© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Η εορτή του Ευαγγελισμού στις Φιλιππίνες








Ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ. Νεκτάριος επισκέφτηκε την Μανίλα των Φιλιππίνων, όπου σήμερα το πρωῒ, Πέμπτη 25 Μαρτίου, προεξήρχε της θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον π. Ιάκωβο Ντορονέλλα, ο οποίος θα διακονήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μανίλας, και στη συνέχεια χειροτόνησε εις Διάκονον τον Αναγνώστη Χρυσόστομο Σαμιέντο, ο οποίος, μετά και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του, η οποία θα τελεσθεί σύντομα, θα διακονήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Σόρσογκον.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος προεξήρχε της πανηγυρικής Δοξολογίας, η οποία τελέστηκε για την Ελληνική Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στις Φιλιππίνες και αρκετοί ομογενείς Έλληνες συμμετείχαν στην ευχαριστήρια Δοξολογία.

Αύριο, Παρασκευή 26 Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ θα τελέσει Προηγιασμένη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μανίλας και στη συνέχεια θα έχει την ευκαιρία να επιληφθεί σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τις Ορθόδοξες Κοινότητες στις Φιλιππίνες.

2 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Θαυμάζω καὶ ταπεινὰ συγχαίρω τὸν Σεβασμιότατο Χόγκ-Κόγκ γιὰ τὴν δράση του.
Τὴν εὐχή του νὰ ἔχουμε!

None είπε...

Άξιος ο μισθός όσων εργάζονται εκεί!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails