© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Προαναγγέλλοντας Άνοιξη!


Ξεχωριστή ευλογία θεωρούμε, ότι συχνά πυκνά έχουμε την ευκαιρία, μαζί με τη συντρόφισσα Φωτεινή, να πραγματοποιούμε μικρές εξορμήσεις στον ευρύτερο χώρο μας, ανακαλύπτοντας κάθε φορά νεότερες εκδοχές του ίδιου περιβάλλοντος και του εντός μας κόσμου!

Σήμερα το πρωί, ο ήλιος έδωσε σκληρή μάχη με τα σύγνεφα και τις μακρινές βροντές, επιδιώκοντας την απόλυτη κυριαρχία επί της ημέρας μας. Και τα κατάφερε! Στο μεταξύ, μάς δόθηκε η ευκαιρία να πρωτοθαυμάσουμε ανθισμένες αμυγδαλιές, να μυρίσουμε μανουσάκια ευωδιαστά, να ξεδιακρίνουμε μερικά ευαίσθητα λευκά κρινάκια στα πρασινισμένα ρείθρα των μονοπατιών, ν' αφήσουμε την ακοή μας να ευφρανθεί με το γαργάρισμα των νερών στον μικρό μας χείμαρρο, κάτω απ' το γεφυράκι!

Μα, μπορεί κάποιος από τους αναγνώστες μας να συλλογισθεί: Τόσα ρομαντικά και ωραία συμβαίνουν στον τόπο αυτόν; Τόσο ηλιόλουστα και υπέρκοσμα είναι όλα; Μακάρι να ήταν. Δεν είναι όμως... Υπάρχουν λάθη, πάθη, πτώσεις, μεταπτώσεις, σκουπίδια, άναρχη δόμηση, σκοτωμένα σκυλάκια, εμπάθειες, αντιπάθειες... Απλώς, ο καθείς μας δημιουργεί τον κόσμο που τού αναλογεί, στην επικράτεια τού οποίου χτίζει ανώγια και κατώγια, όχι ως μία ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα εικονική, αλλά ως σχεδία διαφυγής από τη χαμέρπεια της καθημερινότητας, παυσίλυπο λες της ενεργούς θλίψης/συναίσθησης για τις αδυνατότητες και αστοχίες της φύσης μας.

Εάν κατέχεις τέτοιες ηρεμιστικές, πολλά ομιλητικές, προ-ανοιξιάτικες εικόνες, έχεις αποκτήσει -πιστεύω- τις άμυνες για ν' ανθέξεις τις θύελλες του υπόλοιπου χειμώνα ή τους μεγάφωνους λεονταρισμούς συνανθρώπων απανθρώπων.






9 σχόλια:

vertzak είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΑΣΜΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΩΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ TO ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ. ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ, ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΦΡΕΖΕΣ…

P. Kapodistrias είπε...

Αυτές οι μέρες, κατά τις οποίες η φύση προσπαθεί -αν και καταμεσής στον Χειμώνα- ν' ανακάμψει, είναι εξόχως ενδιαφέρουσες. Όλα προετοιμάζονται για κάτι το μεγάλο και ωραίοΙ Ο δρόμος όμως είναι ακόμη μακρύς... Φαντάσου, τι θα γίνεται τον Μάρτιο!!!!

kiki είπε...

Είδα κι εγώ τις πρώτες αμυγδαλιές ν' ανθίζουν... Όπως τα λες είναι: εικόνες αντιθέσεων, μια όμορφη γεμάτη λουλούδια μέρα, ένα απάνθρωπα σκοτωμένο σκυλι. Εικόνες-άμυνες που μαζεύουμε για να αντέχουμε την απανθρωπιά και την αδιαφορία. Καιρο έχουμε να τα πούμε από κοντά. Ήρθε η ώρα μου φαίνεται...

P. Kapodistrias είπε...

Πρόταση on line: Ας υποθέσουμε Κυριακή απομεσήμερο με γεναριάτικο ήλιο (εάν θελήσει να βγει), συν-βόλτα στα πέριξ μας ενδιαφέροντα, φωτογραφήσεις, κουβέντα και γλυκάκια ύστερα πλάι στο τζάκι!

kiki είπε...

Θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή...

P. Kapodistrias είπε...

Σάς αναμένουμε Κυρία μου! Περισσότερα στο e-mail. Μην ξεχάσεις τα σύνεργα!!!!!!!

Porfyrogennitos είπε...

Γλυκές στιγμές και μοναδικές! Πάντα τέτοια!

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα, ευωδιαστό και οξυγονούχο!!!

Γι'αυτό τις αμυγδαλιές τις έλεγαν οι παππούδες μας και βιαστικά δέντρα.

P. Kapodistrias είπε...

Οίακα,
μακάρι να σε είχαμε κοντά μας, να συν-παρακολουθήσουμε τις αμυγδαλιές να οργιάζουν!
Είχαμε τη χαρά με τα Ονειρομαγειρέματα, την οποία και πάλι από εδώ ευχαριστούμε!

Αν και οι Αλκυονίδες ανέστειλαν τις εργασίες τους αυτές τις μέρες...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails