© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Χονγκ Κονγκ / News from Orthodox Metropolitanate of Hong Kong and Southeast Asian

Η παγκοσμιότητα της Ορθοδοξίας αποτελεί μια διαρκή και διαιώνια πραγματικότητα! Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από τη Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ, με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε στην άλλη άκρη αυτή του πλανήτη μας η χθεσινή Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Τη θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριος, ο οποίος πριν από την Απόλυση εξήγησε στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ναό του Αγίου Λουκά, το νόημα του εορτολογικού θέματος της ημέρας και τη σημασία της λιτάνευσης των ιερών εικόνων, ζήτησε μάλιστα απ' όλους να προσεύχονται θερμά για την πνευματική ανάπτυξη των Ορθόδοξων Κοινοτήτων στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ακολούθησε η λιτάνευση των Εικόνων και η ανάγνωση των αποσπασμάτων από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας. Ξεχωριστό χρώμα στην όλη τελετή προσέδωσε η συμμετοχή των παιδιών, καθώς επίσης συγκινητική υπήρξε η στιγμή κατά την οποία όλο το εκκλησίασμα έψαλε αγγλιστί τον ύμνο: "Τις Θεός μέγας..."

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Η Ορθοδοξία δεν γνωρίζει σύνορα. Δόξα τω Θεώ!

Vater Panajiotis είπε...

Την ευχή του Σεβ.Νεκταρίου να έχουμε και την δική σου. Η Ορθοδοξία δεν έχει κέντρο παρά τον ίδιο τον Κύριο.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails