© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

L'Aquila, η σεισμόπληκτη πόλη

Μέχρι τώρα, είτε μάς ήταν άγνωστη η πόλη L'Aquila, είτε περνούσε απαρατήρητη μπροστά στις άλλες πρωτοκορυφαίες πόλεις της Ιταλίας, μεγαπόλεις Τέχνης και Πολιτισμού.

Σήμερα όμως, μετά τα 6,3 Ρίχτερ που την έπληξαν λαβώνοντάς την στην καρδιά, ο νους μας στριφογυρνάει στα μεσαιωνικά της κτίρια, στα σοκάκια, στα μαγαζάκια της.
 


Από το YouTube ξεκλέβουμε το παραπάνω βιντεάκι και τη φωτό, ενώ αξίζει να πληροφορηθούμε, ότι η πόλη κείται στην κεντρική Ιταλία και είναι πρωτεύουσα του Abruzzo. Έχει πληθυσμό 72.913 κατοίκων και περιβάλλεται από τα Απέννινα Όρη.
Τ' αξιοσημείωτα της πόλης είναι τα λαβυρινθώδη δρομάκια της, όπου κυριαρχεί το αναγεννησιακό μπαρόκ στα κτίρια και τις εκκλησίες και το άνοιγμα σε κομψές πλατείες. Διαθέτει ένα αξιόλογο Θέατρο, Συμφωνική Ορχήστρα, Ακαδημία Τεχνών, Κρατικό Ωδείο και Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Στις εκεί πανεπιστημιακές σχολές σπουδάζουν χιλιάδες φοιτητές.

Όμως...



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ φοβάμαι ότι στην τελευταία παράγραφο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις παρελθόντα χρόνο

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Πολύ λυπηρό γεγονος. Χάθηκαν τόσοι συνάνθρωποι μας.
Ο θυμός της Φύσης δεν παλεύεται...

Μετ΄ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Anastasios είπε...

Αναμένουμε με πραγματική αγωνία να δούμε τι θα γίνει με τον εγκλωβισμένο Έλληνα φοιτητή και με όλους τους άλλους εν ανάγκη ευρισκομένους στην πόλη αυτή συνανθρώπους μας.

kiki είπε...

Τελικά υπάρχει όντως έλληνας φοιτητής εγλωβισμένος. Άκουσα τους γονείς του που τον έψαχναν το μεσημέρι και δεν τον έβρισκαν. Μακάρι να είναι καλά κι αυτός και όλοι όσοι αγνοούνται...

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Μεγάλος πόνος εκεί.

Olga είπε...

ΦΡΙΚΗ!! Τελικά το παιδί είναι νεκρό!! Ηταν σαν να βίωνα μαζι με την μάνα το Δράμα της! Κρίμα!Ποιός μπορεί να την παρηγορήσει αραγε; Μακάρι ο Θεός!!Καλό απόγευμα...

Βυτιναιος είπε...

Κάπου τις έχω ξαναδεί αυτές τις εικόνες καταστροφής και θανάτου: στα νησιά του Ιονίου, στην Καλαμάτα, στον Πύργο, στο Αίγιον, στην Αθήνα. Παντού ο πόνος είναι ίδιος.
Εύχομαι η ισχυρή και πολιτισμένη Ιταλία, παρά την οικονομική κρίση, να ξανατοποθετήσει το διαμάντι της Λ' 'Ακουιλα στο στέμμα της. Οι άνθρωποι βέβαια δε θα επιστρέψουν. Αυτών ας είναι αιωνία η μνήμη!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails