© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Συναυλία της "Μαθητικής Μαντολινάτας και Χορωδίας Ζακύνθου"


Το ερχόμενο Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009, στις 8 το βράδυ, θα γίνει Συναυλία της "Μαθητικής Μαντολινάτας και Χορωδίας Ζακύνθου", στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.

Στο Α΄ Μέρος θ' ακουστούν διάφορα έργα, ανθεκτικά στον χρόνο, από την Ορχήστρα, στο δε Β΄ Μέρος έργα Διονύση Λαυράγκα, Δημήτρη Λάγιου, παραδοσιακά, Θάνου Μικρούτσικου, Αντώνη Κλάδη, Nicola Piovani και Ορφέα Περίδη από τη Χορωδία.

Την όλη επιμέλεια της διοργάνωσης έχουν οι μουσικοί Αντώνης Κλάδης, Κώστας Μεϊντάνης και Χαράλαμπος Πλατυπόδης.
Την συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Τα παιδιά μας αξίζει ν' ακούγονται! Πόσο μάλλον, όταν εκφράζονται μέσω της Μουσικής!!!

6 σχόλια:

akb8862 είπε...

Εύχομαι καλή επιτυχία με όλη μου την καρδιά. Πάντα μου άρεσαν τα τραγούδια των Επτανήσων γιατί ,γιατί είναι "ανθεκτικά στο χρόνο" & μαγεύουν.

Άρχισα να τα ακούω στην εφηβεία μου παράλληλα με τα ρεμπέτικα & τα λάτρεψα.

Αχ! Τα Επτάνησα...όνειρο ζωής να τα επισκεφθώ ,όπως & την Κρήτη. Και όλο λέω στο επόμενο 5ετές & πάει λέγοντας...

Γιατί ξέρω πως μόνο μια φορά θα φτάσουν τα ευρώ να πάω κατά κει & κοιτώ να καθυστερήσω ,να αφήσω το χρόνο να με μαγεύει ονειρικά με αυτό που μέλλεται να δω ,γιατί αν τα δω μετά η ομορφιά ετούτου του ονειρικού ταξιδιού στο μέλλον ,στο δικό μου φαντασιακό θα ναι παρελθόν. Και το καθυστερώ το ταξίδι & για Ιόνιο & για Κρήτη για να το ονειρεύομαι...

Όταν θα χεις χρόνο, πατέρα Παναγιώτη, ρίξε μια ματιά στο α! μου μπλογκ σε ένα ποστ μου για το "Σκλάβοι στα Δεσμά τους". Με παρακίνησε πολύ το δικό σου ποστ ( για το οποίο δίνω & λινκ).

Ελπίζω να τα τίμησα τα Επτάνησά μας σωστά. Τώρα αν ξέφυγε κάποιο λάθος είναι γιατί ακόμη δεν τα βίωσα...Μα θα ρθει η ώρα κάποτε!

Καλό Σ/Κ μιας & πλησιάζει & μιας και γω εδώ για τις 21 του μηνός τρέχω με το Σύλλογό μας να ετοιμάσουμε την εδώ γιορτή της Γαλλοφωνίας στην Πλατεία Αριστοτέλους, που οι υπηρεσίες του νέου Πλανητάρχη με 2 απανωτές οδηγίες την κατηγόρησαν ως επικίνδυνη...ενώ για μας εδώ ( που φυλάμε τις όποιες δικές μας Θερμοπύλες) είναι ή ωραιότερη πλατεία μας ,είναι κάτι σαν αναβίωση της Αρχαίας Αγοράς μέσα από το χρόνο σε τούτο το αέναο σταυροδρόμι πολιτισμών που ήταν είναι και θα είναι η Συμβασυλεύουσα του Κυρίου μας...

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία εύχομαι στην εκδήλωση αυτή της «Μαθητικής μαντολινάτας Ζακύνθου».
Ελπίζω, και μάλλον δεν χρειάζεται να το πω, ότι θα μας δώσεις τη χαρά να ακούσουμε μέσα από το blog σου κάποια αποσπάσματα από την εν λόγω εκδήλωση.
Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ από αυτή τη θέση, και να μην εκφράσω την ευχή, όπως η μνήμη τους να είναι αιωνία, στούς δύο δασκάλους τον Τἀση Λευτάκη από το Καταστάρι Ζακύνθου (ιδρυτή και μαέστρο της μαντολινάτας) και τον Στάθη Αρβανιτάκη, (δάσκαλο όπως προείπα και μαέστρο της μαντολινάτας επί σειρά ετών) από τα Λαγκαδάκια Ζακύνθου.
Είναι γνωστό οτι αυτοί οι δύο έβαλαν τα θεμέλια και εγκαθίδρισαν την ύπαρξη μαθητικής μαντολινάτας στο Zante μας.

Συγχαρητήρια ανήκουν στους συνεχιστές του έργου τους!!!

Αυτά!
π. Γ.

P. Kapodistrias είπε...

@ Καλώς εκόπιασες αγαπητέ π. Γεράσιμε!

Ωραία μάς τα λες και μάς πληροφορείς περί της Μαντολινάτας!
Η παρουσία της στο Τζάντε μας είναι μια κάποια παρηγοριά!

Δυστυχώς, από πλευράς μου δεν θα δεις βίντεο ή φωτογραφίες, μια και δεν θα μπορέσω να παραστώ, για προσωπικούς λόγους...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια εκφράζω για τη δεδομένη επιτυχία της Μουσικής Βραδιάς από τη Μαντολινάτα Ζακύνθου.

Δεν μπορω όμως να μην αναφερθώ, της ευκαιρίας δοθείσης, στην από χρόνια πολλά τώρα, ανυπαρξία καρναβαλικού άρματος με την Μαντολινάτα μας την Κυριακή της Τυρινής, Θυμούνται οι κάπως, ας πούμε, μεγαλύτεροι «τα καναρίνια» πότε μέσα σε κάποιο κλουβί και πότε σε κάποια φωλιά.

Ίσως η σημερινή ποιοτική πτώση των καρναβαλικών αρμάτων δεν επιτρέπουν πλέον τέτοια συμμετοχή.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

...Βίοι παράλληλοι, λοιπόν.
Στο μουσικό Ζακύνθου η μαντολινάτα, στο Μπενάκη τα δικά μας τα παιδάκια ...είδατε, τελικά, που αυξανόμεθα και πληθυνόμεθα, Π.Κ; Ας το απολαύσουν/με όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι η Μαθητική Μαντολινάτα - Χορωδία Ζακύνθου είναι το παλαιότερο στο είδος του σωματείο που υπάρχει στο νησί. Χρόνια, τώρα, κι εμείς αθόρυβα και με πενιχρά οικονομικά μέσα προσπαθούμε να πορευτούμε με οδηγούς τους αείμνηστους Τάση Λευτάκη και Στάθη Αρβανιτάκη παρέχοντας δωρεάν μαθήματα μαντολίνου και κιθάρας σε μικρά ζακυνθινόπουλα. Με στόχο να μυηθούν στην παράδοση και γενικότερα στον πολιτισμό του τόπου μας και να αξιωθούν ως συνεχιστές του.
Σε καιρούς πολιτισμικά σκοτεινούς υπάρχουν και κάποιες αχτίδες....

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails