© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Αδιάκριτα στο "Μυστικό Νεκροταφείο" του Ζαχαρία Στουφή

  Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας  

Ανακάλυψα τυχαία σήμερα στο διαδίκτυο (όπου και κυκλοφορεί) το νέο ποιητικό κατόρθωμα ενός Ζακυνθινού ποιητή της νεότερης γενιάς, του Ζαχαρία Στουφή, ο οποίος τυγχάνει και καλός / φιλικός συνοδοιπόρος μου στην αγωνία των Λέξεων, καθώς πασχίζουν ν' αρμοσθούν σε Ποίημα. 

Ως προς το βιο-εργογραφικό του, χρειάζεται να σημειωθεί, ότι γεννήθηκε το 1974 στην Άνω Βολίμα της Ζακύνθου, όπου και μεγάλωσε. Τώρα επαγγέλλεται τον αγιογράφο. Προηγήθηκαν εντύπως οι συλλογές του: "Τρένο" 1996, "Ο φόβος, οι ηδονές κι ο πόνος των ανθρώπων" 1997, "Ονειροπληξία" 2001, "Νιρβάνα" 2003, "Χαωδία" 2005 και "Νεκρώσιμα" 2006.


Η νέα του δουλειά είναι το "Μυστικό Νεκροταφείο". Πολύ ταλαντούχος ο Ζαχαρίας τολμά να πει σημαντικά πράγματα με τ' όνομά τους ή μάλλον να τα νεκροενταφιάσει με τον δικό του άμεσο - δίχως προκαταλήψεις, ενδοιασμούς και κρατούμενα-  τρόπο μες από 26 φανταστικά επιγράμματα. Τα σχέδια στις ποιητικές "ταφόπλακες" φιλοτέχνησε η Βασιλική Γεροκώστα, ενώ τα μουσικά σχόλια κάνουν οι Διονύσης Μπουκουβάλας και Λευτέρης Παπαδημητρίου.

5 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Εμένα αυτό το νεκροταφείο μου έκανε ΦΡΙΚΗ!!

Anastasios είπε...

Προσπαθώ -ειλικρινά- να φαντασθώ πως θα είναι οι αγιογραφίες του!!!

Churchwarden είπε...

Εξαίρετο το ποίημα για τη Μαρία τη Νηπιαγωγό.

Αίνιγμα το σχόλιό σας, Πατέρα Παναγιώτη, επί της "πολλά ομιλούσης" φωτογραφίας.

θλιμμένος μπούφος είπε...

Ο θεός είναι gay, το ΄μαθα κι αυτό:S Πραγματικά ό,τι να ΄ναι...

Δημήτρης Νικηφόρου είπε...

Νίκο μου μετά πέντε έτη διερωτώμαι. Αυτό συγκράτησες από την ποίηση του Στουφή;; Μα φίλε μου, αν σε άκουγε ο Θεός θα σου συνιστούσε να μην ασχολείσαι με το αντικείμενο. Προς το παρόν, και επειδή μάλλον ο Κύριος δεν θα κάμει τον κόπο, στο συνιστώ εγώ με την αγάπη μου!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails