© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Δημήτρης Λάγιος: Περαστικός κι αμίλητος...

Κάποιος άγνωστος συνοδίτης του διαδικτύου ανέβασε πριν λίγες μέρες στο YouTube ένα από τα πρώτα τραγούδια του φευγάτου φίλου μας Δημήτρη Λάγιου, σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη από τον δυσεύρετο δίσκο του "Ο Άη Λαός" του 1983, που ερμηνεύει μοναδικά και ανεπανάληπτα η Σωτηρία Μπέλλου.

Αυτό το "άγνωστο" τραγούδι προτείνουμε σήμερα από τον "Ίσκιο", έχοντας τη βεβαιότητα, ότι η ευγενική ψυχούλα του Δημήτρη θα ευφραίνεται, καθώς εμείς θ' ακούμε τις τόσο νυκτικές του νότες!...




Ο δείχτης έδειχνε οχτώ στου κόσμου το ρολόι τα μάτια σου τα σκοτεινά γεμάτα με παράπονα στο χείλι σου τ' αφίλητο βαρύ το μοιρολόι. Περαστικός κι αμίλητος κι απ' τη ζωή φευγάτος ή ο Θεός θα 'ν' άδικος ή θα ν' ο κόσμος σκάρτος. Περπάτησα, περπάτησα μα πώς να σταματήσω οι δρόμοι μαγικές κλωστές έχουν τις βόλτες τους κλειστές σε σένανε με φέρνουνε και με γυρίζουν πίσω. Περαστικός κι αμίλητος κι απ' τη ζωή φευγάτος ή ο Θεός θα 'ν' άδικος ή θα ν' ο κόσμος σκάρτος.

2 σχόλια:

Roni είπε...

ωραίο τραγούδι! και το δίλημμα μένει ίδιο: είναι άδικος ο Θεός ή ο Κόσμος σκάρτος;

Τατιανα Καρυδη είπε...

Ο κόσμος είναι σκαρτος, και ο Θεός Αμίλητος τα λέει Όλα.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails