None είπε...

Προς Θρασύβουλο.

Duras veritas, sed veritas.

(λατινικό ρητό: Σκληρή η Αλήθεια, αλλά Αλήθεια...)

P. Kapodistrias είπε...

Αμ, όπως διαπιστώνω, εσείς έχετε όρεξη αψιμαχιών...
Παρακαλώ, ως προς αυτό το θέμα, να σταματήσουμε εδώ. Η ανάρτηση κατεβάζει ρολά. Σε λίγο πάμε γι' άλλη.
Να μού ξανάρθετε.

Tasos Zarkadis είπε...

Καλά και ενδιαφέροντα όσα παραπάνω αναπτύξατε, αλλά εγώ επειδή ανήκω στα... ανθρωπάκια dear Θρασύ-βουλε, περισσότερο τούτη τη στιγμή ονειρεύομαι το λικεράκι και τους ξηρούς καρπούς από το... παπαδόσπιτο που λένε και μένα στο χωριό μου! Όχι τίποτα... αλλά δεν με βολεύει και το μετρό μέχρι το Μπανάτο...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails