© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ενόψει της Ορκωμοσίας των πρώτων Τελειοφοίτων του Τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος (ΑΤΕΙ Ζακύνθου)

Ήδη γνωρίζουν οι παροικούντες το νησί του Σολωμού, πόσο μα πόσο πολεμήθηκε το υφιστάμενο Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος, στο οποίο έχω την εξαιρετική τιμή να διδάσκω πέντε ακαδημαϊκά έτη και ξέρω εκ των ένδον πόσο απαξιώθηκε από συγκεκριμένα άτομα με ονοματεπώνυμο, για λόγους πασιφανώς ιδιοτελείς.

Όμως το Τμήμα άνθεξε τις μεμψιμοιρίες και τις κακότητες, εκφρασμένες με πλείστα όσα προσωπεία, μπήκε στην τοπική κοινωνία με την άνεση, τη φρεσκάδα, αλλά και τις επιστημονικές δράσεις του φοιτητόκοσμου, πέρασε αλώβητο τις Συμπληγάδες της εκπαιδευτικής κρίσης και οδεύει προς την ενηλικίωση, με μόνον υποστηρικτή τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος έχοντας "πάντα ανοιχτά πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής" (κατά τον σολωμικό στίχο), μπήκε μπροστάρης όχι μονάχα στην ίδρυσή του, αλλά και στη στέγασή του, παραχωρώντας προς τούτο το Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολής μας, μετασκευάζοντάς το μάλιστα κατάλληλα, σύμφωνα με τις υψηλές απαιτήσεις ενός σύγχρονου τεχνολογικού εκπαιδευτηρίου.

Έτσι λοιπόν, την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος (στην Πλατεία Κάλβου) και ώρα 11 το πρωί, θα έχουμε τη χαρά όλοι μας να λάβουμε μέρος σε μιαν επίσημη στιγμή του, δηλαδή στην Τελετή Ορκωμοσίας των πρώτων Πτυχιούχων του Τμήματος. Πράγματι, μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή και μια δικαίωση όλων, όσοι εργάστηκαν φιλόπονα προς αυτή την κατεύθυνση όλα αυτά τα χρόνια!

Και κάτι το νεότερο: Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το μέχρι τώρα Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος τροποποιείται, αναβαθμιζόμενο σε Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας, με Προϊστάμενο τον κ. Αριστοτέλη Μαρτίνη, Καθηγητή Εφαρμογών.
Καλή συνέχεια σε όλους, διδάσκοντες και διδασκόμενους!
π. Π.Κ.

4 σχόλια:

panagiotisandriopoulos είπε...

Αυτό θα 'πρεπε να 'ναι η Εκκλησία σήμερα!
Ο ανύστακτος προστάτης της αληθινής παιδείας!
Χαίρω και συγχαίρω, παμφίλτατε Π.Κ., που συμβαίνει αυτό στη Ζάκυνθο.
Είναι όντως ξεχωριστή στιγμή αυτή! Τα πρώτα πτυχία!
Δικαίωση και υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα. Γένοιτο!

Anastasios είπε...

Όλοι οι έντιμοι αγώνες οδηγούν στη δικαίωση. Ετοιμάσου τώρα για νέες κορυφές.

kiki είπε...

Έφτασε η ώρα να ορκιστούν; Πωωω... πώς περνάει ο καιρός!!!

Δέσποινα είπε...

Ωραία νέα! Ευχάριστα!!!
Μπράβο και πάντα τέτοια!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails