© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Η Πεταλούδα της Ανάστασης


Δευτέρα του Πάσχα, λίγο πριν το μεσημέρι, ανακαλύπτουμε ότι στην αυλή του ναού μας έχει ξεμείνει ολόμονη μια υπερμεγέθης πεταλούδα. Καταρχήν θεωρούμε ότι είναι νεκρή και η βουλιμία του φωτογράφου έλαβε αμέσως θέση, δεδομένου ότι μεγαλύτερη πεταλούδα δεν έχουμε ξαναδει: όση μια μεγάλη παλάμη!!!


Με συστολή και... κομμένη την ανάσα την αποτυπώναμε στη φωτομηχανή μας, ώσπου αντιλήφτηκε η καημενούλα τον "κίνδυνο" και αποφάσισε να κάμει κάτι... Ανακλαρίστηκε νωχελικότατα, βαρυπερπάτησε ελάχιστα πεταλουδοβήματα και άνοιξε βαριεστημένα τα υπέροχα φτερά της, σκορπίζοντας χρώματα σ' εμάς τους παρακολουθητές της.
Αμέσως μετά -όχι με μεγάλη διάθεση ομολογουμένως- πέταξε πάνω από τα γύρω οικοδομήματα και την χαιρετήσαμε, έχοντας τη σκέψη ότι είχε ξεμείνει κοντά μας από την ώρα του μεγάλου Σεισμού και της Κοσμοχαλασιάς της Ανάστασης, τώρα μάλιστα έψαχνε τρόπο να ξαναβρεί το μεταφυσικό επίπεδο στο οποίο θα μπορούσε ν'  ανήκει!... 


Η αίσθηση του κορμιού της υπέροχα εκφοβιστική! Σχεδόν γούνινη κάλυψη, ενώ τα επιδερμικά σχέδια θα τα ζήλευε οπωσδήποτε η σύγχρονη Τέχνη!




Πέρασε λίγη ώρα και σκεφτόμαστε ότι πρέπει να φύγουμε. Στην πόρτα όμως, νάσου ξαναγατζωμένη η γνώριμη Πεταλούδα, επιθυμώντας -ως φαίνεται-  να παραμείνει στα ημέτερα!  Πού να πήγαινε άλλωστε;  


Εντός ολίγου ξανανοιώθει την ενοχλητική παρουσία ημών των ανθρώπων, παρότι κάνουμε απόλυτη ησυχία, ενώ εκείνη ξανανοίγει ήδη τα θεσπέσια φτερά της, ξανασκορπίζοντας τριγύρω αιθέρια αίσθηση!

 

Όχι, καλή μας Πεταλούδα της Ανάστασης, μη φύγεις... Μείνε μαζί μας! Θ'  απέλθουμε εμείς ήσυχα και διακριτικά... Εσύ μείνε ευλογητικά στα πέριξ! Σύμβολο Ανάτασης, υψηλών πτήσεων και πάντως Ανάστασης! 

16 σχόλια:

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Αχ,π.Παναγιώτη μόλις απόψε βρέθηκε & στην πόρτα μας. Με το άνοιγμά της ο άντρας μου λαχτάρησε νομίζοντας οτι μπήκε νυχτερίδα στο σπίτι,κι αυτή δεν έλεγε να βγεί έξω.
Καλό σημάδι!
Επ ευκαιρία Χριστός Ανέστη,να χαίρεσθε την οικογένειά σας & να σας χαιρόμαστε και όσοι σας αγαπάμε

Ανώνυμος είπε...

Φανταστικές λήψεις. καθημερινά θαύματα πάντού. Χρόνια πολλά

Μαρία Σ είπε...

Καλημέρα και από μένα.
Η μάνα μου την ελεγε συχαριαστής (από τα συχαρίκια νομίζω) και περίμενε να πάρει καλές ειδήσεις από τα ξενητεμένα της παιδιά.
Νομίζω οτι αυτή η πεταλούδα είναι νυκτόβια .

Artanis είπε...

Καλησπέρα κιόλας...

Artanis είπε...

Έίναι μία γιγάντια Ευρωπαϊκή νυχτοπεταλούδα, λατιν. Saturnia pyri, ή πιο γνωστή ως "νυχτερινό γιγάντιο παγώνι", οι Γάλλοι το λένε "Le Grand paon de nuit"...Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα και έχουν απλές κεραίες, τα αρσενικά χρησιμοποιούν αυτές τις "φτεροειδείς" αντένες για να μυρίζουν τις φερομόνες των θηλυκών...Αν έχετε κοντά κρανιές, είναι η βασική τους τροφή...

kiki είπε...

Καλέ τεράστια είναι!!!!

Άστρια είπε...

Πριν δω τα σχόλια και ιδιαίτερα τις πληροφορίες που έγραψε η Artanis, ερχόμουν να γράψω "μα αυτή δεν είναι πεταλούδα είναι ένα μικρό παγώνι":)))

Αυτά τα τυχαία, τα τυχερά, που έρχονται αναπάντεχα και κάθονται να φωτογραφηθούν δίνουν μεγάλη χαρά. Οι φωτογραφίες πολύ όμορφες, αντάξιες του μικρού παγωνιού:)

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Χαρίστε μου αυτή την πεταλούδα!

P. Kapodistrias είπε...

Χαρά Θ.,

Ας κρατήσουμε αυτό: Καλό σημάδι! Μα τι στο καλό; Επέλαση έκαμαν στην περιοχή μας;

Αληθώς Ανέστη!

P. Kapodistrias είπε...

Βαγγέλη, ευχαριστώ! Προηγείσαι!

P. Kapodistrias είπε...

Μαρία Σ.,

Σπουδαίες οι πληροφορίες σου και χρησιμότατες. Δεν ήξερα περί αυτής!

P. Kapodistrias είπε...

Αρτάνις,

Καλά τα δικά σου επιστημονικά... έγραψαν! Τι όμορφα πράγματα που μάς έμαθες σήμερα!!!!

Χρόνια πολλά εν Χριστώ Αναστάντι!

P. Kapodistrias είπε...

Κική,

Έπρεπε να την έβλεπες!!!

P. Kapodistrias είπε...

Άστρια,

Πάντα με την Ποίηση υπό μάλης!! ΜικρόΠαγώνι! Τι ωραίο!

Όλα καλά!

P. Kapodistrias είπε...

Ρεγγίνα,

Χάρισμά σου και ό,τι αυτή υπονοεί, βάσει των παραπάνω σχολίων! Να σού φέρνει Ανάσταση δι' ευχών των Φευγάτων!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Την ξαναείδα και ήταν Τπέροχη!

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails