© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ποιητικό Ημερολόγιο 2009 / Poetic Diary 2009

Καλός φίλος και συνεργάτης του Ιστολογίου μας είχε την καλοσύνη να μού χαρίσει για τις Γιορτές του Δωδεκαημέρου ένα όμορφο δώρο: Το φετινό Ποιητικό Ημερολόγιο.
Πράγματι, συνεχίζοντας μία παράδοση που το έχει πλέον μετατρέψει σ' εκδοτικό θεσμό, κυκλοφόρησε για 14η χρονιά το Ποιητικό Ημερολόγιο, σ' επιμέλεια-ανθολόγηση του Γιάννη Κορίδη και ιδιαίτερα σεβόμενο πάντα τις απαιτήσεις του σύγχρονου αναγνωστικού κοινού, με 392 σελίδες. Κοσμείται μάλιστα με τέσσερα έργα και εξώφυλλο του Σαράντη Καραβούζη.

Κάθε μέρα (ολοσέλιδη) περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες κι ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα Έλληνα δημιουργού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα! Ανθολογούνται δημιουργοί από τον Πυθαγόρα μέχρι τον Διονύσιο Σολωμό και από το Γεώργιο Δροσίνη μέχρι την Κική Δημουλά. Το έργο περιέχει ακόμη ποιήματα επετειακά, ποιήματα για καθημερινή ανάγνωση, ποιήματα που έγιναν τραγούδια κι έμειναν στα χείλη και την καρδιά των Ελλήνων, επιλεγμένα με πολλή αγάπη και στοργή.
Το Ποιητικό Ημερολόγιο είναι μια διαφορετική και αξιοπρόσεκτη ανθολογία ποίησης, η οποία πλέον κυκλοφορεί κάθε χρόνο. Δεν επαναλαμβάνονται τα ίδια ποιήματα και δεν προβάλλονται μόνο κλασικοί δημιουργοί, αλλά και σύγχρονα ονόματα, που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της ελληνικής Ποίησης.
Πρόκειται για μια ακόμη αντιπροσωπευτική ποιοτική έκδοση-προσφορά των εκδόσεων ΙΩΛΚΟΣ στον ελληνικό ποιητικό Λόγο.
Συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες και καλή συνέχεια σε βάθος χρόνου! Η δουλειά τους, ξέχωρα από πολύτιμη, είναι και συλλεκτική! Εύγε!
[Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από το Δελτίο Τύπου της Έκδοσης].

2 σχόλια:

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

όντας ημερολόγιο είναι ήδη ποιητικό εγχείρημα, και όταν συμπειλαμβάνει ποίηση... τι να πει κανεις; πολύ ωραία προσέγγιση

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Σε τέτοιο Ημερολόγιο θα ήταν ιεροσυλία να σημειώσει κανείς τα ραντεβού του ή ό,τι, δίπλα απο αυτή την Ποίηση..
Είναι όμως Ωραίο, να βρίσκει κανείς την Ποίηση μέσα σε κάθε μέρα..
Η μέρα θα βρίσκει έτσι το Νόημά της..

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails