© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τα Επτάνησα και μάλιστα η Ζάκυνθος ως προσκυνηματικοί προορισμοί

Όλοι -φαντάζομαι- θυμάστε το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο για τις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις, που πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος τον προηγούμενο μήνα (14 και 15.11.2009) στη Ζάκυνθο και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Ξαναθυμηθήτε τα όλα εδώ.
Ο γράφων είχε αναλάβει να εισηγηθεί το θέμα: "ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΩΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ". Ως κείμενο μπορείτε να το αναγνώσετε
εδώ.
Η τοπική τηλεόραση ΕΡΖChannel ήταν παρούσα, μαγνητοσκοπώντας την Ομιλία και αυτές τις μέρες την ανέβασε στο YouTube, σε τρία μέρη, οπότε πλέον υπάρχει ολόκληρη και οπτικοακουστικά.
Να σημειωθεί, ότι για τους ενδιαφερόμενους περί των όσων αναφέρθηκαν ειδικά για τη Ζάκυνθο, μπορούν να τα βρουν συγκεκριμένα από το δεύτερο λεπτό του β΄ βίντεο και σε ολόκληρο το γ΄ βίντεο.
π. Π.Κ.

4 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Συγχαρητήρια και πάλι για όλη αυτή τη σπουδαία δουλειά που τη χρεώνεστε προσωπικά, μαζί και την επιτυχία του Συνεδρίου.
Πάντα τέτοια.

Artanis είπε...

καλησπέρα από ΝΖ...Συγχαρητήρια για την παρουσίαση...

P. Kapodistrias είπε...

@ Αναΐς,

Ευχαριστώ σε πολύ! Όμως προσωπικά δεν έκαμα τίποτε σπουδαίο, πίστεψέ με!...

P. Kapodistrias είπε...

@ Αρτάνις,

Φιλία από τη Ζάκυνθο στη Νέα Ζηλανδία! Ευχαριστώ πολύ-πολύ!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails