© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Στιγμές Κεφαλονιάς [2. Πεσάδα, Κουρκουμελάτα, Ομαλά]

Στο λιμανάκι της Πεσάδας στη νότια Κεφαλονιά, όπου ελλιμενιζόμαστε οι Ζακυνθινοί από Άγιο Νικόλαο Βολιμών Ζακύνθου, μέσα σε μιαν ώρα, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία μέσω Κυλλήνης.

Το μεγαλοπρεπές Πνευματικό Κέντρο στα Κουρκουμελάτα, ενός φιλοπρόοδου κεφαλονίτικου χωριού. Ένα φωτεινότατο παράδειγμα προς μίμησιν!!!

Το καλλιτεχνημένο παλαιό Καμπαναριό της Μονής του Αγίου Γερασίμου στο οροπέδιο των Ομαλών.

Η στιγμή της Παράκλησης και του Προσκυνήματος του σεπτού Λειψάνου του Αγίου Γερασίμου, στον παλαιό ναό του Αγίου, όπου φυλάσσεται και θαυματουργεί.

Ο νέος μεγαλοπρεπέστατος (αν και άκρως βυζαντινός για την ιδιάζουσα επτανησιακή ναοδομία) Ναός του Αγίου Γερασίμου, στα Ομαλά.

Μια από τις στρουθοκαμήλους της Μονής ποζάρει στον φακό μας.

***

Την ώρα που ετοίμαζα αυτή την ανάρτηση έλαβα ένα τεραστίων διαστάσεων ημερολόγιο τοίχου με υπέροχες φωτογραφίες από την Κεφαλονιάς, υπό τον τίτλο Colors of Kefalonia calendar 2008, δια του οποίου οι πολύτιμοι φίλοι μου Στάθης Πουλίδης και Ευτυχία Αναστασιάδου μού γνωρίζουν τη νέα τους δραστηριότητα: Πρόκειται για το ΗΧΟΡΑΜΑ, που ασχολείται (όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα που καθιέρωσαν) α) με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την προβολή και προώθηση πολυμεσικών εφαρμογών και β) με την προώθηση - προβολή – ανάπτυξη και των άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού όπως π.χ. οικολογικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού (προσκυνηματικού), χειμερινού, ιαματικού κ.ά.

Να τούς ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδοι και με όλες τις ευλογίες μαζί τους!

2 σχόλια:

kiki είπε...

Εχουν πνευματικό κέντρο ΚΑΙ στα Κουρκουμελάτα; Όρσε παλι...Εχω πάει στα Κουρκουμελάτα και έχω βγάλει και ωραίες φωτό στην Κεφαλλονιά αλλά όχι ψηφιακές...

P. Kapodistrias είπε...

Κική μου,

ναι, δεν κάνεις λάθος: ΚΑΙ τα Κουρκουμελάτα. Και όπως βλέπεις, ένα τεράστιο και άνετο κτίριο, στυλ Πανεπιστημίου Αθηνών!!!
"Όρσε γαμπρέ κουφέτα", κατά το κοινώς λεγόμενο!...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails