© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η θεμελίωση των κτιρίων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο

Φωτορεπορτάζ: Σπύρος Νέγκας

Με κάθε δυνατή επισημότητα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην όμορφη και γραφική περιοχή της Παναγούλας Ζακύνθου (πίσω από το Μετόχι του Καλλιτέρου) η θεμελίωση των κτιρίων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, δηλαδή των Τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ζακύνθου.

Παρέστη ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Καθηγητής Δρ Γεώργιος Καλκάνης και άλλοι παράγοντες της Παιδείας, ο Νομάρχης Ζακύνθου, οι Δήμαρχοι Ζακυνθίων, Αλυκών και Ελατίων, οι υποψήφιοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ δεν κατάφερε να έλθει ο Υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, για τον οποίον είχε προαναγγελθεί, ότι θα είναι παρών.



Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος Β΄, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λιβέρη (σημειωτέον, ότι η Μονή παρεχώρησε το οικόπεδο για τα εκπαιδευτήρια), τον Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης και Διδάσκοντα στο Τ.Ε.Ι.

Όλοι όσοι μίλησαν θυμήθηκαν την καθοριστική συμβολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου στην ίδρυση κι εδραίωση του ΤΕΙ, την εντελώς δωρεάν παραχώρηση του Νεανικού Κέντρου της Μητρόπολης για να γίνονται απαρχής τα μαθήματα του πρώτου τμήματος (Οικολογίας και Περιβάλλοντος), την τωρινή παραχώρηση του οικοπέδου από την Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, την αδιάπτωτη υποστήριξη για το δεύτερο Τμήμα, το οποίο μόλις ιδρύθηκε.

Φανερά συκινημένος ο ίδιος ο Μητροπολίτης, στην δική του ομιλία, αναφέρθηκε στον εντελώς μοναχικό δρόμο, που διέτρεξε καθ' όλο το διάστημα από το 2003 μέχρι τις μέρες μας, όταν άπαντες τον είχαν εγκαταλείψει στην προσπάθειά του για τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Ζάκυνθο.
Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε, ήδη πια υπάρχει η προοπτική ίδρυσης ανεξάρτητης Σχολής, εφόσον το ΤΕΙ στη Ζάκυνθο διαθέτει δύο δυναμικά Τμήματα, αυτό της
Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας (μετεξέλιξη του παλαιού) και αυτό της Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, στο οποίο εσχάτως πέτυχαν 180 φοιτητές.

4 σχόλια:

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

σπουδαίο γεγονός και ακόμα πιο πολύ γιατί έγινε από την τοπική Εκκλησία! αυτό δίνει πολλές ελπίδες ότι η Παιδεία πάει μπροστά και ότι η Εκκλησία συνεχίζει να αγκαλιάζει τη Γνώση!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Μακάρι να αποτελέσουν οι σχολές πυρήνες πνευματικής κινητικότητας στο νησί.
Που το χρειάζεται, νομίζω, πολύ.
Καλημέρα.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Χαίρομαι πολύ για σας.
Καλή επιτυχία και στα επόμενα βήματα.

Χαίρομαι και για το ότι καμιά φορά ακούγεται έστω και δειλά, οτι η εκκλησία κατα τόπους δίνει ό,τι μπορεί στον άνθρωπο και στο μέλλον.
Συνήθως ακούγεται μόνο η μία φωνή που κατακεραυνώνει, και αποσιωπείται το θετικό που όμως και αυτό υπάρχει.

panagiotisandriopoulos είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για το σπουδαίο αυτό έργο για τη Ζάκυνθο.
Ένα μεγάλο μπράβο στον Μητροπολίτη Ζακύνθου, ο οποίος δεν κάμφθηκε από τις γνωστές εν Ελλάδι δυσκολίες και μπήκε δυναμικά μπροστά, κατορθώνοντας τελικά την ...ουτοπία.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails