© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Αναδημοσίευση άρθρου από τον "Ίσκιο" μας στο περιοδικό "Week End"


Στο νέο ευοίωνο περιοδικό της Ζακύνθου Week End, που κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή πλέον μαζί με την καλή καθημερινή εφημερίδα Ερμής, αναδημοσιεύτηκε στο σαλόνι του σημερινού 4ου τεύχους (Σαββατοκύριακο 6-7/3/2010, σελ. 9-11) μια ολόκληρη δημοσίευση από τον Ίσκιο του Ήσκιου μας. Πρόκειται για την πρωτότυπη εργασία της συνεργάτριάς μας Μαρίας Σιδηροκαστρίτη "Ο σκόπελος Βόιδι της Ζακύνθου και υποβρύχιες λήψεις".

 Αξίζει να ξαναθυμηθείτε αυτή την υπέροχη ανακοίνωση της έμπειρης εξερευνήτριας φίλης μας, κάνοντας κλικ εδώ, που μάλιστα έκαμε ιδιαίτατη εντύπωση και κίνησε το ενδιαφέρον σε πολλούς, αν κρίνουμε από την πληθώρα των σχολίων.

Τιμή μας βεβαίως ότι μάς αναδημοσιεύουν, κάτι που υπογραμμίζει ότι πλέον το διαδικτυακό μας ετούτο περιοδικό αποτελεί πηγή πληροφοριών και πνευματικό αποκούμπι των απανταχού φίλων μας συνοδιτών, κάτι που μάς ευχαριστεί αφάνταστα. Θα είμασταν όμως περισσότερο ευχαριστημένοι, εάν υπήρχε μια σαφής και ακριβής παραπομπή στον Ίσκιο, απ' όπου αντιγράφηκε μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες, τόσο της Μαρίας όσο και του Π.Κ. Εάν η Μαρία δεν ανέφερε ακροθιγώς τον Ίσκιο στο κείμενό της, ουδείς θα υποψιαζόταν τι συνέβη.

υ.γ. Κάποια άλλη στιγμή ίσως θα χρειαστεί να κάμουμε από εδώ μια... φροντιστηριακή άσκηση για το πώς παραπέμπουμε πλέον σε ιστότοπους, με επιστημονικό τρόπο, κάτι που διδάσκεται μάλιστα και στα Πανεπιστήμια, δεδομένου ότι πλείστα όσα συγγράμματα κυκλοφορούν πλέον μόνον στο Διαδίκτυο. 

7 σχόλια:

None είπε...

Μη στενοχωρήστε. Το clopy-paste ανθεί στο ίντερνετ και χάνει η μάνα το παιδί...

kiki είπε...

Αχ...αχ....Εκνευρίζομαι..Πειράζει;;;

Δύ-στιχος είπε...

Σε κάθε τση εξερεύνηση
σίγουρα θα σαστίσεις,
νά 'ναι καλά και πιό συχνά
να κάνει αναρτήσεις.

Δύ-στιχος

P. Kapodistrias είπε...

None,

"Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου" ...

P. Kapodistrias είπε...

Κική,

ο εκνευρισμός είναι υγεία και αποφόρτιση.

P. Kapodistrias είπε...

Δύστιχε,

Μού άρεσε το δίστιχο, τα λόγια ευγενείας
αντίδοτο η ρίμα σου σε ώρες δυστυχίας!

Να μάς έρχεσαι!

Φίλιππος Συνετός - Εφημερίδα ΕΡΜΗΣ είπε...

Ζάκυνθος 11 Μαρτίου 2010

Αγαπητέ μου Παναγιώτη
Με όλο το σεβασμό και την αγάπη μου σε σένα προσωπικά και τη δουλειά σου στο διαδίκτυο, θέλω να σε πληροφορήσω ότι η δημοσίευση του άρθρου της φίλης μας Μαρίας Σιδηροκαστρίτη, στο ένθετο περιοδικό του ΕΡΜΗ, WEEKEND, έγινε κατόπιν δική της επιθυμίας και συνεισφοράς και με την αναγκαία από την ίδια διόρθωση του ονόματος του φωτογράφου που έκανε την υποβρύχια λήψη. (Πρόκειται για τον Κώστα Ακτύπη και όχι για τον Σάκη Δρακόπουλο που αναφέρει στην πρώτη της δημοσίευση).
Κατόπιν τούτου δεν θα ήθελα ούτε εσύ αλλά ούτε και οι αναγνώστες σου ή οι συνεργάτες σου να φαντάζονται ότι έγινε μια άκριτη αναδημοσίευση, ερήμην της συντάκτριας, που άλλωστε ηθικά και νομικά διαθέτει τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα.
Η μόνη υπέρβαση που αναγνωρίζω ότι έγινε με αγαθό σκοπό είναι η αναζήτηση φωτογραφιών από το διαδίκτυο του αείμνηστου ζωγράφου Χρ. Ρουσέα και του έργου του καθώς και της περιοχής, από φωτογραφίες στο GOOGLE.

Πάντα με εκτίμηση
Φίλιππος Συνετός

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails