© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

ΟΧΙ στις εμμονές των Bloggers


Αρχίζουμε και να μού τη... “σπάμε” εμείς οι bloggers με τα συνθήματα-ψευδοδιλήμματα γι’ αυτοαπαγορεύσεις κάθε λίγο και λιγάκι, έτσι γιατί μάς κάπνισε.

Κάναμε πράγματι ωραίες και άκρως πρωτότυπες και παρεμβατικές ιντερνετικές εκστρατείες, π.χ. για την Αμαλία Καλυβίνου ή για τους φοβερούς καταστρεμμούς του Περιβάλλοντος το περασμένο Καλοκαίρι... Θα ξανακάμουμε, αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη. Όχι όμως, ευκαίρως ακαίρως... Διότι, ξέρετε αγαπητοί μου, τι θα πάθουμε; Ό,τι ακριβώς έπαθε ο επιπόλαιος εκείνος μυθικός βοσκός με τον υποτιθέμενο λύκο. Σε λίγο θα καταντήσουμε γραφικοί, ενώ κανείς πια δεν θα μάς πιστεύει.
Κακή η Τηλεόραση, ορίστε να το δεχτώ. Αλλά, πρωτίστως, “όλα συμβαίνουν στο μυαλό μας”, που λέει και το τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου.


Εγώ ΔΕΝ θα κλείσω αύριο την τηλεόραση, επειδή ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου δούλο της ή ότι υποφέρω από την παρουσία της. Άλλωστε κάπου υπάρχει στον χώρο κι ένα τηλεκοντρόλ. Ας αποκτήσουμε "κοντρόλ" του εαυτού μας και τα ξαναλέμε!... Όλα, φίλοι μου, χρειάζονται μέτρο! Ακόμη και οι… εκστρατείες ημών των Bloggers !

ΟΧΙ, λοιπόν, ΣΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΩΝ BLOGGERS. Αμάν πια!


υστερόγραφο: Πολύ ευχαρίστως διαπιστώνω, ότι ο Πιτσιρίκος και το Καλειδοσκόπιο κάτι ανάλογο γράφουν στα έγκριτα blogs τους.

21 σχόλια:

κυκλάμινο είπε...

Π.Κ συμφωνώ. κι ας στήριξα την ιδέα. Έχουμε τηλεκοντρόλ και μέτρο όταν το θελήσουμε.

H.Constantinos είπε...

Συμφωνώ απολύτως...
Κυρίως γιατί είναι μάταιο.
Ο κόσμος που στηρίζει αυτήν την τηλεόραση δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει το μήνυμα, αλλά και να το έπαιρνε θα το έγραφε. Δεν έχει καμμία σχέση με την μπλογκόσφαιρα, και φυσικά με την διαδραστικότητα. Είναι ένας απλός δέκτης σκουπιδιών.
Σκουπιδοντενεκές δεν λέγεται αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου π.κ.
Ξέρεις ήδη, πως ανήκω κι εγώ σ'εκείνους, που στήριξαν αυτήν την εκστρατεία,η οποία χαρακτηρίστηκε από κάποιους, ανώριμη, παιδιάστικη κ.α.
Η άποψη μου είναι άκρως υποκειμενική και σε καμιά περίπτωση δεν προέρχεται απο καμιά αριστερή ιδεολογία.
Άσχετα με το αποτέλεσμα που θα έχει
αυτή η προοτροπή, να κλείσουν οι τηλεοράσεις την 11η Φεβρουαρίου,
εντέλη έχει αποτέλεσμα, αφού ταράχθηκαν τα νερά!!
Αυτή η δράση, προκάλεσε αντίδραση.
Και τελικά, έχω την αίσθηση πως όλοι το ίδιο λέμε....
"όλα συμβαίνουν στο μυαλό μας"
Και εμείς που δράσαμε...
και εσείς που αντιδράσατε...
και οι άλλοι που προσπαθούν να μας χειραγωγήσουν....
Μόνο η οπτική πλευρά αλλάζει.
Ταπεινά αφήνω την καλημέρα μου και εύχομαι καλή εβδομάδα.

jimmarg είπε...

Καλημέρα! Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου. Εκτός των άλλων, οι συγκεκριμένες ανούσιες πρωτοβουλίες, ας μην ξεχνάμε οτι γεννούν και το επικίνδυνο ενδεχόμενο, οποιαδήποτε νέα σημαντική κινητοποίηση χρειαστεί να ξεκινήσει στο μέλλον, να χαθεί ανάμεσα στις δεκάδες άλλες, παιδιάστικες αυτοαπαγορεύσεις που θα έχουν μεσολαβήσει ως τότε και να αντιμετωπιστεί και αυτή ως ενα ακόμα γραφικό ¨μπλογκοπαίχνιδο¨.Ας μην φτάσουμε στο σημείο αυτό, με όλες αυτές τις ανώριμες και απερίσκεπτες κινήσεις. Πάν μέτρον άριστον!
Υ.Γ. ευχαριστώ θερμά, για την αναφορά.

P. Kapodistrias είπε...

@ Κατερίνα,
τηλεκοντρόλ έχουμε όντως. Μήπως όμως μάς λείπει το μυαλοκντρόλ;

Καλό μας μεσημέρι!

P. Kapodistrias είπε...

@ Κωνσταντίνε,
πράγματι! Δεν είχα σκεφτεί αυτή την παράμετρο. Η συντριπτική πλειονότητα του λαού, δεν ξέρει από μπλογκς, οπότε ποτέ δε θα μάθει για την "πρωτοβουλία". Οπότε, καταντά ένα μεταξύ μας φτωχοπηγαινέλα, χωρίς ο ευρύς λαός να ξέρει οτιδήποτε για την προσπάθεια.
Με άλλα λόγια, δώρον άδωρον!

Χαιρετώ κι ευχαριστώ για τη γνώμη!

P. Kapodistrias είπε...

Νεφέλη μας,

κατ' αρχήν ο καθένας είναι απολύτως ελεύθερος να διαθέτει τη γνώμη και το μπλογκ του όπως νομίζει, που σημαίνει ότι από πλευράς σου, άριστα έκαμες και στήριξες την προσπάθεια.
Δέχομαι μάλιστα, συμφωνώντας μαζί σου, ότι το θετικό της "πρωτοβουλίας" είναι ότι τώρα δα γίνεται μια κάποια συζήτηση επί του μεγάλου προβληματισμού περί της Τηλεόρασης. Και αυτό είναι κάτι. Ή, μπορώ να πω καλύτερα, είναι πολύ. Διότι σε μιαν εποχή που λείπει ο διάλογος, το να συμβαίνει έστω από τα μπλογκς, συνεισφέρει όντως στην δημοκρατία και στη συνάντηση/σύνθεση απόψεων.

Καλή εβδομάδα και σε σένα με δημιουργικότητα και θετικές θεάσεις, όπως πάντα!!!

P. Kapodistrias είπε...

@ Δημήτρη,
μού άρεσε πολύ αυτό περί "μπλογκοπαίχνιδου". Έχεις απόλυτο δίκιο!!!
Σε λίγο, όπως λέω και στην ανάρτηση, δε θα μάς πιστεύουν πια σε τίποτα. Θα έχουμε χάσει τη διαδραστικότητά μας μέσα στην κοινωνία (την οποία μπορούμε, αν θέλουμε, να καλλιεργήσουμε κι επαυξήσουμε), εκπίπτοντας μάλιστα σ' ένα κλειστό κλαμπάκι "βαρεμένων" ή "αποδιοπομπαίων" ή "παρακοινωνικών υπάρξεων", που "άστους να λένε οι κακόμοιροι κι αυτοί"...

Ευχαριστώ για τις σκέψεις σου.

Βασιλική Ν. είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου απολύτως κι ας μην στήριξα την ιδέα επειδή απλά δεν έχω τηλεόραση εδώ και είκοσι χρόνια.
Με ενοχλεί όμως η συνθηματολογία και η μαζική κινητοποίηση και η γραμμή που φτιάχνει κοπάδια. Προτιμώ με τον τρόπο μου ως άνθρωπος και ως μπλόγκερ να δίνω αυτό που έχω να δώσω, χωρίς να κατευθύνω ούτε να κατευθύνομαι. Ένας άνθρωπος να έχει κάτι να μας πει είναι μέγα ζήτημα, και δόξα τω Θεώ, άνθρωποι υπάρχουν και ο τρόπος δεν είναι ένας ποτέ!

θλιμμένος μπούφος είπε...

Σωστός ο παίχτης! Και μένα μου τη σπάει αυτή η κατάσταση. Βρήκα κάποιον να με καταλαβαίνει.

Alkmini είπε...

ερχομαι και γω να συμφωνησω με τους προλαλησαντες. πολυ λογος για το τιποτα!
ας κρατησουμε τις δυναμεις και ας ξεσηκωθουμε για σοβαροτερα πραγματα και οχι για το χαζοκουτι, που ετσι κι αλλιως σε πολλα χωρια ειναι το μονο μεσο διασκεδασης για τους ανθρωπους που ζουν εκει, και ενα παραθυρο, καλο η κακο,δεν θα το αναλυσουμε τωρα, στον εξω κοσμο.

Ανώνυμος είπε...

"Οι δρόμοι φαίνονται πιο καθαροί γιατί όλα τα σκουπίδια μπήκανε στην τηλεόραση" Γούντυ Άλλεν

Μα....άμα κλείσουμε τις τηλεοράσεις οι δρόμοι θα γεμίσουν σαβούρες, δεν μας φτάνουν οι λακούβες; :)

P. Kapodistrias είπε...

@ Βασιλική Ν.

Πράγματι, (και γενικά το λέω, όχι τόσο επί του προκειμένου) κακό πράγμα η μαζικοποίηση, η οποία έχει πολύ κοντά της την οχλαγωγία ή και (το χειρότερο) την οχλοκρατία.

Προεκτείνω εξάλλου τη σκέψη σου ως προς τον σκοπό του blogging. Η πρωταρχική μας εκζήτηση είναι να πούμε πράγματα, ανοίγοντας παράθυρο (ή και την ψυχή μας) σε ανθρώπους που μάς καταλαβαίνουν. Αν προκύψει κάποτε κάτι μαζικότερο και για πολύ σοβαρά συζήματα, τότε ΟΚ. Αλλά με φειδώ και προσοχή!...

P. Kapodistrias είπε...

@ Νίκο,

Ευχαριστώ για τη γνώμη. Βλέπω, συμφωνούν πάμπολλοι!

Δεν πρέπει νάχεις παράπονο. Πάντα σε καταλαβαίνω.
"Παίξε μπάλα", λοιπόν!

P. Kapodistrias είπε...

@ Αλίκη,

Ααα κι εσύ συμφωνείς! Δεν είμαστε, λοιπόν, μόνοι μας!
Πέρα από το αστείο, πράγματι, πρέπει να είμαστε πιο φειδωλοί στις συλλογικές μας κινήσεις, ώστε να έχουμε "μέτωπο", για κάτι συγκλονιστικότερο!...

Καλό σου βράδυ!

P. Kapodistrias είπε...

@ Ηλιογράφε μας,

Καίριο αυτό του Άλεν!!! Πρώτο!!! και η δική σου εκτίμηση περί σκουπιδιών, άπαιχτη!

Θέλουμε πάντα τη γνώμη σου! Καληνύχτα!

kiki είπε...

Πράγματι όλο αυτό έχει αρχίσει και γίνεται κουραστικό. Οκ. Και την κλείσαμε. Τι έγινε; Τα μηχανάκια της AGB τι κατέγραψαν; Συμφωνώ με τις κινήσεις των μπλόγκερς για κάτι σημαντικό. Αλλα το πολύ το κύριε ελέησον γίνεται κουραστικό. Κι εγώ στην αρχή θετικά το είδα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι μονο στο νετ θα κυκλοφορήσει αυτό. Ο απλός πολίτης που δεν έχει ίντερνετ, χαμπάρι δε θα πάρει...

P. Kapodistrias είπε...

@ Ονειρομαγειρέματα,

όπως τα λες είναι τα πράγματα.
Απ' ότι όμως διαπίστωσα, η αποτηλεορασοποίηση των bloggers πήγε στο ντούκου, μήτε ακούστηκε οπουδήποτε. Συνέβη ακριβώς αυτό που συζητάμε. Ουδείς μάς πίστεψε ή μάς πήρε στα σοβαρά...

P. Kapodistrias είπε...

ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ:

Όπως σάς τα έλεγα έτσι κι έγινε. Μάς θεωρούν , έλεγα παραπάνω, φαιδρούς.
ΟΧΙ,ΟΧΙ!... Μάς θεωρούν κάτι χειρότερο: "ιερόδουλες του κυβερνοχώρου".
Διαβάστε τι λέει για εμάς μια δημοσιογράφος στην "Καθημερινή" της 7ης Φεβρουαρίου 2008:

"(...) Για να κατακτήσουν λοιπόν τη δόξα στον κυβερνοχώρο, οι μπλόγκερ δοκιμάζουν τα πάντα, σκορπούν φήμες, διαδίδουν ψεύδη, δημιουργούν τεχνητές αντιπαραθέσεις, κατασκευάζουν ανύπαρκτα πρόσωπα και μεταδίδουν τα πλέον εξωφρενικά βίντεο, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο των ιερόδουλων του κυβερνοχώρου.(...)".

¨ολο το άρθρο διαβάστε το εδώ.

kiki είπε...

Το διάβασα στον Πρέζα tv. Ο εν λόγω κύριος δεν υπογράφει καν λέει επώνυμα το αρθρο του, οπότε δε με αφορά καθόλου η γνώμη του. Οι δημοσιογράφοι πάντως μη νομίζεις ότι δεν ενοχλούνται λίγο με τη δύναμη που έχουν αποκτήσει οι μπλογκερς, οπότε να περιμένεις να ακούσουμε κι άλλα...

P. Kapodistrias είπε...

@ Ονειρομαγειρέματα,

πράγματι ενοχλούνται οι δημοσιογράφοι από την δυνατότητα παρεμβατικότητας και αμεσότητας που έχουμε οι bloggers! Η κυρία γράφουσα λέγεται πάντως Ξ. Κουναλάκη!!!!
Να την χαιρόμαστε!!!!!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails