© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Φωτοστιγμές από το Α΄ Συνέδριο για την Ελληνική Επανάσταση (Φύλλα Ευβοίας, 29-31.5.2009)

Επιστρέψαμε από το Α΄ Συνέδριο για την Ελληνική Επανάσταση, το οποίο διοργανώθηκε με αρκετή επιτυχία στα Φύλλα της Ευβοίας (γενέτειρα του Ανδρέα Μιαούλη) από την περασμένη Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (29-31 Μαΐου 2009). Σχετικά σάς είχαμε ενημερώσει με προγενέστερη ανάρτηση του "Ίσκιου" μας.
Σήμερα Σάς έχουμε ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ. Για το ίδιο το χωριό, τα Φύλλα Ευβοίας, θα επανέλθουμε σε άλλη ευκαιρία.

Οι εργασίες του ενδιαφέροντος Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στο πετρόχτιστο Σχολείο του χωριού, το οποίο αγκάλιασε τους Συνέδρους φιλικά και ανοίχτηκε έτσι μια αλλιώτικη διάσταση της Παιδείας εντός του γραφικού περιβάλλοντός του.

Πλήθος οι παρευρισκόμενοι και επίσημοι, ειδικά στο άνοιγμα των εργασιών. Μεταξύ αυτών ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έκαμε και ομιλία, περί του αγωνιστή προκατόχου του Αρχιερέως Νεοφύτου Αδάμ.

Στο Προεδρείο, δεύτερος από αριστερά η ψυχή του Συνεδρίου Γιώργος Καλαβρής - Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συλλόγου Φύλλων και ο νους των όλων εκδηλώσεων Υποστράτηγος Δρ Νίκος Κουρκουμέλης.

Η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια απέδωσε την Επιστολή του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου προς τον Σουλτάνο Μωάμεθ Β΄ πριν την Άλωση της Πόλης. Σημειωτέον, ότι το Συνέδριο άρχισε την 29η Μαΐου, η οποία αποτελεί την αποφράδα ημέρα του Γένους μας.

Ένα στιγμιότυπο του Συνεδρίου, με δυο αγαπητούς φίλους: Τον Δρ Αντώνιο Βασιλάκη και τον εικαστικό Διονύση Πάλμα.

Οι άνετοι χώροι του Σχολείου των Φύλλων, αποδείχτηκαν ιδιαίτερα φιλικοί απέναντί μας!!! Ας είναι όλοι καλά, όσοι μόχθησαν για το πράγματι ευχάριστο αποτέλεσμα!

Στο βήμα συλλαμβάνουμε τη φίλη Κατερίνα Δεμέτη, Αρχαιολόγο - Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, η οποία παρουσιάζει τη σχέση Ανδρέα Μιαούλη και Ζακύνθου.


Στη συνέχεια η Κατερίνα αναλαμβάνει χρέη φωτογράφου και με αποτυπώνει επί του βήματος να πραγματεύομαι το θέμα: "Όψεις και πρόσωπα του Εικοσιένα στο έργο του Ντίνου Κονόμου".

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γρανάδας και Ομότιμος Διευθυντής Ερυενών της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευθύμιος Σουλογιάννης ομιλεί με θέμα: "Η οικογένεια Θεοχάρη και Πολυχρόνη Κότσικα από την Κάρυστο και ο Ελληνισμός της Αιγύπτου".

Ο Δρ Αντώνης Βασιλάκης παρουσιάζει το θέμα: "Η Επανάσταση του 1821 πηγή έμπνευσης του Ν. Σκαλκώτα". Υπέροχος κατά πάντα!!!

Μεσημέρι Κυριακής, καθώς πέφτει η αυλαία... Όλα τα ωραία κάποτε ολοκληρώνουν τον κύκλο τους... Στο βήμα ο καλός μας φίλος Δρ Νίκος Κουρκουμέλης αποδίδει τα εύσημα προς τους διοργανωτές και τους συμμέτοχους αυτής της υποδειγματικής προσπάθειας!!!

Μια τελευταία φωτοστιγμή με τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Δημήτριο Γόνη, ο οποίος έκαμε και την αποτίμηση του Συνεδρίου.
Κι εμείς από τη θέση αυτή, δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τους διοργανωτές, τους Φυλλιώτες, αλλά και όλους τους Καθηγητές, οι οποίοι μάς πλούτισαν κυριολεκτικά με τις γνώσεις που μάς παρείξαν, ενώ ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα ξαναβρεθούμε "επί το αυτό" για τη συνέχεια!

π. Π.Κ.

10 σχόλια:

Anastasios είπε...

Συγχαρητήρια για την συμμετοχή στο ενδιαφέρον αυτό Συνέδριο.

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

Μαρία Σ είπε...

Συγχαρητήρια για οσα κάνεις!!!!
Συγχαρητήρια και για την συμετοχή σου σε αυτό το συνένδριο!!!!!
Πάντα Αξιος

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Φαίδρα Φις είπε...

πατέρα Παναγιώτη
περνάω για τον χαιρετισμό
κι επειδή σας πεθύμησα

λυπάμαι ειλικρινά, που οι υποχρεώσεις
μου δεν μου επιτρέπουν
να επικοινωνώ όσο θέλω με
τους αγαπημένους μου φίλους

όμως,να ξέρετε ότι η σκέψη
μου είναι κοντά σας

σας φιλώ
καλό μεσημέρι

kiki είπε...

Είδα πρωί πρωί ότι περάσατε ωραία! Μπράβο! Πάντα τέτοια!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πρέπει να ήταν πολύ σημαντικές οι εργασίες αυτού του συνεδρίου.
Γνωρίζω απο πολλά χρόνια το Νίκο Κουρκουμέλη και είναι εξαιρετικό μυαλό.
Κρίμα που δεν είχαμε τη δυνατότητα να σας ακούσουμε.
Αν και θα ήθελε πολύ να διαβάσω τη δική σας ομιλία. Υπάρχει περίπτωση να έχουμε αυτή την ευκαιρία?

vertzak είπε...

αν το συνέδριο γινόταν στο Τζάντε, θα γλυτώνανε ένα κάρο χρήματα, με τόσους ζακυθινούς που συμμετείχαν! (Την κυρία Δελαπόρτα τη θεωρώ δικιά μας). Χαιρετισμούς από εδώ στο μαέστρο Αντώνη Βασιλάκη.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Βλέπω, μετά χαράς, πλούσια, ουσιαστική ζακυνθινή παρουσία στο συνέδριο!
Ας μου επιτραπεί ένα έκκεντρο σχόλιο: Τι ωραίο σχολείο! Και πόση ευχαρίστηση, όταν φιλοξενεί τόσο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Κάπως έτσι ζωντανεύουν τα σχολεία, κάπως έτσι ανοίγονται χαραμάδες στο σκοτάδι..

panagiotisandriopoulos είπε...

Χαίρω και συγχαίρω εκ βάθους καρδίας, αγαπητέ μου Π.Κ.

Ευχάριστη έκπληξη για μένα η συνάντησή σου με τον απίθανο από πολλές απόψεις μαέστρο μου στην χορωδία του Παν/μίου Αθηνών, κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, Αντώνη Βασιλάκη.

Και βέβαια πάντα θυμάμαι με ευγνωμοσύνη τον καθηγητή μου Δημ. Γόνη, τον οποίο εκτιμώ ιδιαιτέρως για τις γνώσεις και το ήθος του.

Πάντα τέτοια! Περιμένουμε τα πρακτικά!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μας δίνεται η ευκαιρία να αναφωνήσουμε με ευχαρίστηση το: Ήμασταν και εμείς εκεί. Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Καρδίτσας Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails