© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Έκκληση για τη Βενετσιάνικη Βαρδιόλα του Μπελουσιού



[Από τον φίλο συμπλόγκερ Vertzak, υπερευαίσθητο περί τα πολιτιστικά της Ζακύνθου (ευτυχώς!) λάβαμε τις παρακάτω φωτογραφίες και την εναγώνια έκκλησή του για την αλλοίωση του τοπίου, που επιχειρείται αυτές τις μέρες στον περιβάλλοντα χώρο της Βενετσιάνικης Βαρδιόλας του Μπελουσιού. Τα δημοσιεύουμε όλα όπως ακριβώς έφτασαν στο μέιλ του "Ίσκιου", προκαλώντας κάθε αρμόδιο να μάς εξηγήσει τι γίνεται εκεί.
Το μόνο που προσθέτουμε εμείς είναι οι παραπάνω δύο φωτογραφίες, που έχουμε αποτυπώσει πριν τρία χρόνια (από γάμο στο παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους, 29.4.2006), ώστε να καταλάβετε όλοι πώς ήταν ο τόπος πριν και πώς γίνεται τώρα.
Παλαιότερο άρθρο μας για τις Βαρδιόλες, δείτε εδώ.
π. Π.Κ.]





ΣΤΟ ΜΠΕΛΟΥΣΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ ΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΗ ΒΑΡΔΙΟΛΑ ΤΟΥ 1700.... (ΜΑΛΛΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ).
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑΝ ΧΤΕΣ, 22/5/09.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΕΣΑ.
ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι τόσο κρίμα αυτό και δεν μπορεί κάποιος, κάτι να κάμει;;;

Daniel είπε...

ντροπή και αίσχος αν συνεχιστεί αυτή η καταστροφή.
έλεος πια, ας μην ισοπεδωθούν όλα στο βωμό της "προόδου". διπλή ντροπή, αν υπεύθυνος για αυτή τη καταστροφή είναι ο ίδιος ο φορέας, τουτέστιν ο δήμος, που επιβάλλεται να προστατεύει και όχι να καταστρέφει.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails