© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Αναστήλωση των Εικόνων και στο Χονγκ Κονγκ








Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε χθες η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Χονγκ Κονγκ. Πλήθος πιστών, διαφόρων Εθνικοτήτων, κατέκλυσε τόν Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και συμμετείχαν ενεργά στην τέλεση των Ακολουθιών αφού έψαλαν τους ύμνους της Εορτής σε διάφορες γλώσσες.

Των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος, ο οποίος προ της λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων αναφέρθηκε στο ιστορικό της Εορτής, στην διδασκαλία της Εκκλησίας μας για τις ιερές εικόνες και την ιδιαίτερη σημασία της εορτής για την ιεραποστολική παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χονγκ Κονγκ και Απω Ανατολής στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν και οι Προξενικές και Λιμενικές Αρχές της Ελλάδος στο Χονγκ Κονγκ καθώς και οι Προξενικές Αρχές άλλων Ορθοδόξων Χωρών.

Σημειώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής ιδρύθηκε με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου το έτος 1996 και παρά τις ποικίλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εργάζεται ιεραποστολικά σε 23 χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, έχοντας ιδρύσει 45 Ορθόδοξες Κοινότητες, στις οποίες διακονούν 32 Ορθόδοξοι Κληρικοί. Παράλληλα με το ιεραποστολικό έργο δραστηριοποιείται και στην φιλανθρωπία με την κατασκευή και λειτουργία Σχολείων, Κλινικών, Ορφανοτροφείου, Οικοτροφείων και πολλών άλλων Ιδρυμάτων και προγραμμάτων, πού αποτελούν μαρτυρία χριστιανικής ανιδιοτελούς αγάπης στούς «ελαχίστους αδελφούς» του Χριστού στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

euxaristoume therma gia thn enimerosh thn anasthlosh alla perisotero gia thn orthosh tou sylogismou kai tou pneumatos pou prosferete. O Theos na sas xarizei ygeia kai euhmeria

P. Kapodistrias είπε...

Ανώνυμε,

Χρέος μου πρώτιστο να παρουσιάζω τα σπουδαία και τιμαλφή της καθημερινότητάς μας, τόσο αθέατα από τον άκοσμο κόσμο μας...

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails