© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

"D. Solomos. Ο Ποιητής της Επανάστασης": Ένα φιλμ της ΕΡΤ

Στο Οπτικοακουστικό Αρχείο της ΕΡΤ ανεύραμε μιαν επιπλέον καλή στιγμή της δημόσιας Τηλεόρασης, που γυρίστηκε πριν από 20 περίπου χρόνια: Ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, που αφορά στον Διονύσιο Σολωμό, το "Ποιητή της Επανάστασης", όπως τιτλοφορείται.
Στο φιλμ, διάρκειας 1 ώρας και 23 λεπτών, παρουσιάζεται η ζωή του, οι σπουδές του, οι άνθρωποι που συνέβαλαν στην πνευματική του διαμόρφωση, ενώ ταξιδεύουμε στους τόπους της Ελλάδας και της Ιταλίας, που συνδέονται με τον μεγάλο μας Ποιητή.
Για τον Σολωμό και το έργο του μιλάνε: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ - Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - Ιστορικός της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ΜΑΣΣΙΜΟ ΠΕΡΡΙ - Καθηγητής της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΖΑΝΗΣ - συγγραφέας.
Σκηνοθεσία: ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΚΚΑΣ. Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΛΛΙΖΑΜΠΕΤΑ ΚΟΣΤΑ. Σενάριο: ΦΩΝΤΑΣ ΛΑΔΗΣ, Μουσική:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΣ.
Παίζουν οι ηθοποιοί: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΑΝΑΣ στον ρόλο του ΣΟΛΩΜΟΥ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ στον ρόλο του ΣΑΝΤΟ ΡΟΣΣΙ. ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ στον ρόλο της μητέρας του ποιητή. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΣΙΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στον ρόλο του Ιταλού ποιητή ΒΙΝΤΖΕΝΤΖΟ ΜΟΝΤΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ στον ρόλο του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΣ στον ρόλο του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ στον ρόλο του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΗ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ στον ρόλο του μικρού ΣΟΛΩΜΟΥ.
Αφηγείται μοναδικά η ΚΙΤΤΥ ΑΡΣΕΝΗ.
Για να δείτε κι εσείς το φιλμ, κάντε κλικ ΕΔΩ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά Πάτερ Παναγιώτη

ο υπεράνθρωπος Αγώνας αυτών των ανθρώπων τώρα ακούγεται πλέον σαν ψίθυρος, αλλά ας τον αφουγκραστούμε μέσα από την οχλαγωγία

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η παλιά αυτή ταινία. Έμαθα πολλά. Ευχαριστούμε!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails