© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Βημόθυρο Ποιότητας το νέο περιοδικό "Βημόθυρο"


Ένα νέο περιοδικό Ποιότητας, "Ορθόδοξης Θεολογίας και Ζωής", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο λογότυπό του, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο και ήδη κρατώ στα χέρια μου το δοκιμαστικό τεύχος του, εκτεινόμενο σε 224 σελίδες (!!!) μεγάλου μεγέθους.
Φέρει τον διακριτικό τίτλο Βημόθυρο και προέρχεται από τις Εκδόσεις Μαΐστρος. Σύμφωνα με το κατατοπιστικό editorial, επιθυμεί να είναι
"Ένα περιοδικό για όλους εκείνους που γοητεύονται από τον σύγχρονο κόσμο και κοιτούν μπροστά, που ξέρουν να απολαμβάνουν τη σύγχρονη γλώσσα, την εικόνα, τη μοντέρνα αισθητική που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας... Για όσους χαίρονται τον κόσμο, που ενώ είναι μικρός είναι μέγας! Οι άνθρωποι που κοιτούν μπροστά δεν αρέσκονται στα σαθρά εδάφη, γιατί θέλουν το άλμα τους να είναι όντως μεγάλο. Γι' αυτό εμπιστεύονται την παράδοση, τρέφονται από τις αξίες της, τη σπουδάζουν, τη ζουν. Το Βημόθυρο δεν θα είναι το περιοδικό που θα κατσουφιάζει, θα κατακρίνει, θα μεμψιμοιρεί, αλλά το βήμα που ελπίζουμε να εμπνέει, να συγκινεί, να ενημερώνει, να αναπαύει, να οριοθετεί, να παρεμβαίνει... Θέλουμε να σκύβει στη σπουδή της Θεολογίας και της Ιστορίας, να χαίρεται τους αγίους και τους Πατέρες, την τέχνη και την ομορφιά, να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, να είναι ανοιχτό στο διάλογο αλλά να έχει ταυτότητα. [...]"

Έχω την εξαιρετική τιμή να συμπεριλαμβάνομαι στους πρώτους συνεργάτες του μεγαλεπήβολου ετούτου εγχειρήματος, μ' ένα κείμενο προβληματισμού για το οικολογικό πρόβλημα, με τίτλο "Καλλιεργώντας την Ηθική του Περιβάλλοντος στην καθημερινότητά μας" (σελ. 189-191). Ευχαριστώ πολύ και από αυτή τη θέση τους καλοσυνάτους Εκδότες!
Όμως, άλλοι σημαντικότεροι εμού και κορυφαίοι της σύγχρονης διανόησης πνευματικοί άνθρωποι - πολίτες του Κόσμου συνθέτουν την δεδομένη επιτυχία του Βημόθυρου. Ορισμένα από τα ονόματα, των οποίων κείμενα δημοσιεύονται, αναφέρω παρακάτω, με τη σειρά που τα συναντώ: Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, π. Χέϊκκι Χουττούνεν, Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος, Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης, Σίμος Πασχαλίδης, Παναγιώτης Υφαντής, Άννα-Μαρία Γιαννακοδήμου, Νίκη Τσιρώνη, Άγγελος Καλογερόπουλος, Αλεξία Σότου, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Χανς Γιούργκεν Γκρέσατ, Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Χαφούζ Τζεμαλή, Μοτάσεμ Τάκλα, Παναγιώτης Βολάκης, π. Βασίλειος Θερμός, Παύλος Χαραμής, Εύη Βουλγαράκη-Πισίνα, Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Ρόνι Μπου Σάμπα και πλείστοι άλλοι.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε το Περιοδικό να είναι καλοτάξιδο και να δράσει παραμυθητικά για τους απαιτητικούς αναγνώστες, οι οποίοι δεν επαναπαύονται με τα συνήθη εφήμερα έντυπα της μιας ανούσιας χρήσης!

Όσοι θέλετε να δείτε περισσότερα, που αφορούν στο πρώτο αυτό τεύχος, κάντε κλικ στον επίσημο ιστότοπο του Βημόθυρου,
εδώ.
π. Π.Κ.

5 σχόλια:

Αριάδνη είπε...

Καλή επιτυχία..
Το "Βημόθυρο" θα είναι Ωραίο Βήμα..

P. Kapodistrias είπε...

@ Αριάδνη,

Αξίζει να γίνει Βήμα! Αρκεί ν' αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό!

Καλό σου απόγευμα!

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

χαίρομαι που διαβάζω τόσα καλά λόγια και τόση θερμή εκτίμηση για μια δουλειά που παρακολουθείτε από τις αρχές, συνοδοιπορώντας και συμβάλλοντας ώστε το Βημόθυρο να αναδείξει κάθε ποιοτικό, καινούργιο, και ουσιαστικό.

P. Kapodistrias είπε...

@ Ρόνι,

Εφόσον συνεργάζεσαι ΚΑΙ εσύ, ανάμεσα στους πολλούς άλλους πανάξιους, υπάρχει ελπίδα να πάει καλά. Αν και ο σύγχρονος καιρός και οι καταστάσεις έχουν δυσκολία στην πρόσληψη τέτοιων εγχειρημάτων.

Πάντα όμως -θα μού πεις- διασώζουν την κατάσταση οι Δον Κιχώτες!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Συγχαρητήρια και σε σας και στο Roni.
Καλή συνέχεια!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails