© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Γνωριμία με τους νεόφυτους Χριστιανούς στα Νησιά Φίτζι

Ο ευαγγελικός λόγος σπείρεται ολοένα παντού ανά τον κόσμο, οι δε ορθόδοξες εκκλησίες, δειλά αλλά στέρεα, ορθώνουν τον Σταυρό του Χριστού όπου δει, αναδεικνύοντας έτσι τη θεία Χάρη και Χαρά ως μόνη ευθεία οδό, η οποία μπορεί στις μέρες μας να ξαναοδηγήσει τον άνθρωπο στην ανθρωπιά του!

Το σημερινό μας νοερό ταξίδι περνά από τη Νέα Ζηλανδία και την εκεί Ορθόδοξη Μητρόπολη, όπου τα τελευταία χρόνια προΐσταται ένας αφοσιωμένος ιεραπόστολος, ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος (κατά κόσμον Αδαμάντιος Τσούκος) από τη Ρόδο. Άνθρωπος μεγάλης επιμονής και υπομονής, βαθιάς πνευματικότητας, ταπείνωσης και ειλικρίνειας, όπως μαρτυρούν όσοι τον γνωρίζουν, προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει την Αλήθεια της Πίστης, εκεί στο τέρμα του Κόσμου όπου τάχτηκε επί σκοπόν.

Εάν δεν το γνωρίζετε, Σάς πληροφορούμε ότι στη Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας (που ανήκει -σημειωτέον- στο Οικουμενικό Πατριαρχείο) υπάγονται, εκτός από το κράτος της Νέας Ζηλανδίας, τα νησιά - κράτη Fiji, Tonga και Samoa του Νοτίου Ειρηνικού μαζί με τα τριγύρω μικρότερα νησιωτικά συμπλέγματα. Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος δραστηριοποιείται στα νησιά Fiji (σύμπλεγμα 300 νησιών με 800.000 κατοίκους), όπου -ως φαίνεται- βρέθηκε γόνιμο έδαφος για τη σπορά του θείου λόγου.

Τα βιντεάκια που ακολουθούν, δημοσιευμένα πρόσφατα στο YouTube από τους συνεργάτες του Γέροντα Ιεραποστόλου Αμφιλοχίου, αποδίδουν -θεωρούμε- τον σφυγμό του αγώνα και τη χαρά της νέας αυτής σποράς, απ'  όπου αναμένουμε εύχυμους καρπούς. Παρακολουθήστε τα κι αισθανθήτε (αν έχετε αρμόδια ακοή) τη μυστική πνοή του Πνεύματος να οιακίζει τα νερά της Ιστορίας!






6 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Σεβασμιώτατο π. Αμφιλόχιο στη Θεσσαλονίκη ως ιερομόναχο πριν 30 χρόνια. Ακάματος άνθρωπος, με αγάπη για όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως φυλής. Θυμούμαι μια χαρακτηριστική φράση του. Δείχνοντάς μας μια Βυζαντινή εικόνα, μας προκάλεσε: "Πείτε μου ειλικρινά, τι χρώμα έχει το πρόσωπο του Χριστού;" Ακόμη ψάχνω την απάντηση...

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Αυτοί είναι οι πραγματικοί Χριστιανοί, "θερμοί" και όχι "χλιαροί"..

Artanis είπε...

Είναι πολύ γλυκός άνθρωπος, πραγματικά...Τώρα χτίζει και μοναστήρι σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία στο Βόρειο νησί...
Καλημέρα από ΝΖ...

P. Kapodistrias είπε...

Α. Παπαγιάννη,

Ευχαριστώ για την κατάθεση της προσωπικής σου μαρτυρίας περί του Γέροντος ιεραποστόλου!

P. Kapodistrias είπε...

Αναΐς,

... τους οποίος "χλιαρούς", λέει η Αποκάλυψη, "μέλλει εμέσαι"... Και τότε... "φρίξον ήλιε..."

P. Kapodistrias είπε...

Αρτάνις,

Ήξερα πως θα ευαισθητοποιηθείς με τούτη την ανάρτηση. Ναι, γνωρίζω για το νέο Μοναστήρι. Ίσως το παρουσιάσω, διότι βρήκα υλικό. Εκτός αν το επισκεφτείς εσύ και μάς στείλεις νεότερο και φρέσκο υλικό!!!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails