© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος στη Νύχτα των Μουσείων 2009 για μια συνομιλία Μουσικής και Ζωγραφικής


Έφθασε στο μέιλ του Ίσκιου μας πριν λίγο μια είδηση για ένα πολύ ενδιαφέρον σετ πολιτιστικών δραστηριοτήτων, το οποίο πολύ ευχαρίστως προβάλλουμε:

Το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού συμμετέχοντας στον πανευρωπαϊκό εορτασμό της Νύχτας των Μουσείων, προτείνει σε συνεργασία με τη Μικρή Άρκτο μια πρωτότυπη διοργάνωση: Μια μεταμεσονύχτια συναυλία με τον πιανίστα & συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο, σε συνομιλία με έργα τέχνης νυχτερινής θεματολογίας.

Η Συναυλία

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο πιανίστας και συνθέτης, η φήμη του οποίου ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας κι έγινε γνωστός παγκοσμίως για το έργο του, παρουσιάζει στην Οικία Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, (Αμαλίας 4, πλατεία Συντάγματος, 5ος όροφος) το Σάββατο 16 Μαΐου & ώρα 12.00 τα μεσάνυχτα, μια μεταμεσονύχτια συναυλία, με αφορμή την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Promise», που κυκλοφόρησε πρόσφατα παγκοσμίως από την ECM.
Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με έργα από τα Νυχτερινά του Σοπέν.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος είναι μια πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα, που κινείται με μοναδική άνεση στα μονοπάτια της κλασικής μουσικής, ενώ ταυτόχρονα υπηρετεί με μοναδικό τρόπο και το χώρο της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού. Οι Times του Λονδίνου τον έχουν κατατάξει στους μουσικούς που ερμηνεύουν εξίσου καλά κλασική και τζαζ μουσική. Παράλληλα, διακρίνεται και στο χώρο της σύνθεσης καθώς το βιογραφικό του περιλαμβάνει συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες. Στην τελευταία του δουλειά «The Promise» (η πιο “προσωπική”, όπως ο ίδιος υπογραμμίζει) ο Έλληνας καλλιτέχνης ερμηνεύει σόλο πιάνο τις δικές του συνθέσεις.

Η έκθεση

Παράλληλα με τη συναυλία, στην οικία Α. & Λ. Κατακουζηνού θα εγκαινιαστεί μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής με έργα νυχτερινής θεματολογίας, από 27 εικαστικούς καλλιτέχνες.

Συμμετέχουν αναλυτικά οι: Ηώ Αγγελή, Νανά Βέττα, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Ανδρέας Γεωργιάδης, Στέφανος Δασκαλάκης, Τάνια Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Έσλιν, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Αλέκος Κυραρίνης, Μιχάλης Μαδένης, Καλλιρρόη Μαρούδα, Τάσος Μισούρας, Παναγιώτης Μπελντέκος, Μανώλης Μπιτσάκης, Γιάννης Μπουρνιάς, Alexei Kyrilloff, Ρόιλα Μπουζέα, Έλενα Παπαδημητρίου, Κωστάς Παππάς, Αίγλη Πέττα, Γιώργος Ρόρρης, Αμαρυλλίς Σινιοσίογλου, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Βασίλης Σούλης, Νίκος Στεφάνου, Μανώλης Τζωρτζακάκης, Δημήτρης Χατζημαρινάκης, Μανώλης Χάρος.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.

Ο Διήμερος εορτασμός του Ιδρύματος ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 Μαΐου, ώρα 17.00-20.00, με απογευματινή περιήγηση στην έκθεση, σε συνομιλία αυτή τη φορά με την μουσικό και τραγουδίστρια Μαρία Τυράσκη, η οποία θα ερμηνεύσει με την άρπα της παραδοσιακές μελωδίες από όλη την Ευρώπη.


Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οργάνωση: Ίδρυμα Α. & Λ. Κατακουζηνού - Μικρή Άρκτος. Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού.

Συντονισμός για την Οικία Ά. & Λ. Κατακουζηνού (Λ.Αμαλίας 4, 5ος όροφος, Σύνταγμα): Γιώργος Μαγγίνης - Σοφία Πελοποννησίου-Βασιλάκου.
Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Μαΐου 2009. Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 16 Μαΐου: 21.00-02.00 / Κυριακή 17 Μαΐου: 17.00-20.00.

* * *

Με την ευκαιρία, ας μεταλάβουμε των ήχων του Βασίλη Τσαμπρόπουλου:

2 σχόλια:

H.Constantinos είπε...

"Συνομιλία μουσικής - ζωγραφικής" ωραίο...

Μαρία Σ είπε...

Πολύ ωραία ακούσματα .
Γαλήνια και μεστά σαν το φθινόπωρο.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails