© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Sameh Akram Habeeb: Ένας ελεύθερος πολιορκημένος Μπλόγκερ / A free blocked Blogger

Ένα μέιλ από τους φίλους του ζακυνθινού διαδικτυακού περιοδικού ΡΑΠΟΡΤΟ μάς πληροφορεί, ότι ένας Παλαιστίνιος Blogger κινδυνεύει, μια κι εκπέμποντας την αληθινή αλήθεια μες από τη Λωρίδα της Γάζας δια των αλογόκριτων αναρτήσεών του, έχει προκαλέσει την οργή, γι' αυτό και απειλείται.

Μπαίνοντας στο "αντιστασιακό" αυτό Ιστολόγιο με τίτλο GAZA STRIP, THE UNTOLD STORY (gazatoday.blogspot.com), εκτός από τις ωμές φωτογραφίες και την αποτρόπαιη κατάσταση που αποτυπώνεται εκεί μέσα, πληροφορούμαστε ότι ο blogger είναι ο Sameh Akram Habeeb, του οποίου κατά τύχην χρησιμοποιήσαμε φωτογραφίες στην ανάρτησή μας της 28ης Δεκεμβρίου 2008, με τίτλο Η ανθρωπιά σε γάζα στη Γάζα / Gaza in blood. Ο ίδιος στο προφίλ του blog του αυτοσυστήνεται:
I am Sameh A. Habeeb. I'm a Palestinian born and raised in Gaza. I'm 23 years old. I have a bachelor degree in English Language and Literature. I have worked in several different fields’ pre and post of my university studies for almost 5 years. I have worked as volunteer in civil societies where I practiced tasks to help people and educate children. I worked as News Producer and a Journalist at the Ramattan News Agency which is Regional Media facility based in Gaza and the Middle East.

Αξίζει να παρακολουθούμε την ελεύθερη αυτή φωνή του Sameh, για όσο ακόμη θα είναι ελεύθερη. Μπορείτε να μπαίνετε και να ενημερώνεσθε στον ιστότοπο αυτόν, κάνοντας κλικ στην παραπάνω φωτό του ίδιου.

8 σχόλια:

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

μπράβο του! με όλες τις δυσκολίες τα καταφέρνει! τα ΜΜΕ όταν μιλάνε λένε τα μισά και λιγότερο. μας σώζουν τα μπολγκς!
εξίσου σκληρός πόλεμος είναι στο Ιντερνετ, πίσω από το γραφείο!

P. Kapodistrias είπε...

@ Roni,

Αν θυμάσαι, κάποιος/α εδώ στο πολυπεριοδικό, μάς κατηγόρησε πριν λίγες μέρες, ότι καθόμαστε πίσω από το κομπιούτερ και γράφουμε. Το έγραψε άκρως υποτιμητικά, αν και -πιστεύω- απερίσκεπτα.

Όμως πλέον εδώ στο Διαδίκτυο μαίνεται ο πόλεμος, ένας ιδιάζων πόλεμος, του οποίου την ένταση ουδείς ακόμη δεν μπορεί να εκτιμήσει.

Μπράβο πάντως στον αγωνιστή Sameh!

panagiotisandriopoulos είπε...

Συμφωνώ μαζί σας, αγαπητοί μου Π.Κ. και Ρόνι.
Το διαδίκτυο είναι έπαλξη! Γι' αυτό και κινδυνεύει ο Sameh.
Άρα κάτι μπορεί να προσφέρει κανείς μέσω ίντερνετ. Και κυρίως πτυχές σημαντικές της αλήθειας που παρασιωπώνται ή και αλλοιώνονται σκοπίμως.
Ελπίζω ο Sameh να εξέλθει νικητής!

marianaonice είπε...

Ποιός ξέρει αν θα επιβιώσει στο τέλος!!
Μακάρι!!!

Roadartist είπε...

Μπράβο του..
Μαζί του είμαστε όλοι!!
Και συμφωνώ απόλυτα στην απάντηση σου αγαπητέ πκ στο σχόλιο.. Ας λένε ότι θέλουν..το μέλλον θα αποδείξει τη δύναμη του διαδικτύου..
Και φυσικά πάντα παίζει ρόλο το τρόπος που το διαχειρίζεσαι..

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Το διαδίκτυο, στις μέρες μας, μπορεί να αποβεί ισχυρότερο από άμβωνα όταν υπερασπίζεται την αλήθεια με γνώμονα την Αλήθεια...
Καλή και ευλογημένη χρονιά...

H.Constantinos είπε...

Και προφανώς αυτό το blog σπάει τα ταμεία σε traffic τώρα, και έτσι πρέπει!

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

τιμώντας το έργο όλων των δημοσιογράφων που θυσιάζουν τον εαυτό τους για την Αλήθεια, προτείνω ένα βίντεο θα βρείτε στο youtube πολλά τέτοια που κάποιοι κουράστηκαν να τα ετοιμάσουν ώστε να έχουμε καλήτερη γνώση για το τι γίνεται.
http://www.youtube.com/watch?v=-SbjAanvUqs

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails