© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Η Ελένη Γούναρη στην Έκθεση Τέχνης RENDEZ - VOUS DES ARTS

Μια επιπλέον σημαντική καλλιτεχνική συμμετοχή (παράλληλα με την έκθεση στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ) της φίλης ζωγράφου Ελένης Γούναρη:

Αυτή τη φορά η έγκριτη και φιλόκαλη Ζακυνθινή Καλλιτέχνις συμμετέχει στην έκθεση RENDEZ-VOUS DES ARTS, στην οποία συμμετέχουν 200 καλλιτέχνες, από τον χώρο της ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, χειροτεχνίας, ψηφιακής τέχνης, των comics και των graffiti και διοργανώνεται από την GeneralBazaar στο Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού από τις 4 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2008.

Για την αξιομνημόνευτη αυτή συνάντηση τόσων και τόσων καλλιτεχνών μεταξύ τους, αλλά και με τον κόσμο, αντλούμε στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα της:

Η μεγάλη καλλιτεχνική ποικιλότητα και πολυμορφία της έκθεσης, δεν περιορίζει τα έργα που παρουσιάζονται σε ένα θεματικό πλαίσιο και υπό έναν ενιαίο τίτλο. Επιτρέπει να διαφανεί η τεχνική, η προσωπική οπτική, το μεράκι και η παρρησία του κάθε δημιουργού ξεχωριστά. Συνεπώς, έχουν την δυνατότητα να επιδείξουν τις εκφραστικές τους ικανότητες, να τονίσουν την μοναδικότητα και τη διαφοροποίησή τους, διατηρώντας την προσωπικότητά τους.

Η παρουσίαση των έργων τέχνης σε έναν ενιαίο χώρο επιτρέπει την ολοκληρωμένη προβολή του σύγχρονου καλλιτεχνικού γίγνεσθαι και η ελεύθερη πρόσβαση εξασφαλίζει την ενημέρωση των επισκεπτών αλλά και των ίδιων των δημιουργών, για τις τρέχουσες τάσεις της τέχνης καθώς θα έρθουν σε επαφή με χιλιάδες δημιουργίες.

Εκτός από την ενημέρωση του κοινού και τη δυνατότητά τους να έρθουν σε άμεση επαφή και διάλογο με τους δημιουργούς, στόχος μας είναι, επίσης, να δώσουμε στους δημιουργούς την δυνατότητα να προβληθούν σε επαγγελματικό επίπεδο καθώς και να διακινήσουν τα έργα τους, κατά την διάρκεια της εμπορικής περιόδου των χριστουγεννιάτικων εορτών. Επιπλέον, καλλιτέχνες και κοινό θα μπορούν να ενημερωθούν για νέα υλικά και εργαλεία και βιβλία τέχνης που υπάρχουν στην αγορά.

Στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη αγορά, η παραγωγή και η διακίνηση του έργου τέχνης έχει αλλάξει χαρακτήρα, αλλά δεν παύει να αποτελεί μια οικονομικά προσδιορισμένη διαδικασία στην οποία οι δημιουργοί και οι καταναλωτές έχουν διαφοροποιημένη δυνατότητα πρόσβασης.

5 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Καλή επιτυχία στα ταξιδάκια των έργων της Ελένης Γούναρη.
Έτσι, Π.Κ, με ψηλά το κεφάλι, να προβάλλουμε τη δημιουργία, να ζεσταίνουμε τις ψυχές στην παγωνιά του περιρρέοντος χειμώνος..
( δεν ήταν η πρόθεσή μου να μου βγει έτσι ...λυρικό το τελευταίο. Μόνο του τα κατάφερε! )
Καλό μήνα!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Συγχαρητήρια στην ταλαντούχα ζωγράφο. Αξίζει η προβολή της αληθινής τέχνης ειδικά σήμερα. Κοιτάω εκείνη την τόσο εύγλωττη μοναχική καρέκλα.. Όταν την είχα ξαναδεί σκεφτόμουν την απομόνωση, την αποξένωση, τον "αυτισμό", τη συρρίκνωση του εαυτού, τη δίψα για επικοινωνία, και τώρα αιστάνθηκα οτι μπορεί κανείς να δει το φώς αν προσηλώσει το βλέμμα του εκεί, και οτι ίσως βγεί απο εκείνο το παράθυρο ή μπορεί να ονειρευτεί λιβάδια..

Artanis είπε...

Καλή επιστυχία στην φίλη...
Καλό μήνα αγαπητέ π.κ...

Δέσποινα είπε...

Συγχαρητήρια και πάντα δημιουργίες!!!

Roadartist είπε...

Καλη επιτυχια@
Ευχομαι να προλαβω να περασω.. απο εκει!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails