© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Το Μοναστήρι του Προδρόμου στη Λαγκάδα [γ΄]










Όπως γίνεται σαφές από τον τίτλο, σήμερα ξεναγούμαστε για τρίτη φορά στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη Λαγκάδα, πολύ κοντά στον συνοικισμό Χαρτάτα της κωμόπολης Κατασταρίου Ζακύνθου, όπου εγκαταβιοί μόνον ένας ευλαβέστατος κληρικός, ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Παυλάτος. Κάνοντας κλικ εδώ βλέπετε το α΄μέρος και με άλλο κλικ εδώ βλέπετε το β΄ μέρος.
Χθες, το Μοναστήρι αυτό εόρταζε και, κατά τη συνήθεια, τέτοια μέρα κάθε χρόνο λειτουργεί εκεί ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, ενώ προσκυνητές από τα γύρω χωριά καταφθάνουν κατά δεκάδες, καθώς ο Πρόδρομος είναι άγιος αγαπημένος στον λαό μας, η δε θέα από εκεί πάνω καθυποβάλλει τον επισκέπτη!!! Να θυμίσουμε, ότι κατά την τελευταία δεκαετία πραγματοποιούνται εκεί σοβαρότατα έργα αποκατάστασης της κτιριακής υποδομής της ιστορικής Μονής.
Ας συμμετάσχουμε λοιπόν όλοι στη φετινή πανήγυρι, έστω και μέσω των φωτογραφιών, που τραβήξαμε παλαιότερα!!! Και του χρόνου με υγεία και χαρά!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τόποι γαλήνης που όλοι έχουμε ανάγκη

Ανώνυμος είπε...

ήρεμες εικόνες που τις χρειαζόμαστε όλοι.

εύχομαι σε σένα και την οικογένεια σου τα καλύτερα για το νέο χρόνο

Φαίδρα Φις είπε...

καλή χρονιά πατέρα Παναγιώτη
εύχομαι τη γαλήνη και την ειρήνη
για όλο τον κόσμο

με την αγάπη μου

kiki είπε...

Μόνο απ' έξω το έχω δει...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails