© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Ταΐζοντας λιοντάρια... [1] / Feeding lions... [1]

Από ένα πλούσιο οπτικοακουστικό αρχείο του ταξιδιού μας στη Νότιο Αφρική (αρχές Νοεμβρίου 2007), ανασύρουμε σήμερα δυο πολύ σκληρά στιγμιότυπα.

Βρισκόμαστε στη Φάρμα του Αιγυπτιώτη Έλληνα Τάσου Χριστοφόρου, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Μποτσουάνα, κυριολεκτικά μέσα στη Ζούγκλα και παρακολουθούμε εκστατικοί το τάισμα των λιονταριών του. Τι συνήθως τρώνε τα ευγενή αυτά ζώα; Μα, τι άλλο!... Τρέφονται -τρεις φορές την εβδομάδα- με ελάφια, τα οποία κυνηγούν οι άνθρωποι της Φάρμας λίγο νωρίτερα.

Επισημαίνουμε και πάλι, ότι οι σκηνές, που ακολουθούν στα δυο μικρά βιντεάκια, είναι εξαιρετικά σκληρές, μα ωστόσο άκρως φυσικές, τουτέστιν σεβαστές. Η φύση έχει τους δικούς της αλυσιδωτούς νόμους ύπαρξης, τους οποίους πολλάκις ο άνθρωπος -ανόητα φερόμενος- πασχίζει να μεταβάλλει προς το κακώς εννοούμενο συμφέρον του...



Σε παλαιότερη ανάρτησή μας, υπό τον τίτλο Η σκληρότητα της ζούγκλας ηπιότερη από την ανθρώπινη νοοτροπία, είχαμε δημοσιεύσει πολλές φωτοστιγμές από το ίδιο θέμα. Μπορείτε να ξαναδείτε αυτές τις εικόνες, εδώ.

14 σχόλια:

kiki είπε...

Σκληρές αλλά θεμιτές στον δικό τους κόσμο...

π. ΛίΒυος είπε...

Αυτη είναι η φύση των πραγμάτων. Σε όλα τα επίπεδα υπάρξεως αυτού του πλανήτη βασιλεύει ο πόνος και η οδύνη.....

Alkmini είπε...

πατ. παναγιωτη μου
να αφησω μια καλησπερα χωρις να δω γιατι δεν μπορω?

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλησπέρα, π.κ,
...Μα κι εμείς, τι τρώμε; Ή μήπως δε μας αρέσει να το θυμόμαστε;
Πάντα ενδιαφέρουσες οι αναρτήσεις σου..

Artanis είπε...

Έχω ένα πολύ ωραίο ποίημα,με ήρωα ένα λιοντάρι, από έναν σχεδόν άγνωστο ποιητή...Θα το βρω και θα επανέλθω...Προς το παρόν καλό βράδυ...

H.Constantinos είπε...

Ναί, είναι ηπιότερη από την ανθρώπινη νοοτροπία... Αλλωστε έχει και κάποια λογική.

P. Kapodistrias είπε...

@ Ονειρομαγειρέματα,
Όπως το λες. Αλλού το Αθέμιτο βασιλεύει...

P. Kapodistrias είπε...

@ π. Λίβυε,
Οι οδύνες μας διαχρονικά μετεξελίσσονται σε ωδίνες του κόσμου μας!...

P. Kapodistrias είπε...

@ Αλίκη,
κατανοώ την δυσκολία, γι' αυτό προϊδέασα και προειδοποίησα. Όχι βέβαια, ότι, εάν δεν μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε τέτοιες εικόνες, δεν υπάρχουν κιόλας... Αυτός είναι ο Κόσμος μας, ο αθωότερος πάντως.

P. Kapodistrias είπε...

@ Artanis,
Καλημέρα και περιμένουμε το ποίημα!

P. Kapodistrias είπε...

@ Κωνσταντίνε,
είναι πλέον ανεκδιήγητη η συμπεριφορά μας έναντι του συνανθρώπου. Αν πούμε πως είναι ζωώδης ή κτηνώδης, θα είμαστε πολύ επιεικείς...

P. Kapodistrias είπε...

@ Διονύση Μάνεση,
Έτσι όπως το λες! Και με την ευκαιρία της νηστίσιμης περιόδου της Σαρακοστής, φέρνω στο νου μου τον Χρυσόστομο Ιωάννη, να λέει: "Τι θες να νηστεύεις το κρέας και να να τρως το κρέας του διπλανού σου;;;;"

Δέσποινα είπε...

Ήμαρτον...

dromaki είπε...

Γιατί ο άνθρωπος αυτός έχει μια φάρμα με λιοντάρια?
Αυτά δεν πρέπει να είναι λεύτερα,ανυπόταχτα σιδερένια?

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails