© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Η Ζυρίχη στις όχθες του ποταμού Limmat / Zurich Old Town [3]

Πρωί της 25ης Ιουλίου 2006 στη Ζυρίχη. Η παραπάνω φωτό είναι παρμένη από την webcam της πόλης και αποδίδει απόλυτα την ημερομηνία και την ώρα που βρεθήκαμε εκεί. Προερχόμενοι από την παραπλήσια Zähringerstrasse, όπου μείναμε, κάνουμε τώρα μια σύντομη βόλτα στην παλιά πόλη, όπως ακριβώς φαίνεται στην εδώ φωτό της webcam. Οι φωτοαποτυπώσεις που ακολουθούν είναι δικές μας.






Η παλιά πόλη της Ζυρίχης κείται γύρω από τον ποταμό Limmat, λίγο προτού αυτός εκβάλει στην περίφημη Λίμνη της πόλης. Αίσθηση ευρωπαϊκή, κτίρια κομψά, το ευγενές ποτάμι νωχελικό ανάμεσα, τα διαρκή ποταμόπλοια γεμάτα, τα τρένα που πηγαινοέρχονται! Όλα συντελούν στο να νομίζει ο επισκέπτης, ότι βρίσκεται στο... κέντρο του Κόσμου!


Αν θέλουμε να μάθουμε ολίγα τινά και περί αυτής καθεαυτής της Ζυρίχης, από τη Βικιπαίδεια πληροφορούμαστε, ότι είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Ελβετία (πληθυσμός: 371.767 το 2007, πληθυσμός της ευρύτερης αστικής περιοχής: 1.007.972) και πρωτεύουσα του καντονίου της Ζυρίχης. Ο πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής φτάνει τα 1,68 εκατομμύρια. Η πόλη είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ελβετίας (η πρωτεύουσα της Ελβετίας και έδρα της κυβέρνησης είναι η Βέρνη). Σύμφωνα με έρευνες, προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο.

To όνομα της πόλης (Zürich) προέρχεται πιθανόν από την κελτική λέξη Turus, υπόθεση που στηρίζεται στην ανακάλυψη ενός τάφου του 2ου αιώνα, πάνω στον οποίο αναγράφεται η λέξη Turicum.

6 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Prepei na einai poli omorfi h Zirixi. Kai h Venetia poy briskomai den paei piso.
Kali sas mera.

P. Kapodistrias είπε...

@ Αριάδνη, Καλημέρα!

Μάς λείπεις από την παρέα. Ναι, είδα ότι είσαι στη.. γραμμή και σε χαιρέτησα απ' την ανάρτηση περί Βενετίας!

Καλά να περνάς! Και η Ζυρίχη, ναι είναι πανέμορφη, ιδίως τον χειμώνα.


Όμως η Βενέτσια, πολύ μακράν!!!....

H.Constantinos είπε...

Και τα virtual ταξίδια καλά είναι μιά και δεν μπορούμε να πάμε κανονικά τώρα τελευταία!

kiki είπε...

Αχ να πήγαινα ένα ταξιδάκι εκεί τώρα...

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Simera feugoume apo Venetia gia epistrofi. H Venetia aksexasti. Apolafsame Traviata se palazzo, idiotikh parastasi gia 50 thetes. Tha sas ta po ola otan girso.(apili!!!). Tora tha petaxto ston Agio Marko n akoyso ligi litourgia..
sas filo
kalimeres venetikes..

Crazy Tourists είπε...

Όμορφη και πανάκριβη ε;
Καλό μήνα!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails