© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ταπεινό ερώτημα ιθαγενούς Ζακυνθίου προς κάθε Ανευθυνο-υπεύθυνο

Πολύς αχός ακούγεται για την πανδημία της νέας γρίπης. Ήδη σήμερα προστέθηκαν στη χώρα μας πέντε (!!!) νέα κρούσματα και αριθμούμε πλέον δώδεκα... Οι πλείστοι ασθενείς είναι ταξιδιώτες από Αμερική και Αγγλία, οι οποίοι, υποψιασμένοι από τα όποια συμπτώματά τους, αποτάνθηκαν στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές μας και μπήκαν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της επικίνδυνης νόσου.

Θέτω όμως προς κάθε Ανευθυνο-υπεύθυνο του στενόχωρου τόπου μας τον εξής προβληματισμό μου: Εμείς εδώ στη Ζάκυνθο, στο διεθνές μας Αεροδόμιο, δεχόμαστε κάθε μέρα πάμπολλες πτήσεις τουριστών από ξένες χώρες και δή την Αγγλία, που σημαίνει χιλιάδες επί χιλιάδων νεοαποίκων (τριτοδεύτερου επιπέδου, μη νομίζετε...) προς την πάλαι ποτέ "προστατευόμενη" περιοχή τους! Άραγε, ελέγχονται αυτές οι αφίξεις των τουριστών για τη "γρίπη των χοίρων";;; Αν -ο μη γένοιτο- δηλωθεί οτιδήποτε, υπάρχει η μέριμνα στο (υπο)Νοσοκομείο μας, ώστε ν' αντιμετωπισθεί ως αρμόζει το πρόβλημα;;; Ή απλώς ισχύει κι εδώ το "εμπάτε σκύλοι, αλέσετε και αλεστικά μη δώστε";;;

Μια απορία αδαούς ιθαγενούς εξέφρασα και τίποτε περισσότερο...
π. Π.Κ.

16 σχόλια:

Παύλος Φουρνογεράκης είπε...

Δυστυχώς π. Π.Κ. έχει τεθεί και από άλλους και στον ημερήσιο τύπο της Ζακύνθου αυτό το ερώτημα-διαμαρτυρία για την αδιαφορία των αρχών να τοποθετήσουν θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο.
Είμαστε το τέταρτο νησί σε αφίξεις εξωτερικού! Βεβαίως αφού δημιουργηθεί πρόβλημα θα αναγκαστούν να δραστηριοποιηθούν. Μέχρι τότε Άγιε Διονύσιε και βόηθα μας.

Παύλος

τους ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ είπε...

Φαντάζομαι ότι το ερώτημα είναι ρητορικό και ως τέτοιο το αναδημοσιεύω εδώ: http://stigmatismenoi.blogspot.com/2009/06/blog-post_2159.html

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Άγιος όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο Παύλος,ο μόνος που μπορεί να μας προστατέυσει από τη νόσο αλλά και από τους "προστάτες" μας....

Unknown είπε...

p.k., απόλυτο δίκιο!
οι ιδέες, σ' αυτό το μάταιο κόσμο, μοιάζουν ώρες ώρες σαν μουσικές καρέκλες, το γνωστό παιχνίδι: όποιος προλάβει τις παίρνει, κι ο ερχόμενος μετέπειτα, τίποτα!
οι άγγλοι ελέγχουν κι απαγορεύουν σκυλιά γατιά κλπ, ενώ εμείς, αν κάνουμε κάτι προς έλεγχο, θα θεωρηθούμε παράξενοι, αν δεν πω αντιπαθείς και γραφικοί συνάμα...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Θα ήταν θλιβερό να είναι έτσι.
Ελπίζω πως ήδη έχει γίνει κάτι..

kiki είπε...

Εσύ πολύ καλά τα λες. Να δω ποιοι θ' ακουσουν! Ωχ Παναγία μου και ήμουν στο αεροδρόμιο σήμερα και ήταν τίγκα στους ξένους....

ΦΙΝΙΞ είπε...

Αγαπητοί μου σαν νέος φίλος στη θαυμάστή αυτή παραία θα παρακαλούσα ν' αφίσουμε τον Άγιο στην ησυχία του. Όλα τα ρίχνουμε σ' αυτόν και δεν κοιτάμε την κούτρα μας. Υπεκφυγή, μοιπολατρία, οκνηρία...Απλώς προτίνω να αποκτήσετε ανοσία ολούθε.
Όσον αφορά τα κολάζ εν βοιώση αδελφέ, σε ένα επόμενο σχόλιο.

Διονύσιος Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, χαῖρε!
τὴν εὐχή σου!

Μήπως τὸ ρητό «μπᾶτε σκύλοι...» πρέπει νὰ λέγεται στὴν δική μας περίπτωση: «μπᾶτε χοίροι, κολᾶστε»;

Συγχώρεσον.

Εὐχόμαστε ὁλόψυχα: Καλὸ στάδιο Ἀποστόλων!

Ανώνυμος είπε...

μάλλον οι πρώτοι που θα αντιδρούσαν θα ήταν οι Ζακύνθιοι "τιμιώτατοι" και φυσικά τι χάρη έχει η υγεία μπροστά στο τουριστικό συνάλαγμα;
Άλλωστε για να είμαστε ειλικρινείς θα έπρεπε να υπάρχει κλείσιμο των συνόρων για τους αμερικάνους τουρίστες....ή μήπως το Μεξικό επειδή είναι τρίτος κόσμος μας επιτρέπει τέτοια μέτρα ενώ οι ΗΠΑ εξάγουν λυτρωτική γρίπη των χοίρων;
Αχ! αυτός ο καπιταλισμός.....
Δ.Μ.

Δανάη Ξ. είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ........ΟΙ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ" ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΥΘΥΝΑ......
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ".
Δ.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Λογικά θα πρέπει να έχει ειδοποιηθεί το εκεί Γενικό Νοσοκομείο, και να έχει πλήρεις οδηγίες, αν κρίνω απο ό,τι έχει γίνει στην Κέρκυρα.
Για μπείτε εδώ: http://www.keel.org.gr/home/

Είναι η επίσημη σελίδα του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων, του Υπουργείου Υγείας, που έχει ονομαστεί τελευταία ΚΕΕΛΠΝΟ. Με πήραν τηλ απο το ΚΚΕΛΠΝΟ, απο το πρώτο γνωστό κρούσμα καθώς με θεωρούν πρόσωπο αναφοράς για το Ν. της Κέρκυρας, και τους είπα πού θα στείλουν το υλικό. Όχι πια στη άλλοτε ΔΥΠΕ Ιονίων, ή στο άλλοτε ΠΕΣΥΠ Ιονίων, που έχει βέβαια καταργηθεί και συγχωνευθεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια στην Πάτρα που μας συμπεριλαμβάνει τους Ιόνιους μαζί μ όλη την Ήπειρο, τη μισή Πελοπόννησο, και Δυτ Ελλάδα.
Δεν φωνάξαμε όμως οι Ιόνιοι όταν μας πήραν την Υγειονομική Περιφέρεια, και σιγά θα πάρουν και τη Διοικητική Περιφέρεια πριν το καταλάβουμε!
Αν και σεις έχετε τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, από εκεί να σας φροντίζει προσωπικά.. Τί ανάγκη έχετε?

P. Kapodistrias είπε...

Ευχαριστώ όλους που συμμερίζονται και συζητούν το θέμα που θέτω, ευαισθητοποιούμενοι έναντι του κοινού κινδύνου.

Το μπλογκ των "Στιγματισμένων" και του "Ατσάραντου" ήδη αναδημοσίευσαν το κείμενό μου.

Εκεί μάλιστα στον "Ατσάραντο" υπάρχει και το ακόλουθο πολύ σημαντικό ανώνυμο σχόλιο, τηρώντας και την ορθογραφία του:

ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΘΑΓΕΝΗ ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ.
ΕΧΩ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΧΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΣΑΣ.
ΜΗ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΓΟΥΡΟΝΟΓΡΙΠΗΣ.ΛΙΓΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑΠΕΘΑΜΙΤΖΙΔΙΚΑ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΒΗΧΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΛΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΝΥΜΟ ΜΕ ΠΟΛΑ ΑΠΟΚΑΛΙΠΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΥΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ.

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας! Πριν λίγες ώρες γύρισα στο νησί από ένα σύντομο ταξίδι και είναι αλήθεια πως βήχω!

Πάντως, η γρίπη δεν μας απειλεί στη Ζάκυνθο. Εδώ και χρόνια έχουμε -οι περισσότεροι από εμάς- μεταλλαχθεί σε παχύδερμα τύπου γουρουνάκια (και να με συμπαθάνε τα γουρουνάκια αν τα προσβάλω) κι έτσι δεν κινδυνεύουμε. Τώρα, όσοι λίγοι απομένουν... Ας εναποθέσουν τις ελπίδες τους στις Ανώτερες Δυνάμεις ή σε ό,τι πιστεύουν ότι μπορεί να τους προστατεύσει.

Τα σέβη μου!

Έσπερος είπε...

Για την απορία ιθαγενούς συμφωνώ και προσυπογράφω.

Αλλά εσύ που είσαι κοντά, γιατί δεν ρωτάς τον Κύριο Νομάρχη ή την υγειονομική αρχή να μας πουν, ποιά μέτρα έχουν πάρει ή προτίθενται να πάρουν;
Τώρα με το νέο κανάλι γιατί δεν τους παίρνεις μια συνέντευξη;

None είπε...

Μην κουραζόσαστε. Ούτις θα δώσει απάντηση...
Η γνωστή Ψωροκώσταινα.........

Κατερίνα Δεμέτη είπε...

Τρομερό άγχος με κατέλαβε από τα αποκαλυπτικά περί αεροδρομίου και γρίπης των χοίρων.

Τελικά είμαστε τελείως ανοχύρωτοι;

Κουρσαρος-Καλόγερος είπε...

Οσον αφορα το θεμα της γριπης σας παραθετω μια κουβεντουλα που ειχα με τον διευθυντη της εδρας μικροβιολογιας του Νοσ. Αττικον.

"Τι γινεται με το θεμα της γριπης και τι να κανουμε?"

"Λοιπον υπαρχουν 2 μεγαλες εταιριες που εχουν το μονοπωλειο στα υπαρχοντα αντιγριπικα εμβολια και μερικες μικροτερες που θελουν να .....φιαξουν νεα.....
το μικρο λοιπον το κανουν μεγαλο ωστε να δημιουργησουν το εδαφος για δισεκατομυρια πωλησεις!
Η συγκεκριμενη γριπη στην υπαρχουσα εκδοχη της ειναι μια κοινη γριπη που ονομαστηκε γριπη των χοιρων ωστε να κανει τη διαφορα απο αλλες ιδιες και να πανικοβαλει τον κοσμο.Παραδειγμα ειναι οτι δεν κολλαει απο χοιρο σε ανθρωπο αλλα το αντιθετο.
Ο φοβος ειναι ανωφελος καθ οτι κινδυνο εχουν ουσιαστικα οι ανθρωποι που εχουν βεβαρυμενη υγεια η αδυναμο ανοσοποιητικο.
Αυτο δεν σημαινει πως αδιαφορουμε αλλα πως απλα δεν κυριευομαστε απο πανικο.Αν κολλησουμε θα κατσουμε 4 μερες στο κρεβατι και αυτο ειναι ολο.
ΟΧΙ αντιβιωσεις χωρις λογο Οχι ασκοπο καρδιοκτυπι."

Οσον αφορα την κρατικη αντιμετωπιση ...τι περιμενετε??
Εδω ψαχνανε για ραμματα στα επειγοντα του κρατικου πριν 20 μερες για επειγουσα περιθαλψη ατυχηματος, και δεν υπηρχαν.Ειχαν τελειωσει!!!
Εσεις εκει εχετε τη λυση....θαλασσα και καθαροτερο αερα απο εμας.Λιγο κρασακι Βερντεα και η γριπη παει καλια τση!
Ουτε η γη με το χορο της δεν ελυγισε τους Ζακυθινους.. θα τους σκιαξει ενα βηχαλακι???

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails