© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Παράσταση Λαϊκού Θεάτρου από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου

Χθες, σε δυο παραστάσεις, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, παρουσιάστηκε από τους μαθητές του Σχολείου η "Ομιλία" της Διευθύντριάς του Μιμίκας Σταμίρη και ποιήτριας αυτού του είδους λαϊκού Θεάτρου "Ο προξενητής".
Σημείωσε πράγματι μεγάλη επιτυχία! Τα παιδιά, με την διδασκαλία της κ. Σταμίρη, απέδωσαν τα βέλτιστα και ανέδειξαν δυνατότητες αξιοθαύμαστες, αποδεικνύοντας περίτρανα, ότι το σύγχρονο Σχολείο μπορεί (και πρέπει να μπορεί) να πασχίζει στην προσπάθεια για εξωτερίκευση των λανθανόντων ταλέντων των παιδιών μας, έτσι που "μόρφωση" να σημαίνει πράγματι λάξευση του παιδικού χαρακτήρα, ώστε να λάβει όμορφη Μορφή και όχι απλή, άχρηστη κι εντέλει αχρείαστη συσσώρευση πληροφοριών μες από στείρα απομνημόνευση (απο)γνώσεων!
Εύγε στα παιδιά μας, στην ποιήτρια και δασκάλα τους και πάντα ψηλότερα!
Ακολουθούν φωτογραφίες από την "Ομιλία" και δυο μικρά, ερασιτεχνικά μας βιντεάκια, που μόλις ανεβάσαμε στο YouTube για εσάς φίλοι!







5 σχόλια:

kiki είπε...

Μπράβπ στα παιδιά και στους δασκάλους τους! Πάντα τέτοια! Παράδοση και νεολαία. Υπέροχος συνδυασμός!

Ανώνυμος είπε...

Μέσω του Blog Σου θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τους μαθητές Σου, τα παιδιά του Μ. Λ. Ζ. που ερμηνεύουν την ομιλία «ο προξενητής» και να τους πω, ότι η ελληνορθόδοξη ομογένεια της Grenoble και οι γάλλοι φιλέλληνες τους περιμένουν με μεγάλη χαρά. Εγώ δε, σαν πατριώτης τους, τους λέω οτι θα περάσουν υπέροχα.

Συγχαρητήρια αρμόζουν και στην Δ/ντρια του σχολείου, τη φιλόλογο και γνωστή ποιήτρια της ζακυθινής «commedia» κ. Δήμητρα Σταμίρη, η οποία δίδαξε την Ομιλία, αλλά και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα η 7ήμερη εκδρομή του σχολείου Σας στην πόλη μας.

Πάντα τέτοια!

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Μα εγώ την κουφαμάρα σου καθόλου δεν μετράω…

Ω, καλό πολύ καλό… ο έρως της κουφαμάρας...

Δεν είχα δει την ανάρτηση.
Έχουν "φάση" τα παιδιά στη σκηνή…περνάνε καλά και φαίνεται.


Καλή συνέχεια

panagiotisandriopoulos είπε...

Χίλια μπράβο σε όλους γι' αυτή την ξεχωριστή παράσταση!
Πιστεύω απόλυτα στην ανάδειξη των λανθανόντων ταλέντων των παιδιών μας, όπως εύστοχα επισημαίνεις Π.Κ.
Να υπάρχει συνέχεια σε τέτοιες προσπάθειες.Αυτό νομίζω είναι το ζητούμενο.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι Τζαντιώτες έχουμε στο αίμα μας τις..μάντσιες. Έτσι δεν είναι π. Γεράσιμε; Εσύ, σαν γνήσιος ζακυνθινός απόλαυσε μια πρώτη γεύση από το τι θα δείτε ζωντανά, θεού θέλοντος και προετοίμασε κατάλληλα τους ομογενείς.
Και πάλι από καρδιάς ευχαριστίες σε όλους.
Μετά την καρναβαλική χαλάρωση ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails