© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ. Ό,τι νεότερο εδώ!

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

"Το γύρω-γύρω νά 'ρχεσαι και μέσα να μην μπαίνεις..."


... είναι η παροιμία που επικαλούμαστε συνήθως οι Ζακυνθινοί, μόλις αισθανόμαστε τις κυκλωτερές κινήσεις του Εγκέλαδου, όπως ακριβώς συνέβη σήμερα τα χαράματα, στις 6.19 π.μ. Ένας αρκετά "καλός" σεισμός, μεγέθους 4 (και κάτι) της κλίμακας Ρίχτερ, στην ιόνια θαλάσσια περιοχή έξω από το νοτιοδυτικό άκρο του Τζάντε μας, όπως βλέπετε και στο παραπάνω αποτύπωμα της δόνησης, που αντλούμε από το γαλλικό Centre Sismologique Euro-Méditerranéen.
Από τέτοιους δεν πτοούμαστε. Είμαστε, άλλωστε, πολύ συνηθισμένοι!... Απλώς, στην ηρεμία του ανοιξιάτικου πρωινού, χτυπά εγερτήριο, ώστε να γευθούμε (το κατά δύναμιν) τα μύρα του Απριλίου!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλα καλά ελπίζω.δύσκολο να συνηθίζεις σε κάτι τέτοιο πάντως

P. Kapodistrias είπε...

Βαγγέλη,

Εμείς -καλώς ή κακώς- έχουμε συνηθίσει πια!!!...

Καλημέρες αναστάσιμες!

Artanis είπε...

Ψυχραιμία...Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, άλλωστε :)

Anastasios είπε...

Καλημέρα και καλή δύναμη. Αψηφήστε τον Εγκέλαδο, όπως κι εμείς την ηφαιστειακή σκόνη. Έτσι μόνο θα υποχρεώσουμε το κακό να υποχωρήσει.

P. Kapodistrias είπε...

Χα, χα! Με τέτοια ρίχτερ γυρίζουμε πλευρό!!!

Φιλία!

P. Kapodistrias είπε...

Αναστάσιε,

Αναστάσιμες Καλημέρες! Κι αυτό πάλι με τη σκόνη... Υπομονή σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

thlivomai vathitata gia thn olh atmosphera pou epikratei tis meres aytes. O Agios Gewrgios na mas elehsh me thn bohthia Tou Anastantws

Οι πιο αναγνώστες μας Αναγνώστες

Related Posts with Thumbnails