© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Τα ζακυνθινόπουλα της "Ολυμπιάδας" στα Ταλέντα

Χθες το βράδυ γίναμε πολύ χαρούμενοι και λίγο ψηλότεροι! Όχι τόσο επειδή εμφανίσθηκαν τα παιδιά της ζακυνθινής Σχολής Χορού "Ολυμπιάδα" στην εκπομπή της Τηλεόρασης του ΑΝΤ1 "Ελλάδα έχεις ταλέντο" (έχει τη σημασία του και αυτό), αλλά κυρίως, επειδή το δροσερό αυτό μπουκέτο μικρών κοριτσιών είναι εκφραστικό των ελπίδων της Ζακύνθου για το αύριο, σε μιαν εποχή, κατά την οποία θεωρούμε το μέλλον της δυσοίωνο και γκρίζο. Αυτά τα παιδιά, με το εξαίρετο χορευτικό που παρουσίασαν, απέδειξαν, ότι με πολλή άσκηση, συντονισμένη προσπάθεια ετών και μεθοδική δουλειά μπορεί να χαραχθεί ευθύς δρόμος δι-εξόδου από την διαπιστωμένη κρίση των θεσμών και τη σήψη των αξιών!!!

Συγχαρητήρια από την καρδιά μας ανήκουν σε όσους κοπίασαν για την επιτυχία των μικρών αυτών κοριτσιών, δασκάλες και γονείς! Καλή συνέχεια κι ευόδωση των υψηλών στόχων τους.

Προσωπικά, έχουμε τη χαρά να συμμετέχει στο ελπιδοφόρο αυτό σχήμα η μικρούλα συγχωριανή μας Τζόρτζια, κόρη των φίλων μας Διονύση και Annamaria Καλοφώνου, τους οποίους εξαιρετικά συγχαίρουμε!!!

[Βίντεο: atsarantosmovies]

12 σχόλια:

MOLEMOU είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΜ ΠΑΙΔΙΏΝ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ.

P. Kapodistrias είπε...

@ Καλώς μάς ήρθες MOLEMOU!

Πάνω στην ώρα, που δείχνουμε τις αξίες και τις δυνατότητές μας!!!

Χαιρετισμούς στους Έλληνες του Μονάχου!

None είπε...

Τι μεγάλη χαρά πήραμε! Να είναι γερά και δυνατά τα κορίτσι, δύναμη στους δασκάλους, υπομονή στους γονείς!

P. Kapodistrias είπε...

@ None,

Συμφωνώ κι επαυξάνω!!!

Anastasios είπε...

Είναι πραγματικά τέλειες. Μπράβο σε όλες τους, αλλά και σε όλους πίσω από τις κουρτίνες που συνέβαλαν στην όλη τους προετοιμασία.

Τα νιάτα μάς δείχνουν τον δρόμο, όπως πάντα...

P. Kapodistrias είπε...

@ Αναστάσιε από Λονδίνο,

Εύστοχος ο λόγος σου. Συνήθως πίσω από τις κουρτίνες χτυπούν εντονότερα οι καρδιές!!!...

Ναι, ο δρόμος είναι των νέων!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Για τα παιδιά και τους πανάξιους δασκάλους τους δεν έχω λόγια, Π.Κ. Αυτό που είδα με χαροποίησε πάρα πολύ. Είναι συγκινητικό να βλέπεις τους πολύχρονους κόπους, τις προσπάθειες, την άσκηση, την επιμονή, τις θυσίες να αποδίδουν καρπούς. Υποκλίνομαι και στα παιδιά και σε όσους τα βοηθάνε και τα εμπνέουν στο δρόμο τους αυτό.

Πρέπει, πάντως να ομολογήσω τη λαχτάρα μου να τα δω να αξιώνονται σε ένα περιβάλλον που τους αξίζει, που τους τιμάει. Να δω φορείς να στέκονται κοντά τους και να τα αγκαλιάζουν όπως τους αξίζει. Να τα αγκαλιάζουν και να τα προστατεύουν , μη επιτρέποντας "τα άγια τοις κυσί", μην αφήνοντας χώρο στα μοντέρνα αρπαχτικά της σόου μπίζνες να αναλαμβάνουν ρόλους που δεν είναι δικοί τους.

Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά και στους δασκάλους τους.

P. Kapodistrias είπε...

@ Διονύση Μάνεση,

Η ευχή σου μάλλον θα παρμείνει ευχή.
Διότι γνωρίζουμε εξ ιδίων, ότι οι ντόπιοι φορείς "αγρόν ηγόρασαν" και ουδένα υποστηρίζουν ουσιαστικά, κυρίως σε πολιτισμικά έργα, οπότε τ' αρπαχτικά, για τα οποία μιλάς πολύ εύστοχα, βρίσκονται πλέον inter portas και δύνανται να δράσουν ανενόχλητα...

Ας μην απογοητευόμαστε όμως τόσο πολύ. Τα παιδιά είναι όντως αστεράκια!!!

π. Γεράσιμος (Grenoble) είπε...

Μπράβο! Και πάλι μπράβο στις ΚΟΥΚΛΙΤΣΕΣ του Zante μας!
Είδα το φιλμάκι, θαύμασα τη δουλειά και ένοιωσα υπερηφάνεια για τις συμπατριώτισσές μου.
Τα συγχαρητήριά μου στις δασκάλες τους και στους γονείς για τα καλά κορίτσια Τους.

Και πάλι μπράβο Τους!!!
π. Γ.

nkarakasis είπε...

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω έτσι;

Άμα μικρά κορίτσια έχουν στο μυαλό τους να βγουν στο γυαλί για να προοδεύσουν, άμα μεγάλοι άνθρωποι τις παροτρύνουν να προχωρήσουν μέσα στον βρωμερό κύκλωμα της τηλεόρασης.

Μπορώ να διαφωνήσω έτσι;
μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά και το αξίζουν! μέσα στα όρια της άθλησης τους μόνο αν είναι δυνατό...
μην δηλητηριάζουμε τα μικρά παιδιά μας με φανταχτερά χρώματα ..

Να' στε καλά και αντιλαμβάνομαι την περηφάνια σας σαν Ζακυνθινός να βλέπετε Ζακυνθινά παιδιά να διακρίνονται αλλά διαφωνώ για τον παραδειγματισμό που δίνουν και τα όνειρα που πλάθονται εσφαλμένα..

P. Kapodistrias είπε...

@ π. Γεράσιμε,

Ναι, είναι η άλλη Ζάκυνθος. Όχι της λαμογιάς και των σκανδάλων, αλλά της προσπάθειας και της άθλησης!

Παρηγορητική η προσπάθειά τους!

P. Kapodistrias είπε...

@ Ν. Καρακάση,

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη!!!
Να διαφωνήσεις; Ευχαρίστως! Να υποθέσω, ότι όταν δεν σχολιάζεις, συμφωνείς με όλα μας;;;;

Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε. Είναι περίπου, όπως τα λες. Όμως και τα κοριτσάκια μαζί με τις δασκάλες τους δεν εγκλημάτισαν. Απλώς δείχνουν προς το ευρύ κοινό τι έχουν κατορθώσει. Και (θέλοντας και μη) η Τηλεόραση είναι το μέσο δια του οποίου ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται, όταν κινούμαστε μέσα στα επιτρεπτά και κοινώς παραδεκτά όρια.

Ναι, είμαστε περήφανοι, διότι τα παιδιά μας προσπαθούν να υψώσουν κεφάλι με τον ιδρώτα και τη συνέπειά τους στην άθληση.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails