© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

"...ξεφανερώθη η χαρά" με τους Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος

Οι "Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος", ένα μουσικό σχήμα δοκιμασμένο ξανά και ξανά ανά τον κόσμο, μάς καλεί αυτή τη φορά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με πολυφωνία και ορχήστρα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, ώρα 8 το βράδυ, στον όμορφα επιβλητικό χώρο του Μεταβυζαντινού Μουσείου Σολωμού (Πλατεία Σολωμού), με τίτλο:

"... ξεφανερώθη η χαρά" .

Στη Συναυλία θα παρουσιαστούν a capella χορωδιακά έργα θρησκευτικής μουσικής μεγάλων δημιουργών της Ανατολικής και της Δυτικής Παράδοσης, αλλά και σύγχρονων συνθετών, καθώς επίσης μελίσματα της ιδιότυπης Ζακυνθινής Ψαλτικής.

Η πολυφωνία των "Τραγουδιστάδων" θα συνδυασθεί με ορχήστρα νυκτών εγχόρδων, υπο τη μουσική επιμέλεια του Παναγιώτη Μαρίνου. Στο εκκλησιαστικό όργανο θα είναι ο σολίστ Διονύσης Μπουκουβάλας, ενώ στην αφήγηση ο ηθοποιός Θοδωρής Γράμψας πάνω σε κείμενα του ποιητή Διονύση Φλεμοτόμου.
Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
Η Γέννησις
(ορχηστρικό, μουσική Παναγιώτης Μαρίνος)
Η Παρθένος σήμερον
(κοντάκιο, καταγραφή - εναρμόνιση Π. Μαρίνος)
Η Γέννησίς σου Χριστέ
(απολυτίκιο, καταγραφή - εναρμόνιση Π. Μαρίνος)
Άγιος, άγιος
(σύνθεση Κώστα Σαμψαρέλος)
Σε υμνούμεν
( σύνθεση Θεμιστοκλή Πολυκράτη)
Επιλογές από το έργο του Johan Sebastian Bach
(Εκκλησιαστικό όργανο, Σολίστ Διονύσης Μπουκουβάλας)
Ισπανικά κάλαντα
Χριστουγεννιάτικο λουλούδι
(διασκευή Π. Μαρίνος)
Άγια Νύχτα
Άγιο Φως
(στίχοι: Νίκος Γράψας, μουσική: Π. Μαρίνος)

6 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πολύ μελωδικά Χριστούγεννα θα έχετε λοιπόν.. Συγχαρητήρια στους τραγουδιστάδες που διασώζουν την παράδοση και τον πολιτισμό. Μακάρι να κυκλοφορούσαν σε cd όλο το πρόγραμμα και αυτά τα ψαλτικά ν ακούσουμε κι εμείς πως είναι επιτέλους αυτό το ψαλτικό σας ιδίωμα..

Ανώνυμος είπε...

Μια αξιόλογη εκδήλωση κλείνει τη φετινή χρονιά στην πολύπαθη -πολιτιστικά και όχι μόνο- Ζάκυνθο. Να βρεθούμε όλοι εκεί να ανταλλάξουμε τις ευχές μας.

P. Kapodistrias είπε...

@ Αριάδνη,

Το ελπίζουμε και το ευχόμαστε για όλο τον κόσμο! Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή, κατά την οποία επιποθούμε τη μελωδική ηρεμία. Και οι Τραγουδιστάδες μας είναι ειδικοί να την χορηγούν!

P. Kapodistrias είπε...

@ Λένα,

Αν και δύσκολη μέρα τα Χριστούγεννα να βρίσκεται κανείς εκτός σπιτιού του, αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουμε αυτή τη Συναυλία!

Ναι, καλά το λες "Πολύπαθη Ζάκυνθος"... Αλλά εσχάτως και "Πολύπαθη Ελλαδίτσα"...

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πολύ ωραίο αυτό που άκουσα..

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Πάντα η μουσική ηρεμεί και χαλαρώνει τον άνθρωπο πόσο μάλλον κατά την ημέρα των Χριστουγέννων, όσοι θα την παρακολουθήσετε αυτή την υπέροχη μουσική βραδιά θα μεταρσιωθείτε ένα κρίνουμε μάλιστα και από το μικρό βιντεάκι τις ζεστές και γλυκές φωνές των μουσικών που τραγουδούν την ξανθούλα . Στην Κέρκυρα την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων έχει πανηγυρική συναυλία η φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ στο δημοτικό θέατρο. Καλή διασκέδαση .

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails