© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

أوقيانوسُ قطرةٍ Σταγόνας Ωκεανός: Ένας ελληνοαραβικός ιστότοπος για τη Λογοτεχνία


Για τον Roni Bou Saba έχουμε κάμει αναφορές και άλλοτε στους ιστοτόπους μας. Νέος άνθρωπος, μάς ήρθε από τον Λίβανο, όντας πτυχιούχος Ορθόδοξης Θεολογίας και Αραβικής Φιλολογίας, και σπουδάζει τώρα Ελληνική Φιλολογία στην Πάτρα, ασχολούμενος παράλληλα με τη Βυζαντινή Μουσική και τις Μεταφράσεις. Πολυπράγμων, ανήσυχος και πολλά υποσχόμενος.
Τώρα μπαίνει στον κόσμο του Ιστολογείν μ' ένα μπλογκ, "που θα ασχολείται με την μετάφραση της λογοτεχνίας από τα αραβικά προς τα ελληνικά και αντίστροφα", όπως προδηλώνει, το οποίο μάλιστα βαφτίζει



Εάν κάμετε κλικ στον παραπάνω τίτλο, θα δείτε, ότι ο Roni επέλεξε ν' αρχίσει τις δημοσιεύσεις του από την ταπεινότητά μου, μεταφράζοντας κάποιους παλαιότερους στίχους μου, μαζί με υπερβολικά τιμητικούς λόγους. Τον ευχαριστώ πολύ και τού εύχομαι να έχει εσαεί "διαύγεια συναισθήματος", όπως θα έλεγε και ο Ελύτης.

π. Π.Κ.

9 σχόλια:

roadartist είπε...

Θα ήθελα να τον γνώριζα! Μπράβο του :)

lemon είπε...

...ο ιερέας της ποίησης... Μα τι όμορφο τρόπο βρήκε να εκφράσει αυτό που είστε!
Για ακόμη μια φορά, σας ευχαριστούμε για τα παράθυρα που ανοίγετε στο δρόμο μας.

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

Σας ευχαριστώ πρωτίστως για την έμπνευση, όπως λέει ο φίλτατος Παναγιώτης, επισης για την θερμή υποδοχή στον κόσμο του Ιστολογείν!
και τους συνιστολόγους για τα καλά τους λόγια.

Άστρια είπε...

Έχουμε διαβάσει σχόλια του Roni Bou Saba πολλές φορές. Σίγουρα θα έχουμε πολλά ενδιαφέροντα ν' ακούσουμε από το blog του. Καλή επιτυχία κι από εδώ!

Anastasios είπε...

Συγχαρητήρια για την μετάφραση στην Αραβική. Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες Λογοτέχνες που να μπορούν να καυχώνται για κάτι αντίστοιχο.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Πόση χαρά, να αποχαιρετώ την..."ιστολογική" περίοδο καλωσορίζοντας ένα εμπνευσμένο νέο παιδί ( Υποκλίνομαι, Roni) και συναντώντας άλλη μία ολόδροση ανάρτησή σου, Π.Κ.
Να είστε καλά. Μέχρι το Σεπτέμβρη - και πάντα.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πολύ εμπνευσμένη η ιδέα του Roni, τον συγχαίρω κι απο εδώ.
Μου άρεσε ο Σταγόνας Ωκεανός, και άρχισε πολύ "κατάλληλα" μαζί σας.
Καλοτάξιδο!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Εγώ ως ..πρόεδρος!!(μη ξεχνιόμαστε...), δεν μπορώ να μη χαίρομαι, και είναι και μέρες που παίρνω χαρές γενικώς, τόσο ως ..πρόεδρος όσο και ως απλή κι απέριττη ...Αριάδνη.

Πολλά συγχαρητήρια Roni!

panagiotisandriopoulos είπε...

Εμπνέεις, παμφίλτατε Π.Κ.!
Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στους ...ανέπνευστους καιρούς μας.
Άνοιξες παράθυρο στον Αραβικό κόσμο!
Χωρίς να το 'χες σκεφτεί...

Μα η ποίηση μετακινεί όρη. Οπότε ναι! Μια σταγόνα αρκεί για να σχηματίσει ωκεανό!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails