© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Για την "Ελευθερία" του Πέτρου Αρτάνη

Από τις κερκυραϊκές Εκδόσεις Έψιλον λάβαμε πριν από καιρό το ποιητικό βιβλίο του αγνώστου μας Πέτρου Αρτάνη (μάλλον πρόκειται περί ψευδωνύμου) με τον πολλά φορτισμένο τίτλο "Ελευθερία", το οποίο εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο 2009, με την επιμέλεια της Μαρίας Κυρτζάκη.

Πρόκειται για ένα τόμο 208 σελίδων πολύ μεγάλου μεγέθους (24Χ32,5 εκ.), με λιτά μεγαλοπρεπές πανόδετο εξώφυλλο και πολύ καλό χαρτί, που διανθίζεται μάλιστα από αρκετές συλλεκτικές φωτογραφίες του πολεμικού Αγώνα του 1940-41, σκληρές στιγμές του οποίου (πότε ηρωικές, πότε σκοτεινές ως χρώματα θάνατου) αποτυπώνει ο ποιητικός τρόπος του βιβλίου

Η ανά χείρας έκδοση είναι τόσο όμορφα δομημένη και υποδειγματικά καλλιτεχνημένη, ώστε υποστηρίζει αξιοπρεπέστατα τα στιχηρά κείμενα του τόμου, ήτοι τις τέσσερις μεγάλες ποιητικές του ενότητες (τις ονομαζόμενες εδώ: "γραφές").

Ευχαριστούμε τις Έψιλον Εκδόσεις για την τιμή να μάς σκέπτονται ως αποδέκτες των πνευματικών τους προϊόντων και τούς ευχόμαστε καλή πορεία στην προσπάθειά τους!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό βιβλίο.

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails