© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Διερευνώντας τη "Χρυσή Πρωτεύουσα του Κόσμου"

Στο πλαίσιο αναζήτησης πληροφοριακών στοιχείων έν όψει του σημερινού ταξιδιού στην Νότιο Αφρική, την δελεαστική αυτή χώρα των 43.000.000 κατοίκων, "σκόνταψα" στα παρακάτω ενδεικτικά βιντεάκια, τα οποία ευχαρίστως παραθέτω, για να προγευτούμε όλοι μαζί το μακρινό αυτό ταξίδι. Ένα ταξίδι, όχι απλώς αναψυχής, αλλά και πρεσβευτικό του ελληνικού Πολιτισμού και της Ποίησής μας, όχι μονάχα σε μιάν άλλη (δυσπρόσιτη για εμάς και τη νοοτροπία μας) ήπειρο, αλλά και σε άλλο ημισφαίριο. Ελπίζω να καταφέρω να έχω εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο εκεί κάτω, στον Νότο της Γης. Αν όχι, επιφυλάσσομαι να φέρω σχετικό υλικό για μελλοντικές αναρτήσεις.

Και μια πρώτη ξενάγηση στην κοσμοπολίτικη πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ, τη «Χρυσή Πρωτεύουσα του Κόσμου». Η ιστορία της πόλης άρχεται στα 1886, όταν ο George Harisson ανακάλυψε εκεί κοιτάσματα χρυσού. Συν τω χρόνω αναπτύχτηκε ο τόπος ραγδαιότατα, καθιστάμενη σπουδαιότατο εμπορικό κέντρο της ευρύτερης αφρικανικής περιοχής:

10 σχόλια:

thras είπε...

Ωραίο και το γιοχάνεσμπουργκ..

Τώρα θέλω να σου πω κάτιγια τα σχόλια του προηγούμενου ποστ.Μ' αρέσει πολύ ο τρόπος σου να συζητάς και να διαφωνείς.Έχεις μια μεγάαααααααααλη ευγένεια και εκπέμπεις γαλήνη.Τα λες τόσο όμορφα που ακόμη κι αν διαφωνώ κάπου δε βρίσκω λόγια να το εκφράσω.Είσαι τόσο γλύκας!Σε συμπαθώ κάθε μερα και περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Σας χαιρετώ από το Γιοχάνεσμπουρκ. Μια πόλη των αντιθέσεων και των εκπλήξεων. Όλα έχουν τους δικούς τους ρυθμούς, η δε αγάπη των Ελλήνων προς εμάς, τους Ζακυνθίους που είμαστε τώρα ανάμεσά τους, παροιμιώδης.
Δεν έχω χρόνο για περισσότερα, διότι σε λίγο αρχίζουν εκδηλώσεις, αλλά μπορώ να πω, ότι τα έχω χαμένα με την εμπειρία αυτή.
Από τη Νότια Αφρική, γειά και χαρά σε όλους τους φίλους!!!

kiki είπε...

Καλεεεεεεέ!!! Κι εσύ στο Γιοχάνεσμπουργκ;;; Είναι κανένας που δεν πήγε;;; Καλά να περνάς!!!

σα είπε...

Υπέροχη ευκαιρία και για μας να ταξιδέψουμε μαζί σας. Περιμένουμε σχόλια, εντυπώσεις, φωτογραφίες. Να περνάτε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Kalimera apo to istoriko kentro tou Johennesburg.
Se ligo arxizei to Synedrio, opou tha eimai omilitis. Xthes pigame se mia mikri zougla,opou thavmasame olwn twn eidwn ta afrikanika zwa.
To apogevma kaname volta s' ena yperoxo polykatastima sto kentro.
Napw, oti o topos einai omorfos alla epikindynos poly. Tin prwti mera sto aerodromio, ypotithemenoi astynomikoi stamatisan ena apo ta autokinita tis akolouthias mas kai mas listepsan kanonika(1230 euro),fevgontas san kyrioi mprosta sta ekplikta matia olwn mas. Edw egine megalo thema.Mexri kai o ntopios prwthypourgos asxolithike. Simeiwteon, oti diorganwnoun agones to 2010 kai einai pagosmia dysfimisi gia ti xora.
Sygmomi gia ta Greeklish,alla edw einai anagaia. Ti na kamw?
Elpizw na ta ksanapoume,molis ta kataferw.

Tasos Zarkadis είπε...

Ζούμε μεγάλες στιγμές... Είδατε καμιά φορά τα greeklish είναι αναγκαίο κακό... Πάντως προς Θεού μην σας μείνει το χουσούρι... Χαχα! Καλά να περνάτε και περιμένουμε κι άλλες εντυπώσεις σας από την Μαύρη Ήπειρο εδώ στην πατρίδα!

P. Kapodistrias είπε...

Ευτυχώς σήμερα βρήκα Ελληνικά, στο γραφείο του Ναού των Αγ. Αναργύρων στο Τρομφ, όπου το μεγάλο Πανηγύρι της Ελληνικής Κοινότητας του Γιοχάννεσμπουργκ.
ΌΛα είναι καλά εδώ, ανοιξιάτικη ζέστη, ωραία λειτουργία το πρωί στο Γκίλπερτον, όπου η έδρα της Κοινότητας, με βαθιά συγκίνηση μεταξύ ημών και των Ελλήνων. Στιγμές ανεπανάληπτες.
Η εκδήλωση των Τραγουδιστάδων χθες το βράδυ σαγήνευσε το κατάμεστο χώλ της Κοινότητας.
Αύριο μπαίνουμε για δυο τρεις μέρες στη ζούγκλα για σαφάρι!!!
Προς το παρόν σας αφήνω για ένα λιχουδευτό πιάτο λουκουμάδες!!!

thras είπε...

Καλό ταξίδι!!!Να μας πείς πώς πέρασες μετά!

Δέσποινα είπε...

Καλά να περνάτε και να προσέχετε!
Περιμένω φωτογραφίες!

σα είπε...

Να περνάτε υπέροχα και χωρίς άλλα απρόοπτα!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails