© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Εικόνες έως πλησμονής από τη South Africa





Μόλις γύρισα από μακριά. 1750 εικόνες που αιχμαλώτισα στον φωτογραφικό μου φακό από το πρόσφατο ταξίδι μου στη Νότιο Αφρική είναι πολύ λίγες μπροστά σ' εκείνες που αποτυπώθηκαν βαθιά, πολύ βαθιά στην ψυχή μου.
Πλησμονή προσώπων, χρωμάτων, σκέψεων, επισκέψεων, νέων φίλων, σπουδαίων καταστάσεων εκεί στον απόλυτο Νότο του κόσμου μας, εννιά αεροπορικές ώρες μακριά από τα δικά μας.
Τα μαύρα πρόσωπα με τις λευκές ψυχές, 80% έναντι του 20% των λευκών. Οι "απολίτιστοι" και οι "πολιτισμένοι". Οι πλούσιοι και οι πάμπτωχοι. Οι καλοπερασάκηδες και οι εξαθλιωμένοι. Οι μεγαλόστομοι και οι παραπεταμένοι. Οι ολοπράσινοι κάμποι, η κόκκινη αμμώδης γη. Τ' άγρια ζώα της ζούγκλας, αθώα μπροστά στην ανθρώπινη σκληρότητα. Εικόνες αλήθειας έως πλησμονής!!!...
Έχουμε να πούμε και να δούμε πλείστα όσα και για μακρό χρονικό διάστημα!!!

4 σχόλια:

θλιμμένος μπούφος είπε...

Ταξίδι ζωής! Ελπίζω να πάω στο Μουντιάλ...

kiki είπε...

Καλωσήρθες! Γύρισες πιο πλούσιος: στα μάτια, στην καρδιά και στην ψυχή...

P. Kapodistrias είπε...

Δεν γύρισα ακόμη. Ο μισός παρέμεινα εκεί. Πάντως είμαι όντως πολύ πιο πλούσιος. Και άλλος άνθρωπος... Αν προς το καλύτερο, θα δείξει. Μεγάλο σχολείο η Αφρική!!!!!!......

P. Kapodistrias είπε...

.... και η ζούγκλα της, πραγματικό πανεπιστήμιο!!! Ένας άλλος κόσμος ομορφιάς, απολυτότητας, ειδικών νόμων και δικαιοσύνης!!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails