© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Φαγιά, το πανέμορφο ριζοχώρι του Τζάντε [2] / Fagia: A nice village of Zante [2]










Κάπου-κάπου, καλό και χρήσιμο είναι να εκδράμουμε στον ίδιο μας τον τόπο, για να εμπεδώνουμε τις δικές μας όμορφες γωνιές, αλλά και για να πληροφορούνται οι φίλοι του "Ίσκιου" μας. Διότι συμβαίνει να ορεγόμαστε τόπους μακρινούς και παραμυθένιους (ανθρώπινο αυτό), ενώ περνούν από μπροστά μας οι ιδιωτικοί μας τόποι, ανεκμετάλλευτοι και ανείδωτοι από εμάς τους ίδιους... Εννοείται, ότι τούτο συμβαίνει συχνότερα και ως προς τις ανθρώπινες σχέσεις...

Σήμερα σάς ξαναπαίρνω μαζί μου για μιαν ακόμη βόλτα στα ριζά της ζακυνθινής οροσειράς του Βραχιώνα και σταθμεύουμε (έστω και μες από τις φωτό μου) στο παραδοσιακό ριζοχώρι του Φαγιά ή, αλλιώς, Αγία Μαρίνα, λόγω της πανέμορφης εκκλησιάς που κοσμεί το κέντρο του χωριού. Ελπίζω να περάσετε καλά!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά πολύ όμορφο

kiki είπε...

Πραγματικά όμορφο χωριό με πανέμορφη εκκλησία!

Δέσποινα είπε...

Είναι πολύ ωραία και γραφικά στου Φαγιά! Μ΄ αρέσει αυτό το χωριό!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails