© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

Λίβανος και Συρία 1999 (Κάποιες επιπλέον στιγμές)

Λίβανος
Μονή Παναγίας Μπελεμεντίου, λίγο έξω από την Τρίπολη του Λιβάνου, όπου και οι εγκαταστάσεις του Μπελεμεντείου Πανεπιστημίου.

Μια χαρακτηριστική γωνιά στό Αρχονταρίκι της Μονής της Παναγίας του Φωτός (El-Nourieh) Convent, Hamat.

Ένα δαγκωμένο φεγγάρι πάνω από τη Βηρυτό. Μήπως προοιωνίζεται κάτι;
Συρία

Πέρασμα από την πολύπαθη και διαρκώς αμφισβητούμενη Κοιλάδα Μπεκάα, εδώ χιονισμένη. Αποτελεί το φυσικό σύνορο Λιβάνου-Συρίας.

Χαρακτηριστική μορφή του γυναικείου Μοναχισμού στην Αντιόχεια: Η Ηγουμένη της Παναγίας Σεϊντνάγιας (έξω από την Δαμασκό).

Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό της Δαμασκού, ημέρα Παρασκευή. Λόγω της αργίας των Μουσουλμάνων, ο κατεξοχήν εκκλησιασμός γίνεται εδώ κάθε Παρασκευή. Εννοείται, θεία Λειτουργία τελείται και κάθε Κυριακή, αλλά δίχως ικανοποιητικό εκκλησίασμα, επειδή στα μουσουλμανικά κράτη η Κυριακή είναι μέρα εργάσιμη.

3 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Eκπληκτικό οδοιπορικό!

P. Kapodistrias είπε...

@ Κατερίνα,
ευχαριστώ για τον ερχομό σου και τα καλά λόγια που έφερες. Νά είσαι καλά.
Τα ταξίδια, όπως ξέρεις, μάς δίνουν ζωή, μάς ανανεώνουν, δίχως να μάς αφήνουν να "οξειδωνόμαστε μεσ' στη σκουργιά των ανθρώπων", που θάλεγε και ο Ελύτης!
Καλή σου ημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΟΤΟΛΑΜΠΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ


http://noctoc-noctoc.blogspot.com/

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails