© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Βολτάροντας καλοκαιριάτικα στο βροχερό Κιλκίς [α΄. Το καφεδάκι]

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009, στο απλόχωρο Κιλκίς. Μια όμορφη πόλη, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, εδώ διαμένουν περί τους 18.000 κάτοικοι. Μάς υποδέχεται μελαγχολικό και βουρκωμένο, με κάποιες ξαφνικές εξάρσεις ηλιοφάνειας.


Φιλοξενούμαστε στον 5ο όροφο ενός νεόδμητου και υπερσύγχρονου από κάθε άποψη Ξενοδοχείου, του habitat HOTEL, απ' όπου μπορούμε να "εποπτεύουμε", όχι μόνο την πόλη, αλλά και την όλη περιοχή στο βάθος.




Απομεσήμερο μελαγχολικό και λέμε να περιδιαβούμε την πόλη, γνωρίζοντας κτίρια, γωνιές, πάρκα, ενώ ο ήλιος μάς απευθύνει πότε-πότε λιγοστά, μ' ανοιχτόκαρδα, χαμόγελα.



Κτίρια υπερσύγχρονα ή άλλα πεπαλαιωμένα, νεόκοπα και αρκετά σεσαθρωμένα. Η χαοτική κίνηση που συναντήσαμε μόλις φτάσαμε πριν λίγες ώρες, έγινε τώρα απόλυτη ησυχία, σχεδόν νεκρική. Ελάχιστοι κυκλοφορούν, λόγω μάλλον του σαββατιάτικου απογεύματος και της ραστώνης που συνήθως ακολουθεί.

Απώτερος σκοπός της βόλτας στο κέντρο του Κιλκίς ήταν (ομολογώ) αυτό το καφεδάκι σ' ένα πολύ φροντισμένο και απέριττο παρκάκι στο ιστορικό κέντρο της ευδιάθετης αυτής πόλης του Βορρά, ενώ και η βροχή έχει ήδη αρχίσει. Μια καλοκαιριάτικη βροχή, η οποία συνήθως είναι ευεργετική. Στην υγειά σας!!!

7 σχόλια:

Άστρια είπε...

Μια ξενοιασιά έχει αυτός ο καφές και το δροσερό νεράκι στα ποτήρια!
Πόσο όμορφη γίνεται έτσι η κουβεντούλα!
Μικρές απλές στιγμούλες απόλαυσης στη ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

απ΄ότι βλέπω, καλοί γκραφιτάδες υπάρχουν παντού!

VAD είπε...

"Τι γύρευες στη Λάρισα,
εσύ,ένας Υδραίος";:))

Καλημέρα,

Καλή Κυριακή...

lemon είπε...

Με τα μάτια της καρδιάς σας βλέπετε και μας παρουσιάζετε.
Κάνετε τη βόλτα σε μια επαρχιακή πόλη- και μάλιστα υπο βροχή, ποίημα!
Σας ευχαριστώ, καλημέρα :)

το θείο τραγί είπε...

Για την πρώτη φωτό... εικάζω πως ανεβήκατε στον λοφίσκο του Αγίου Γεωργίου που δεσπόζει της πόλης. Εύχομαι να επισκεφτήκατε και το εσωτερικό του παλαιού ναομώνυμου ναού (1878 αν ενθυμούμαι καλώς) διότι το μακεδονικό ταβάνι του, το πολύχρωμο, μού φάνηκε ως δειλινό, εκειό το δειλινό που τον επισκέφτηκα. Και το έλεγα και του Γιανναρά όταν επισκέφτηκε την πόλη και μίλησε εκειό το βραδάκι της 13ης Μαΐου 1993 στην κατάμεστη αίθουσα της Μακεδονικής πάντα εταιρίας... Φιλικά. Ο ίδιος.

το θείο τραγί είπε...

Αλλά άλλη χαρά είναι η τελευτή του γέροντος που σημειώνετε παραδίπλα...

Δέσποινα είπε...

Φροντισμένη πόλη και προσφυγομάνα...
Κάθε τόπος έχει κάτι καλό να σου δώσει!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails