© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Άρνηση πληρωμής διοδίων στην Κορίνθου - Πατρών


[ Από τον φιλόλογο και συνεργάτη μας στα "παραΘέματα λόγου" Παύλο Φουρνογεράκη (δείτε εδώ τα κείμενά του), λάβαμε το ακόλουθο μέιλ, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις φωνές διαμαρτυρίας που ορθώνονται ραγδαίες για την κάκιστη κατάσταση της λεγόμενης εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου. Υπάρχει μάλιστα και σχετική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, όπου ο καθένας μπορεί να πει το ΟΧΙ του, εξ ου και ο τίτλος της: Πες ΟΧΙ!!!
Η διαμαρτυρία εστιάζεται στην άρνηση πληρωμής διοδίων και στην ταυτόχρονη κατάθεση στον εισπράκτορα υπάλληλο σχετικής δήλωσης αντί χρημάτων.
Διαβάστε περισσότερα παρακάτω.
π. Π.Κ. ]

Η Πατρών Κορίνθου δεν είναι εθνική οδός σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Μην πληρώνετε διόδια δεν μπορούν να διώξουν ποινικά, ούτε να σας γράψει η Τροχαία. Αρνηθείτε, για να αντιδράσετε και να μνημονεύσετε τους αδικοχαμένους της ασφάλτου. Έχω περάσει δεκάδες φορές από τον Οκτώβρη. Μέχρι στιγμής μου έχουν στείλει απλώς ένα σημείωμα, που με καλούν να πληρώσω 2,80 ευρώ, χωρίς πρόστιμο.

Παύλος Φουρνογεράκης

Δήλωση άρνησης πληρωμής διοδίων(στον οδικό άξονα Κορίνθου –Πατρών)

Ζευγολατιό/Πάτρα, ……………

O/Η ………….…………………………………κάτοικος……………………………………
διερχόμενος με το υπ’ αριθμόν…………………, αρνούμαι να καταβάλλω το αντίτιμο διέλευσης για τους παρακάτω αναφερόμενους λόγους:

1. Ο οδικός άξονας (Κορίνθου-Πατρών) δεν πληροί τους στοιχειώδους όρους ασφαλείας που ήδη έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Οδηγία 1999/62/ΕΚ, 31999L0062. Αρθρο 7, παράγραφος 2α: Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μια λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων)
2. Το αξιούμενο και προεισπραττόμενο αντίτιμο διοδίων εκ μέρους της εταιρείας διαχείρισης δεν αντισταθμίζεται με καμία απολύτως προσφερόμενη παροχή ή υπηρεσία, αλλά αντιθέτως καθιστά ακόμη δυσχερέστερη και περισσότερο επικίνδυνη την διέλευση των οχημάτων λόγω εκτέλεσης των νέων έργων κατασκευής σε όλο το μήκος του εν λόγω οδικού δικτύου. Ήδη, τα τελευταία 25 έτη, έχουν καβαληθεί από τους οδηγούς τεράστια ποσά που δεν χρησιμοποιήθηκαν για την βελτίωση ή ανακατασκευή του εν λόγω οδικού δικτύου.
3. Είναι αδιανόητη η συμμετοχή των οδηγών στην συγχρηματοδότηση ενός έργου (πριν το πέρας του έργου) χωρίς την συμμετοχή τους στα κέρδη μετά την ολοκλήρωσή του, καθώς σε αυτή την περίπτωση (μετά το πέρας του έργου) οι οδηγοί θα κληθούν πάλι να καταβάλλουν (νόμιμα και δικαιολογημένα πλέον) το αντίτιμο διοδίων στην εταιρεία. εκμετάλλευσης του έργου.
4. Είναι άκρως παράλογη η αξίωση καταβολής διοδίων σε ένα εθνικό δίκτυο στο οποίο υπάρχει πινακίδα που στην ουσία σε προειδοποιεί επισήμως ότι στα επόμενα 2 ή 3 χιλιόμετρα υπάρχει σημαντική πιθανότητα να χαθεί η ζωή σου ή και η ζωή των μελών της οικογενείας σου με την επισήμανση ότι έχουν χαθεί άλλες ζωές.
5. Δεν αιτιολογείται η καταβολή διοδίων σε οδικό δίκτυο στο οποίο ο οδηγός εξαναγκάζεται παρά την θέληση του να μην τηρεί τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Παράδειγμα: Οδηγός κινούμενος στην μοναδική υπάρχουσα λωρίδα κυκλοφορίας ανά ρεύμα δεν μπορεί να τηρήσει τα όρια ταχύτητας λόγω της πίεσης που ασκείται από τους «παράνομα» ταχύτερα κινούμενους όπισθεν οδηγούς με συνέπεια να αναγκάζεται να κινείται δεξιά στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) σχεδόν σε όλο το εν λόγω οδικό δίκτυο παρανόμως, και κάτω από την ανοχή της τροχαίας. (Άρθρο 29, 9 ΚΟΚ. Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που, κατά παραχώρηση από το Δημόσιο, λειτουργούν, συντηρούν και εκμεταλλεύονται αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των λωρίδων έκτακτης ανάγκης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού, απαγορεύεται).

Ο Δηλών ........................................

Ο παραλαβών την δήλωση αρμόδιος υπάλληλος σταθμού Διοδίων..........................................

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρον! δεν το΄ξερα!

να΄σαι καλά Πάτερ Παναγιώτη

Ανώνυμος είπε...

εδώ που έπαιρνα επιστροφή γύρω στα 100 € από τη φορολογική δήλωση, μου΄ρθε το εκκαθαριστικό να πληρώσω γύρω στα 700 €, έγινα κεφαλαιοκράτης χωρίς να το ξέρω, φυσικά και δεν πλήρωσα τίποτα , ελπίζω να μην έχουμε τίποτα επεισόδια!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Εγώ κάθε φορά που πέφτω σε λακούβα, λόγω της άθλιας κατάστασης του οδικού δικτύου, (και αυτό συμβαίνει κάθε δύο μέτρα...), λέω πολλά για τα τέλη κυκλοφορίας και όλες τις φορολογίες..

MK είπε...

Την παρακατω επιστολη τους την εστειλα αρχες αυγουστου και περιμενω απαντηση!!!
Αγαπητοί Κύριοι
Την Παρασκευή 7/8/09 τις 13:06:19 πηγαίνοντας Μαραθώνα σε αγώνες Καγιάκ στα διόδια του Ισθμού πλήρωσα 2,80€ για το ΙΧ μου και το τρέιλερ του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου που μετέφερε καγιάκ ,στην επιστροφή μου τις 9/8/09 στα διόδια της Ελευσίνας μου ζητήθηκε να πληρώσω 7€ το όποιο αρνήθηκα με το επιχείρημα ότι την Παρασκευή πλήρωσα 2,80€ και ότι το τρέιλερ μου δεν είναι μόνιμη κατασκευή αλλά πτυσσόμενο και στερεωμένο με μεταλλικούς συνδέσμους και συρματόσκοινα ! Ακολούθως υπέγραψα το έντυπο αδυναμίας καταβολής τέλους διοδίων έως ότου μου απαντήσετε πόσο πρέπει να χρεώνομαι!
Στην συνέχεια στα διόδια του Ζευγολατιού τις 19:04:20 πλήρωσα 2,80€ με την υπάλληλο σας να συμφωνεί ότι το τρέιλερ μου δεν χρεώνεται επιπλέον!
Περιμένω απαντησή σας και με δεδομένο την καλή πρόθεση και από τις δυο πλευρές να σας εξοφλήσω ότι νόμιμα σας οφείλω.
Σας επισυνάπτω τις φωτοτυπίες από τις αποδείξεις και το έντυπο αδυναμίας καταβολής τέλους διοδίων.
Τελειώνοντας θέλω να σας τονίσω ότι αυτή την διαδρομή την κάνω συχνά λόγω της ιδιότητας μου σαν έφορος Καγιάκ Ηρεμων Νερών του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου και ξέρω τι πληρώνω κάθε φορά στα διόδια σας όπως και σε αυτά της Αττικής οδού.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails