© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Εικόνες μιας ακόμη αλκυονίδας εξόρμησης

Όσο μακρύτερα από την δύσοσμη πολιτικοκοινωνική κατάσταση, τόσο της πατρίδας μας, όσο και του νησιού μας, τόσο το καλύτερο για την ψυχική μας (τουλάχιστον) υγεία!!!... Εάν μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να βγει κανείς στη φύση, έχει ασφαλώς να λάβει απλόχερα τα πλούσια δώρα της, μαζί με το θωπευτικό πλάγιο φως ενός αξιοπρεπούς χειμωνιάτικου ήλιου των τελευταίων ημερών, μια και -σημειωτέον- ο καιρός εδώ στο Τζάντε διάγει αλκυονίδα περίοδο! Η πολυδιψασμένη γη μας έχει ρουφήξει φέτος αρκετό νερό (αν και ποτέ δεν είναι αρκετό) και ήδη έχει ορθανοίξει όλα της τα εποχιακά φύτρα, πάνω στα οποία ζωύφια και ζωντανά απολαμβάνουν φως και ζωή!
Σήμερα, αμέσως μετά το γιόμα, ξαναπήραμε τα βουνά με τη Φωτεινή, εισπράττοντας με βουλιμία αυτού του είδους τις μικρές χαρές της καθημερινότητάς μας, οι οποίες πάντως ουσιώνουν τα τριγύρω μας τεκταινόμενα ανούσια, νοηματοδοτώντας τ' ανοημάτιστα του σχιζοφρενικού κοινοτικού μας βίου. Αυτό, τουλάχιστον, συμβαίνει μ' εμάς ή ταιριάζει στην δική μας νοοτροπία.
Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι, ότι μπορούμε ν' απολαμβάνουμε τέτοιες μυρωδικές εικόνες! Επιθυμούμε μάλιστα να τις μοιραστούμε με τους απανταχού Φίλους μας δια των φωτοαποτυπώσεων, που παρατίθενται παρακάτω:









2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όμορφος τόπος, γεμάτος ζωή και χρώματα!
Τυχεροί όσοι ζείτε εκεί!
Τυχεροί κι εμείς που ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην ομορφιά του!
Καλή νέα χρονιά!
Με υγεία!

P. Kapodistrias είπε...

Μαρία,
ευχαριστούμε! Άλλοι συναισθανόμαστε αυτή την τύχη-ευλογία, άλλοι βράζουν στο ζουμί τους και δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα.
Να μάς έρχεσαι!
Αντευχές για τη χρονιά. Όλα τα καλά, δικά σου!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails