© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Η σκηνοθετική ματιά του Παύλου Δανελάτου στο "Ψελλίζοντας τα ουσιώδη των σιωπών"






Όπως και σε άλλες αναρτήσεις μας έχουμε αναφέρει, κατά την εκδήλωση "Ψελλίζοντας τα ουσιώδη των σιωπών" της Μακεδονικής Εταιρείας ΤΕΧΝΗ, στο Κιλκίς (27.6.2009), ο σκηνοθέτης Παύλος Δανελάτος είχε την ευθύνη της θεατρικής και σκηνικής απόδοσης όσων αφορούσαν στον τιμώμενο ποιητή Π. Καποδίστρια.

Ο Δανελάτος, με πολύ συναίσθημα και διάθεση ποιητική προσπάθησε -και πιστεύουμε το κατόρθωσε- να μπει στο πετσί των στίχων του τιμώμενου, προκαλώντας έντονη συγκίνηση και ψυχική ανάταση σε όλους τους παρευρισκόμενους εκείνο το σαββατιάτικο βράδυ στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου του Κιλκίς.

Ο Πορφύρης, που κάλυψε οπτικοακουστικά την εκδήλωση για λογαριασμό των ιστοτόπων μας, αποτύπωσε και τις παραπάνω φωτογραφικές λεπτομέρειες από τα σκηνικά και την παράσταση.

Who is Who Παύλος Δανελάτος

Ο Παύλος Δανελάτος γεννήθηκε στην Πάτρα. Σήμερα ασχολείται με τη σκηνοθεσία του θεάτρου και ζει στη Θεσσαλονίκη, παντρεμένος με τη συγγραφέα και φιλόσοφο Ελένη Μερκενίδου. Είναι ιδρυτής του Θεάτρου Λύκη Βυθού, υπεύθυνος του Θεατρικού Τμήματος του Θεραπευτικού Προγράμματος "Ιθάκη" και διευθυντής στην Πρότυπη Σχολή Θεάτρου Villarte. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε.
Πρώτη επαφή με το θέατρο είχε στην διάρκεια των σπουδών του στα Ιωάννινα. Εκεί μαζί με συμφοιτητές του δημιούργησε τη Θεατρική Συντροφιά Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΘΕΣΠΙ). Από το 1982 ως το 1988 έπαιξε σε πολλές παραστάσεις ενώ σκηνοθέτησε τα έργα του Λόρκα Τα Μάγια της Πεταλούδας, Μπερνάρντα Άλμπα και Δον Περλιμπλίν καθώς και το έργο του Κόλιν Χίγκινς Χάρολντ και Μωντ. Μετά την αποφοίτησή του από τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη το Θέατρο Λύκη Βυθού, την Άνοιξη του 1993 όπου από τότε σκηνοθέτησε πολλές παραστάσεις. Συνεργάστηκε ακόμα με τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Σερρών και Κρήτης. 


2 σχόλια:

None είπε...

Να είναι καλά ο καλλιτέχνης κ. Δανελάτος να δημιουργεί και να τέρπει όσους τον παρακολουθούν!

panagiotisandriopoulos είπε...

Χαίρομαι πολύ, παμφίλτατε Π.Κ., που ένας συντοπίτης μου, ο Παύλος Δανελάτος "κέντησε" πάνω στην ποίησή σου.

Και χαίρομαι διότι η προσέγγισή του ήταν, απ' ό,τι καταλαβαίνω, όχι μόνο ποιητική αλλά και μοντέρνα!
Όχι για χάρη ενός μοντερνισμού, αλλά στην υπηρεσία μιας ποίησης σημερινής σαν τη δικιά σου. Που μας αφορά εδώ και τώρα!

Πάντα τέτοια εύχομαι από καρδιάς!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails