© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Marco Nereo Rotelli και Ζωγραφική Παιδιών


Το περασμένο καλοκαίρι ασχοληθήκαμε αρκετά με την ηχοφωτιστική Ποίηση του Marco Nereo Rotelli. Ο Βενετσιάνος αυτός Καλλιτέχνης αποτελεί μια σημαντική παρουσία στον εύκοσμο κόσμο της Σύγχρονης Τέχνης, του οποίου έργα (μα και τον ίδιο) είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε από κοντά το 2005, κατά την διάρκεια της 51ης Bienalle της Βενετίας (απ' όπου και η διπλανή φωτό).

Από τότε ο "Ίσκιος" μας τον "παρακολουθεί" (ιντερνετικώ τω τρόπω) αποθαυμάζοντας τις δοκιμές / επιδόσεις του και σήμερα επανερχόμαστε στην περίπτωσή του, για να παρουσιάσουμε ένα νεότερο έργο του:
Ένα βίντεο τέχνης, που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο, στο οποίο τον πρώτο λόγο τον έχουν τα παιδιά και οι αυθόρμητες δημιουργίες τους! Ζωγραφική ποίηση από παιδιά λοιπόν, με την εικαστική παρέμβαση κι επιστασία τού Rotelli, στην πιο μακριά ζωγραφιά του κόσμου!
Ας την απολαύσουμε, λοιπόν, μεταλαμβάνοντας χρωματικού φωτός, ελπιδοφόρου και αναπόδραστου:

4 σχόλια:

Roadartist είπε...

Φαίνεται εξαιρετικό.. θα το απολαύσω με πιο άνεση το απογευμα απο το σπιτι! Τη καλημερα μου!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Αν αφήναμε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τον κόσμο, θα είχαμε τον κόσμο που έφτιαξε ο Θεός και όχι αυτόν που κακοποιήσαμε εμείς.

Δέσποινα είπε...

Μ' αρέσει πολύ η δουλειά του Rotelli και το βίντεο ήταν εξαιρετικό!

Αριάδνη είπε...

Αυτό το βίντεο, θα συμφωνήσω με τη Δέσποινα, μπορείς να το βλέπεις σε δύσκολες ώρες και να χαλαρώνεις..

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails