© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Νότες αισιοδοξίας από το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου

Χθες το βράδυ, στο κατάμεστο από Ζακυνθινούς Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου (παρά τη μουδιασμένη και δακρυγόνο αίσθηση που επικρατεί εσχάτως στην πατρίδα μας, λόγω των σύγχρονων "Δεκεμβριανών"), ζήσαμε συγκινητικές χριστουγεννιάτικες στιγμές, με μπόλικη εόρτια μουσική απ' τα πνευματικά κέντρα του Κόσμου, αλλά και Κάλαντα απ' τις μικρές πατρίδες του Ελληνισμού, που απέδωσαν μ' επιτυχία μαθητές και καθηγητές του Σχολείου μας.
Συγχαρητήρια θερμότατα ανήκουν στην Διευθύντρια του Σχολείου κ. Δήμητρα Σταμίρη, τον Υποδιευθυντή κ. Νίκο Γράψα, τους καλούς Καθηγητές των μουσικών μαθημάτων και στα εξαιρετικά παιδιά μας για την υπερπροσπάθεια της άρτιας οργάνωσης και παρουσίασης. Θεωρούμε, ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση μπορεί να θεωρηθεί ως μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις των φετινών Χριστουγέννων εν Ζακύνθω!
Από εκεί και τα μικρά αποσπάσματα που ακολουθούν:


Χριστός Γεννιέται. Σύνθεση Αντώνη Κλάδη, σε στίχους Διονυσίου Γιακουμή.


Βυζαντινά Κάλαντα.

Με την Ορχήστρα Around the world at Christmas time.

[Στη φωτό, η Γέννηση από τοιχογραφία ναού της Μόσχας.]

3 σχόλια:

H.Constantinos είπε...

Μας χρειάζονται κάποιες νότες αισιοδοξίας...

Καλά Χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Καλά Χριστούγεννα εύχομαι κι ένα καλύτερο 2009

Unknown είπε...

τι χαρούμενο, τι όμορφο όλο!
τι φωνές,
τι γλυκιά και καλή μουσική...
σαν να είμαι μαζί σας!
χρόνια πολλά κι ευχαριστώ!
για όλα!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails