© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Πρωινή βόλτα στην πόλη της Λευκάδας [α΄ μέρος]











Κατά το τριήμερο που μάς πέρασε βρέθηκα στο νησί της Λευκάδας! Σάββατο πρωί και με το πρώτο φως του ήλιου είπα ν' αξιοποιήσω την όμορφη ατμόσφαιρα και να βγω στους δρόμους και τα καντούνια, φωτοαποτυπώνοντας ό,τι προέκυπτε, για χάρη της διαδικτυακής μας παρέας!
Ακολουθώντας το ιδιότυπο κανάλι και αφήνοντας πίσω μου το μεγαλόπρεπο Αρχαιολογικό Μουσείο, μπήκα στο ιστορικό κέντρο και μ' έθελξαν αμέσως τα ιδιότυπα λευκαδίτικα σπίτια. Χαμηλά, ταπεινά και χαρακτηριστικά του τόπου. Όταν υπάρχει πρώτος όροφος, αυτός είναι ξυλότυπος, επενδυμένος με λαμαρίνα. Τούτο προέκυψε για τον φόβο των σεισμό. Είναι νωπή άλλωστε η ανάμνηση τριών μεγάλων... επισκέψεων του Εγκέλαδου: Του 1948, του 1953 και του 2003, οπότε προκλήθηκαν σημαντικότατες καταστροφές...
Ούτως ή άλλως όμως, η αρχιτεκτονική αυτή δημιουργεί μιαν όμορφη και γοητευτική αίσθηση! Χαρείτε την κι εσείς! Ακολουθεί β΄μέρος.

4 σχόλια:

Roadartist είπε...

Θέλω και εγώ......... :) Καλά να περνάτε..

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Μ αρέσει πολύ εκείνη με τα παράθυρόφυλλα που τα παίρνει ο αέρας..
Όλες βέβαια αλλά κι εκείνη με την μπαλκονόπορτα που έχει προοπτική σε τρία επίπεδα..
Και μ αρέσουν τα ταξίδια! Όλα ανεξαιρέτως!

Δέσποινα είπε...

Ωραία εξόρμηση, κάνατε! Μπράβο! Ήθελα κι εγώ, βέβαια, αλλά δεν πειράζει, αρκούμαι στις όμορφες φωτογραφίες που φέρατε πίσω!!!

kiki είπε...

Καλά ξεκινήσαμε!
:-)

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails