© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Με τους στυλίτες πελαργούς της Κερκίνης

Μετά τα Άνω Πορόια Σερρών, με καιρό βαρύ και συννεφιασμένο, παρότι 28 Ιουνίου 2009, κατευθυνόμαστε προς τη Λίμνη Κερκίνη, την οποία μάλιστα βλέπουμε, περικαλλέστατη, στο βάθος. Προτού όμως φτάσουμε, περνάμε μες από το ομώνυμο χωριό Κερκίνη, έναν μικρό τόπο που γνωρίζει άνθηση εξαιτίας της παρακείμενης Λίμνης.

Εκείνο που μάς καταπλήσσει είναι οι πελαργοί στους στύλους της ΔΕΗ. Έχουν φροντίσει οι κάτοικοι για ειδικά καλάθια, απ'  όπου τα καμαρωτά πουλιά θεώνται τον περιβάλλοντα τόπο! Τι ομορφιά! Δεν προφτάνουμε ν' αποτυπώνουμε φωτοστιγμές!

Επειδή όμως μεσημεριάζει, στο γραφικότατο ταβερνάκι (μη όντες κρεατοφάγοι - βουβάλια και τα συναφή...) εξαντλούμε -μέχρι σχεδόν σκασμού- τα γευστικότατα  ψαρικά από τον πλούτο της Λίμνης!!!
























Σ' επόμενη ανάρτηση: Στον υγροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και ο ουρανός μαζί σας ήταν και σας χάρισε όμορφες πόζες. αν και πρωί με την τελευταία, μου άνοιξες την όρεξη.

Δέσποινα είπε...

Οι πελαργοί είναι εντυπωσιακά πουλιά!
Υπέροχες εικόνες από ένα πολύ όμορφο μέρος! Περιμένουμε τις φωτογραφίες και από τη λίμνη!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails